Nästa artikel
Ekström tackade
Motorsport

Ekström tackade

Publicerad 26 september 2016
Mattias Ekström avslutade sin medverkan i årets DTM med vinst.
Mattias Ekström tackade sin arbetsgivare för permissionen 14-16 oktober genom att vinna sitt sista DTM-race för året. Ekström var ohotad med sin Audi i finalheatet på Hungaroring.
Mattias Ekström har gjort sitt i årets DTM och innehar för närvarande femte platsen i mästerskapet, en placering han näppeligen kan behålla eftersom han fått ledigt i årets sista race på Hockenheim.
 
Anledningen är att Ekström fått fri lejd för att helhjärtat kunna satsa mot VM-titeln i rallycross, det mästerskap som han nu toppar. 14-16 oktober avgörs nämligen en av deltävlingarna i rallycross-VM, samma helg som DTM-finalen körs.
 
Audi hade en framgångsrik helg på Hungaroring. Audi-förare stod för de åtta bästa kvaltiderna i heat 1, där för övrigt Ekström hade oturen att bli påkörd. Revanschen kom i stället i heat 2, där Ekström från andra startrutan fick en perfekt start. Segermarginalen blev hela 4,35 sekunder till Audi-kollegan Adrien Tambay.
 
Nästa tävlingsuppgift för Ekström blir VM-rallycrossen i Lettland redan kommande helg.

Diskutera: Såg du någon motorsport i helgen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-09-26 18:15
systembolaget

Såg både STCC och WTCC där Volvo fick en härlig helg, STCC mästare 2016 och vinst i det första loppet i Shanghai i WTCC genom Thed Björk.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.