Nästa artikel
BMW letar parkering år dig
Nyheter

BMW letar parkering år dig

Publicerad 17 april 2018 (uppdaterad 17 april 2018)
Ju mörkare blå färg, desto större sannolikhet att hitta ledig parkeringsplats.
Ny kartfunktion visar för svenska bilägare var det är troligast att hitta en ledig lucka.
Sedan årsskiftet kan BMW-förare som har extrautrustingen Navigation Professional och RTTI (Real Time Traffic Information), få markerat på kartan vilka närliggande vägar som har störst chans till lediga parkeringsplatser. Detta visas i blå färg. Finessen kallas On-street parking information (OSPI) och samlar i realtid in rörelsedata från andra fordon i området. 

Sverige är ett av de första länderna där OSPI finns tillgängligt. Än så länge fungerar det bara i Stockholm, Göteborg och Malmö. 
– Funktionen finns i dag bara i de centrala delarna av våra tre största svenska städer, men kommer att rullas ut över större områden till 2020, säger Mikael Lavrell, svensk chef för BMW ConnectedDrive & Digital Services.

Enligt en undersökning utförd av konsultfirman Frost & Sullivan utgör bilister som letar lediga parkeringsplatser en tredjedel av innerstadens trafik och europeiska förare lägger i snitt tre dagar per år på att hitta någonstans att parkera.   

Diskutera: Vad tycker du om BMW:s parkeringsfunktion?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2018-04-17 14:28
Mattse

Ännu bättre vore i fall de kunde samordna och använda sig av bilars Park Assist system som automatiskt detekterar och meddelar luckor när de kör förbi p-platser och parkerade bilar. Då vet man att det finns en plats "på riktigt" och inte bara chans till eventuell ledig parkering.

#2 • Uppdaterat: 2018-04-17 17:01
Roger Skagerström1

I många P-hus och även vanliga P-platser finns det räknare som håller koll på hur många platser det finns, med hjälp av bomsystem. Snackar dessa system med resten av världen?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.