Nästa artikel
En kraftfullare Rolls Royce Ghost
Nyheter

En kraftfullare Rolls Royce Ghost

Publicerad 9 januari 2014 (uppdaterad 10 januari 2014)
Rolls-Royce lanserar en trimmad specialversion av tillverkarens mindre modell. Detta är Ghost V-Specification.

För att fira att tillverkarens mindre (men ändå rätt stora) modell Ghost fyller fem år lanserar Rolls-Royce nu specialmodellen Ghost V-Specification.

I denna version har den 6,6 liter stora V12-motorn trimmats med 30 hk jämfört med standardbilen och lämnar här ifrån sig totalt 600 hk, vilket är nästan lika mycket effekt som samma motor pumpar ur sig då den sitter i den nyligen presenterade kupéversionen Wraith.

Kraften går genom en åttastegad automatlåda till de 21-tum stora bakhjulen och den 2,4 ton tunga bilen gör 0-100 km/tim på 4,7 sekunder.

Interiört bjuder V-Specifikation på diverse nya detaljer för att lyxa till känslan ytterligare, bland annat en ny klocka på instrumentbrädan. Några nya exteriörkulörer finns också att tillgå, utöver de 44 000 nyanser som redan finns till standard-Ghost.

Diskutera: Vad tycker du om Rolls-Royce Ghost V-Specification?

Plus: Körglad i det lilla, vänder på en femöring, rymligare än den ser ut.

Minus: Hur många har överlevt rosten?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2014-01-10 13:48
S-E S

Kan man hoppas på pensionshöjning?

#2 • Uppdaterat: 2014-01-11 11:49
Hackenbush

Nja, jag tycker att RR har tappat all sin glans i sina försök att bli tuffare och mer sportiga. Jag skulle definitivt inte lägga pengar på en sån här även om jag hade råd att köpa en.

#3 • Uppdaterat: 2014-01-13 20:27
Roger Skagerström

RR har väl en hel del racinghistorik bakom sig så varför inte. Lite komiskt dock att den heter V-Specification - en lite finare, mer guldkantad variant av Nissans V-spec? ;-)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.