Nästa artikel
Ekström vann efter dramatik
Nyheter

Ekström vann efter dramatik

Publicerad 6 juli 2015 (uppdaterad 6 juli 2015)
Strax innan den tuffa omkörningen.
Publikrekord och en svensk på pallen när rallycrossens VM-cirkus kom till Sverige i helgen. Men det blev dramatik ända in på sista varvet.
Rallycross-VM i värmländska Höljes slog publikrekord i helgen när 39 800 åskådare intog motorstadion i det lilla samhället.
 
I Supercar-klassens final stod kampen mellan Audi och Peugeot, det vill säga Mattias Ekström och Timmy Hansen. Efter ett taktiskt väl genomfört finalheat trodde Mattias Ekström att han kunde hålla förstaplasten över mållinjen. Men i sista kurvan brakade Peugot-föraren Timmy Hansen in i sidan på Mattias Ekström i en hård satsning över curbsen mot vad han bedömde var en lucka vid innerspåret.
 
Mattias Ekström tappade ledningen och rullade i mål som tvåa. Domarna bedömde dock att omkörningen skett på ett otillåtet vis och vinsten gick till slut till Mattias Ekström för andra året i rad. Timmy Hansen fick nöja sig med en andraplats framför norska Fordföraren Andreas Bakkerud.
 
Regerande världsmästaren Petter Solberg körde av i finalen, trasig styrning till följd av detta tvingade honom till att bryta. På fjärdeplatsen rullade Marklund Motorsports Toomas Heikkinen  in, och blev därmed bästa Volkswagenförare. Femteplatsen kneps av Lettiska Fordföraren Reinis Nitiss.

Svenska Volkswagen-teamets Johan Kristofferson fick punktering i semifinalen och missade slutstriden men han behåller sin andraplats bakom Petter Solberg i förar-VM, även efter helgens drabbningar.
 
Resultat Rallycross-VM, Höljes, 4-5 juli:
1) Mattias Ekström, Sverige, Audi
2) Timmy Hansen, Sverige, Peugeot
3) Andreas Bakkerud, Norge, Ford
4) Toomas Heikkinen, Finland, Volkswagen Polo
5) Reinis Nitiss, Lettland, Ford
 
Ställning: Förar VM 2015
1) Petter Solberg, Citroën DS3 159 p.
2) Johan Kristoffersson, Volkswagen Polo 115 p.
3) Andreas Bakkerud, Ford Fiesta ST 113 p.
4) Timmy Hansen, Peugeot 208 104 p.
5) Reinis Nitiss, Ford Fiesta ST 96 p.

Diskutera: Tycker du att det var rätt att Timmy Hansen förlorade 1:a-platsen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.