Nästa artikel
BMW lånar ut bilar till elbilköpare
Nyheter

BMW lånar ut bilar till elbilköpare

Publicerad 14 mars 2013 (uppdaterad 15 mars 2013)
När BMW lanserar nya elbilen i3 i början av nästa år vill man försäkra sig om att kunderna inte oroar sig över räckvidden.

Räckvidden är en av de största nackdelarna med elbilar och en faktor som sannolikt skrämmer bort många nybilsköpare från skaffa en eldriven kärra. Detta är BMW väl medvetna om. För att se till att räckvidden inte ska skrämma bort några spekulanter från kommande modellen i3 väljer man att låna ut bilar för längre resor.

Låneprogrammet ska gälla för i3-köpare över hela världen. BMW räknar med att batteriets räckvidd blir tillräcklig för att täcka 90 procent av köparnas behov, lånebilarna ska med andra ord täcka upp för de övriga tio procenten.

Betalar via bilens pris
Men tro inte att BMW tänker stå för kostnaderna för låneprogrammet. Kostnaderna kommer het enkelt att läggas på bilens pris, som väntas landa på ungefär 40 000 dollar, vilket motsvarar cirka 254 000 kronor.

BMW kommer dessutom erbjuda kunderna tillvalet att köpa sin i3 med en extra skotermotor, som drivs med bensin och ska fördubbla bilens räckvidd. Skotermotorn beräknas kosta strax över 4 000 dollar, vilket motsvarar omkring 25 400 kronor.

BMW i3 drivs av en elmotor som ger 180 hästkrafter. Batteriet, som tar fyra till sex timmar att ladda, ger en räckvidd på 128 till 161 kilometer.

Diskutera: Hur ser du på BMW:s låneprogram?

TURTLE

När du använder Turtle Headlight Lens Restorer börjar du inte med det tunga artilleriet utan startar med att polera. Först efter att det konstaterats att det inte räcker går man på de medföljande slippadsen. Antal korn specificeras inte utan instruktionerna hänvisar enbart till padsens färg och som formen på dem antyder handlar det om manuell våtslipning med den också medföljande Spray Lubricant. Maskin kan dock användas för polermedlet Clarifying Compound. Behandlingen avslutas med försegling i två steg med hjälp av våtservetter.

Artikelnummer 9539
Typ Polerande och förseglande
Antal behandlingar 1 sats
Komplett kit Ja
Pris 242 kr
Betyg 4

Plus: Bra upplägg på proceduren.
Minus: Kan bara användas en gång på grund av förseglingsservetterna.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-03-14 22:39
Mistro

Bmw med flera har länge gjort antireklam mot sina kommande elbilar och detta är inget annat än just en sådan.
Hade någon enda produkt marknadsfört så dåligt och självkritiskt med syfte att INTE sälja så hade denna produkt inte heller ha sålts oavsett hur bra den var.
Vi lever i en tid med den ena produkten onödigare och sämre än den andra men allt säljs med mördande reklam och när skiten sen går sönder så är det något som konsumenten ändå har räknat med.

Hur vore det med liiite egen välvilja att få ut dessa bilar?
Hur vore det med att med kraft marknadsföra det faktum att elbilen med råge klarar vardagsbillistens körning.
Hur vore det med en gararanti som garanterar batteriets livslängd?
Hur vore det om man istället leasade ut dessa batterier?
Kort sagt,..Hur vore det med en reklam för elbilen där man påtalar bilens goda sidor istället för de ev. dåliga?

Den som vill kan få leta hur länge den vill men en reklam liknande den som vi ser ovan som antyder på den egna produktens brister kommer aldrig att finnas i något annat sammanhang.
Bmw gör det helt klart att de gärna liksom alla andra vill vara med och visa framfötterna med projekt som sen aldrig blir verklighet.
Det här med en elbil är dessutom så otroligt svårt att få till men som tur är så kan man ju skylla detta på elbilens natur.
Den behöver ett batteri och sådana finns ju tyvärr inte att tillgå som duger,...detta kan man då inte belasta biltillverkarna för....o.s.v

Men Bmw de kan minsann, men det sker på bekostnad utav att bilarna inte blir så bra.
Om nu någon ändå vill köpa en sådan här sämre bil så går det bra om kunden vill betala för alla misstagen vill säga. ( inte heller dessa missar är förståss tillverkarens fel )
Bmw har också hybridbilar om detta känns mer tryggt för de som vill betala ännu mer pengar för det här med att tillverka en bil som drivs på el helt eller delvis är ju egentligen inget som kunderna vill ha,vilket trissar upp priserna.

Räkna med ett pris på denna bilen som heter duga och räkna med att Bmw kommer att fortsätta baktala den och framför allt,räkna med att motorjournalisterna kommer att rådissa den då den blir tillgänglig för provkörning. :(

#2 • Uppdaterat: 2013-03-14 22:40
Arbu11

SiggeNn, vart står det att den kommer kosta i Sverige? :) Det står att 40 000 dollar motsvarar 254 000 kr, och det stämmer väl? :P

#3 • Uppdaterat: 2013-03-20 20:33
kurtw5

Om jag nu åker 7-8 mil till ett jobb och bilen måste stå där utan laddning tar jag mej hem då om den stått i 8:a timmar.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.