Nästa artikel
BMW tittar åt Mexiko
Nyheter

BMW tittar åt Mexiko

Publicerad 7 augusti 2012 (uppdaterad 7 augusti 2012)
BMW planerar att utöka sin produktion i Nordamerika. Enligt källor till Automotive news ska det ske i Mexiko.

Mexiko är uppenbarligen intressant för biltillverkare som siktar på att expandera sin produktion på den amerikanska kontinenten. Audi valde tidigare i år att förlägga sin första nordamerikanska fabrik i landet, där man ska bygga en ny suv från 2013. Nu är det dags för BMW att ge sig dit.

Källor inom BMW har berättat för Automotive news att man planerar en fabrik i Mexiko och nu tittar på några lämpliga platser för uppförandet. Produktionen ska börja sent 2016 eller tidigt 2017. Den modell som ska byggas i Mexiko är enligt planen BMW 3-serie sedan. I början ska den nya fabriken producera mellan 40 000 och 50 000 bilar om året, för att successivt öka antalet och slutligen landa på mellan 100 000 och 150 000 bilar årligen.

Att bygga bilar i Mexiko innebär flera fördelar för BMW. Export till bland annat Europa skulle tack vare Mexikos handelsavtal kunna ske tullfritt, samtidigt som BMW slipper expandera i ett hårt ekonomiskt ansatt Europa. Tack vare de låga lönerna i Mexiko skulle dessutom BMW stå sig bättre i konkurrensen med Mercedes när det gäller bilarnas priser.

Diskutera: Hur ser du på BMW:s expansionsplaner?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.