BMWs konceptbil Vision Dee som presenterades tidigare i år.

Nästa artikel
BMW visar upp framtiden i ny eldriven konceptbil
Nyheter

BMW visar upp framtiden i ny eldriven konceptbil

Publicerad 7 augusti 2023

BMWs konceptbil Vision Dee som presenterades tidigare i år.

BMW visar upp sina planer för framtiden med den nya Vision Neue Klasse som visar framtidens eldrivna bilar och en ny plattform.

Under en presskonferens har vd Oliver Zipse berättat om märkets nästa konceptbil. En nära produktionsklar bil ska visas upp den andra september som kan bli märkets nya fullt elektriska 3-serie.

Tidigare har BMW visat upp Vision Dee och då antyddes det att den kunde bli nästa 3-serie. Mycket tyder alltså på att det rör sig om en elektrisk sedan.

– Neue är ett mega projekt som sträcker sig över hela företaget. Det handlar om ingenting mindre än framtiden för varumärket BMW, BMW koncernen och vår portfölj. Vi förbereder oss intensivt för detta och kommer att fortsätta att göra betydande investeringar i relevanta framtida teknologier under de närmaste åren, säger Oliver Zipse.

Det intressanta är inte bara hur den nya bilen kommer se ut utan även den nya plattformen. Konceptet blir den första med en egen plattform gjord endast för elbilar. Tidigare har BMW:s elbilar delat plattform med förbränningsbilarna och nu skapar de en egen. Batterierna ska också bli annorlunda. Tidigare har BMW använt sig av prismatiska batterier, nu vill de byta till cylindriska vilket kommer kosta 30 procent mindre.

BMW har även gått ut med att framtiden kommer med en viss självkörning, på level 2 i alla fall där man inte behöver hålla i ratten. Även level 3 i vissa modeller som bland annat ska klara av att köra själv på motorvägen. Även 800-volts teknik står på agendan.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (1)

  • 8 augusti 2023 Äntligen!! Första seriösa…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.