Bild
Nästa artikel
Audi e-tron Sportback Concept.
Audi e-tron Sportback Concept.
Audi e-tron Sportback Concept.
Audi e-tron Sportback Concept.

E-tron Sportback Audis andra elbil

Nyheter

Konceptet sätts i serieproduktion 2019.

Audi har offentliggjort sitt andra helt eldrivna fordon. Vi har redan fått se suven e-tron quattro och nu är det dags för en sportig coupé. Med längden 4,9 meter placerar sig e-tron Sportback Concept i C-segmentet, nära Audi A7.

Backspeglarna på prototypen är ersatta av kameror, återstår att se om det följer med i den produktionsklara bilen om två år. Precis som i elsuven vi redan sett drivs e-tron Sportback av en elmotor på framaxeln och två på bakaxeln, och effekten blir upp till 503 hästkrafter i boostläge. Det gör att 0-100 kilometer i timmen klaras av på 4,5 sekunder. Batteriets kapacitet på 95 kW ger en räckvidd på 50 mil, enligt körcykeln NEDC.

Det ska vara möjligt att ladda med både växelström och likström. Med 150 kW laddning kan batteriet lagra energi för 40 mil på en halvtimme, enligt Audi. Prototypbilen kan också laddas trådlöst via en platta på golvet. Effekten är då upp till 11 kilowatt.

Diskutera: Vad tycker du om Audi e-tron Sportback Concept?

Kommentarer

#1
2017-04-18 15:30

Kapacitet mäts oftast i kWh och effekt i kW "Batteriets kapacitet på 95 kW "

#2
2017-04-19 08:27

Snygg bil äntligen en front som inte ser ut som en öppen ladugårdsdörr, vad väger den och hur myccket kostar det, är den för millionärer.

#3
2017-04-19 11:47

Nä, som en stängd ladugårdsdörr!

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.