Nästa artikel
BMW återkallar 1,3 miljoner bilar
Nyheter

BMW återkallar 1,3 miljoner bilar

Publicerad 27 mars 2012 (uppdaterad 28 mars 2012)
Felmonterade batterikablar får BMW att återkalla 1,3 miljoner bilar, varav 22 000 i Sverige. 5-serie och 6-serie, 2003-2010, omfattas.

Kablar anslutna till batteriet i bakvagnen kan vara felaktigt monterade. Det kan leda till fel i elsystemet, att bilen inte startar och i värsta fall eldsvåda.

– Det kan ta eld i bilen, det har hänt i några enstaka fall, men för att undanröja risken för att det ska hända på fler bilar så görs det här kampanjen över hela världen, säger Michael De Geer, informationschef BMW Group Sverige, till Vi Bilägare.

BMW är dock noga med att påpeka att problemet varken orsakat några olyckor eller personskador. Totalt omfattas 1,3 miljoner bilar. Samtliga exemplar av 5-serie och 6-serie byggda mellan 2003 och 2010 berörs, 22 000 i Sverige.

Inom kort kommer bilägarna att kontaktas via brev för att boka ett besök på verkstad, där tiden för åtgärd beräknas till ungefär 30 minuter.

Diskutera: Vad tycker du om BMW:s återkallelse?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-03-27 10:17
Simon no1

Kul att så kallade premiummärken också drabbas av fel, undra om Toyotahatarna kommer lägga lika mycket tid på att skriva i denna tråden, eller det kanske inte är lika intressant......:)

Bra att BMW tar sitt ansvar.....

#2 • Uppdaterat: 2012-03-27 10:37
Hackenbush

Ett fel som kan bli allvarligt så det är skönt att veta att Bmw tar tag i detta och gör om.

#3 • Uppdaterat: 2012-03-27 11:07
KaptenOberkommando

Simon, vad är det som är kul med att BMW drabbas av fel?

Sedan förstår jag inte heller din undran om "Toyotahatarna" kommer att lägga mycket tid på att skriva i den här tråden. Att så har varit fallet under artiklarna om Toyotas återkallelser är ju högst självklart eftersom såväl Toyota och deras kunder samt motorpressen alltid har hävdat att Toyotas bilar är i det närmaste felfria. Vi som har hävdat att så aldrig har varit fallet har ju onekligen fått vatten på vår kvarn.

#4 • Uppdaterat: 2012-03-27 11:20
Simon no1

@ Katenen, eftersom det just som du skriver hävdas att Toyota nästan aldrig går sönder, inte av Toyotaägare utan av de som ogillar märket så tycker jag det ska bli kul att se om det blir 100 tals inlägg även här.......

Min gissning är att det inte kommer att bli så, snart kommer även tråden om Volvos återkallelse och det brukar inte heller bli så många inlägg.... Varför ?

Jo för att det visar att det bedrivs ett drev mot just Toyota..... Finns inga andra trådar där det skrivs och bråkas så mycket i.....:)

#5 • Uppdaterat: 2012-03-27 11:27
KaptenOberkommando

Simon, du vet mycket väl att kunderna - varav flera skriver här på ViBilägare - försöker ge sken av att deras Toyotor aldrig krånglar. Även pressen brukar allt som oftast framhäva detta "faktum". Även Toyota försöker dra nytta av detta. (Till exempel genom reklamen utanför Bilprovningen.)

För övrigt förstår jag inte ditt första stycke. Det måste väl vara ett slags syftningsfel, eller? Det är väl inte de som ogillar märket som brukar hävda att Toyota aldrig har några fel. Dom brukar väl snarare hävda att Toyota har en massa fel. Eller har jag missförstått dig?

#6 • Uppdaterat: 2012-03-27 12:03
Simon no1

@ Kaptenen, det är just det som är så roligt och du gjorde samma tavla nyss genom att hävda att det är Toyotaägare och motorpressen som hävdar att deras bilar är nästan helt felfria, finns ingen seriös Toyotaägare som tror att de aldrig kan krångla, däremot finns det väldigt många som har klarat sig utan bekymmer, men det är något annat än att säga att de aldrig krånglar......

Fast de gånger man ber nån som påstår detta att lägga in ett citat från någon seriös som påstått att Toyotor aldrig krånglar så misslyckas det, varför...?

Troligtvis för att man överdriver och då blir det inte lätt att hitta fakta som står bakom....

#7 • Uppdaterat: 2012-03-27 12:37
Peugo

Hoppas dom stoppas så dom inte kommer med på färjorna! ;)

#8 • Uppdaterat: 2012-03-27 12:43
Mistro

Ja det är verkligen en intressant tanke "Simon": Varför så många kommentarer om Toyotor i tid och otid?
Är det månne så att det finns ett intresse till uppvigling ibland ett fåtal medlemmar?
Är det månne så att dessa några få sitter inne med den ultimata sanningen som till varje pris måste nå ut?

Diskutera så vettigt som jag vet att du kan och lägg ner den andra skiten!

#9 • Uppdaterat: 2012-03-27 14:20
Simon no1

@ Mistro, vet nog inte riktigt vad du syftar på, sanningen är säkert som du säger att det finns de som har ett intresse att uppvigla, i mitt egna fall är jag fruktansvärt trött på alla oseriösa.....

Kan man inte underbygga sina påstående med nån form av seriös fakta så är det inget annat än tyckanden.....

Därav min känga....:)

#a • Uppdaterat: 2012-03-28 00:45
Roy J

Det är naturligtvis utmärkt att BMW tar sitt ansvar och gör det innan det över huvud taget hänt något.
BMW liksom Toyota har ju annars i många år legat bra till hos Svensk Bilprovning, liksom hos den tyska motsvarigheten, och även i ägarundersökningar.

Toyota har ju länge och väl varit pålitliga och av motorpressen ofta framhållits som ett exempel på verklig kvalitet till skillnad mot upplevd kvalitet (där Passat fick klä skott för att en årsmodell hade hög upplevd kvalitet till skillnad mot den verkliga).
Nu varierar ju sånt här genom åren och på senare år verkar kvaliteten ha sjunkit hos de bästa.

Japaner har ju överlag genom åren klarat sig bra beträffande mekaniska fel och inte minst allmänt tillförlitlighet och barnsjukdomar.
Jag varnade farsan för dyra reservdelar när han övergav Saab för Honda - och det fick jag tillbaka. "Vad spelar det för roll vad reservdelarna kostar? Jag behöver ju aldrig några."
Med rosten har det sannerligen varit en annan sak.
Tråkigt att även Mercedes en period sällade sig till den skaran.

Det här hade inte så mycket med BMW att göra, men jag skriver det för att försöka ge en lite mer nyanserad bild än vad som förekommer i några andra kommentarer.
Varför Toyota alltid ska debatteras i höga tonlägen kan jag inte förstå.
Det är väl ingen tvekan om att märket historiskt varit mycket pålitligt, men att man nu kan börja undra. Värre än andra är det nog knappast.
Men jag kommer nog ändå aldrig att köpa en Toyota. Hade jag mycket pengar kanske jag skulle köpa en BMW - eller Lexus. ;-)

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.