Nästa artikel
Eldriven crossover från Nissan
Nyheter

Eldriven crossover från Nissan

Publicerad 25 oktober 2017
Konceptet IMx kan köras 60 mil på en laddning.
På Tokyo Motor Show har Nissan avtäckt sin senaste framtidsvision. Den blickar inte bara framåt vad gäller drivlina, den har dessutom ett självkörande läge och kan donera ström till elnätet vid behov. Utseendemässigt är IMx en så kallad crossover, enligt rådande trend befinner den sig i gränslandet mellan renodlad suv och vanlig bil.

IMx drivs helt och hållet på el och laddas den till fullo menar Nissan att den kan avverka 60 mil innan det är dags att tanka igen. Elmotorer fram och bak gör bilen fyrhjulsdriven och producerar tillsammans 320 kW, motsvarande drygt 430 hästkrafter, och 700 Newtonmeter i vridmoment. Bilen kan agera som ett ”virtuellt kraftverk” när den laddas, det vill säga den ger ström till elnätet när det behövs.
Som sig bör när det gäller framåtblickande från bilbranschen är IMx också självkörande. Med en vidareutveckling av Nissans nuvarande system ProPilot manövrerar bilen på egen hand om den mänskliga föraren så önskar. I autonomt läge skjuts ratten in i instrumentbrädan och sätena fälls bakåt.

På insidan behövs inte så många fysiska reglage och knappar – här styrs allt med ögonrörelser, handgester och artificiell intelligens som gissar vad föraren vill.
 
Diskutera: Vad tycker du om Nissan IMx Concept?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.