Nästa artikel
Elsuv från Maybach har inbyggd tekanna
Nyheter

Elsuv från Maybach har inbyggd tekanna

Publicerad 24 april 2018
Mercedes ultralyxiga märke riktar in sig på rika kineser som vill sitta lite högre upp när de åker bil.
Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury är ingen produktionsbil. Men det är en föraning om vad biltillverkaren planerar att satsa på. Den 5,2 meter långa skapelsen beskrivs som en blandning mellan en lyxsedan och en suv. Den visas upp under pågående bilsalong i Peking och målgruppen är välbeställda och högt uppsatta personer i Kina.   

Det såklart inte meningen att dessa rika kunder ska köra bilen själv – stället är den konstruerad utifrån att en chaufför kör dem dit de ska. Därför har extra mycket vikt lagts på att göra baksätet så bekvämt som möjligt. Mercedes har använt sig av ebenholts i interiören, ett träslag som ofta används i kinesiska möbler. I mittkonsolen finns en bricka med porslinskoppar och tekanna. 
 
Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury är en fyrhjulsdriven elbil som tar sig fram med hjälp av fyra elmotorer, en på varje hjul. Effekten motsvarar 750 hästkrafter. Under golvet sitter ett batteri med kapacitet på 80 kilowattimmar, vilket skulle ge en räckvidd på över 50 mil, i alla fall enligt körcykeln NEDC.      

Diskutera: Vad tycker du om Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.