Nästa artikel
Bosch utreds om VW-fusk
Nyheter

Bosch utreds om VW-fusk

Publicerad 20 november 2015 (uppdaterad 20 november 2015)
Visste leverantören Bosch om Volkswagens fusk? Det ska åklagare ta reda på.
En av Volkswagens leverantörer, tyska Bosch, utreds av amerikanska åklagare för eventuell inblandning i manipulerandet av motorer.
Bosch tillverkade många viktiga komponenter till motorn i sex Volkswagenmodeller och en Audimodell som Volkswagen erkänt att de utrustat med en fuskprogramvara som sänker värdena av kväveoxider i testmiljö. Enligt nyhetsbyrån TT ska nu åklagare utreda om Bosch kände till eller var involverade i fusket. Hittills har inga bevis för att Bosch skulle vara inblandat hittats.
 
Diskutera: Tror du att Bosch visste om manipulationerna med utsläpp?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-11-21 17:24
ENTJ1

Mycket troligt att Bosch visste och även förstod vad som pågick.
Bevisningen däremot.

#2 • Uppdaterat: 2015-11-22 09:29
hans.antnas

Alla vi som mekat med bilar vet ju om att det har fuskats på olika sätt det har varit för stora differanser mellan testvärden som fabrikerna lämnat ut och verklig förbrukning i trafik självklart måste Bosh ha haft ett finger med dom har ju tillverkat hårvaran ock i den gjort det möjligt att lägga in olika program. Men det var ju extremt grovt fusk som VAG gjorde ,ganska naivt att tro att det inte skulle upptäckas. Men det kan ju finnas flera andra tillverkare som har mycket övertid på programmeringssidan,och som är skakis just nu

#3 • Uppdaterat: 2015-11-22 14:58
VW Polo 2012

Jag tror att Bosch trodde att VW hade 11 miljoner testbilar;)

#4 • Uppdaterat: 2015-11-23 08:53
Hackenbush

Hur skulle man kunna lasta bosch? De levererar väl bara det kunden vill ha?
Säger VW att de vill ha programvara som kan utföra fusk så levererar Bosch det kunden VW vill ha.Vill inte Bosch leverera så gör någon annan det.

#5 • Uppdaterat: 2015-11-20 21:27
milkylainen

Bosch visste ju om det. Frågan är om man kan beskylla Bosch för att VW levererat det Bosch kallade för "testmjukvara"? Möjligen kan man straffa dem för att de faktiskt visste att det gick ut i produktionsbilar men inte anmälde det.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.