Nästa artikel
Direktrapport: Mondial de l'Automobile 2014
Paris2014

Direktrapport: Mondial de l'Automobile 2014

Publicerad 2 oktober 2014 (uppdaterad 2 oktober 2014)
Vi Bilägare är på plats och rapporterar direkt från bilsalongen i Paris.
Vi Bilägares Tommy Wahlström och Andreas Svensson är på plats i Paris för att bevaka Mondial de l'Automobile 2014. Bilsalongen har precis låtit första journalisterna spana in nyheterna, här är första rapporten.

Hej Tommy. Vilket är ditt första intryck av bilsalongen i Paris 2014?
– Det var ett tag sen jag var här sist och det känns verkligen som mässan har växt. Vi har just nu bara sprungit genom två av sex hallar, det här stället är stort...
 
Vilka nyheter har ni hittills bekantat er med?
– Vi har varit hos Volkswagen-gruppen och bland annat sett nya Fabia, en smart bil som jag tror kan gå hem i Sverige. Den har autobroms och flera andra säkerhetssystem som standard, nya Combi-versionen är desutom riktigt rymlig. En ny snål trecylindrig diesel gör nya Fabia än mer intressant. Audi har visat ett läckert och tidsenligt koncept på en fyradörrarskupé som baserats på nya TT.
 
Vad har ni sett från andra märken?
– Jag kan konstatera att nya Volvo XC90 är snyggare i verkligheten än på bild. Den ser inte alls lika fläskig ut. Sedan har vi varit hos Kia och Honda -videorapporten kommer snart- och insett att man får traska en bra stund innan man hunnit runda såväl Peugeots som Renaults enorma montrar.
 
Vad är nästa punkt på programmet?
– Som nämnt har vi bara nosat på allt som finns här så vi har mycket roligt framför oss att se och rapportera om.

Du kan följa vår rappotering från Paris bilsalong 2014 på vår webb men även på socialmedier.  Senaste nytt hittar du på vår Twitter, Instagram och Facebook.
 
Diskutera: Vilken tillverkare tycker du har mest spännande nyheter på mässan?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.