Nästa artikel
Easee drar sig ur rättsprocessen om laddboxarna
Nyheter

Easee drar sig ur rättsprocessen om laddboxarna

Publicerad 2024-04-03 11:32 (uppdaterad 2024-04-11 13:36)
Laddboxföretaget Easee accepterar nu Elsäkerhetsverkets säljstopp och vill få till en dialog med myndigheten.

Det är ett drygt år sedan två laddboxar från företaget Easee fick försäljningsförbud av svenska Elsäkerhetsverket. Sedan dess har turerna fram och tillbaka varit många.

Nu väljer dock Easee att dra tillbaka företagets överklagan av Elsäkerhetsverkets beslut. Easee uppger att beslutet att införa säljstopp av laddboxarna Home och Charge var korrekt.

Det blir därmed ingen rättegång i Förvaltningsrätten nu i april och försäljningsförbudet kvarstår. Åtgärdsplanen som Easee tagit fram granskas nu av Elsäkerhetsverket.

Easees vd Erik Færevaag hoppas på en konstruktiv dialog med Elsäkerhetsverket. Dokumentationen uppfyllde inte kraven när boxarna lanserades och enligt Easee har myndigheten hittat ”flera förbättringsområden” som företaget nu lärt sig av.

– Rättegången handlade inte om produkternas säkerhet. Vårt beslut att dra tillbaka rättegången är strategiskt. Vi kommer att sätta säkerheten främst, säkerställa efterlevnaden av myndigheternas krav och prioritera en dialog, säger han i ett pressmeddelande.


Uppdatering: Den 11/3 meddelar Elsäkerhetsverket att Förvaltningsrätten ännu inte fått in något återtagande från Easee.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 2024-04-03 15:03 ...och fortfarande så har de…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.