Nästa artikel
Bilist fick böter efter att ha varnat andra
Nyheter

Bilist fick böter efter att ha varnat andra

Publicerad 10 juni 2016
Bilisten varnade andra för poliskontrollen. Då fick han böter.
Då och då varnar bilister varandra genom att blinka med helljusen för hastighetskontroller av den gamla typen. Men det kan ge böter.

Visst är det trist att bli påkommen med att ha kört för fort. Men med handen på hjärtat har det nog hänt alla av oss att hastigheten varit lite högre än den tillåtna även om långt ifrån alla för den skull satt hastighetsöverträdelser i system. Då och då möter vi också bilister som blinkar med helljuset för att varna för en kommande poliskontroll. En bilist från Skärholmen i södra Stockholm som blinkade med helljuset varnade dock fel bil.

Polisen i Skärholmen skrev i ett inlägg på Facebook igår att personen råkade varna en civil polispatrull. Detta tyckte inte polispatrullen om utan stoppade bilisten. Men det var inte första gången han blev stoppad, strax innan hade han fått böter för fortkörning i den poliskontroll han ville varna andra för.

Nu blev det ytterligare en böteslapp. Den här gången för att han använt helljusen på fel sätt.

Diskutera: Var det rätt av polisen att bötfälla?

Denna artikel kommer ursprungligen från Husbil & Husvagn.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2016-06-10 13:12
DasAutos

Runt om i Europe så varnar man varandra. I Sverige hoppas man på att andra blir tagna :)

#2 • Uppdaterat: 2016-06-10 13:38
Leif Kavander

Finns snart inga fartkontroller att varna för.

#3 • Uppdaterat: 2016-06-10 13:49
L. Mäkinen

Skulle aldrig falla mig in att varna för annat än riktiga faror som hästar, kor, cyklister och rådjur. Det är alldeles för många som kör onyktra så jag tycker det är bra om polisen får prata med dem.

#4 • Uppdaterat: 2016-06-10 14:30
pinjong

Frågan är väl om drogade eller rattfyllerister observerar ett helljusblink...eller bryr sig...

#5 • Uppdaterat: 2016-06-10 14:57
Lyteskomik

Jag brukar alltid försöka varna medtrafikanter vid poliskontroller men det är sällan jag är tillräckligt nykter för att hitta ljustutan.

#6 • Uppdaterat: 2016-06-10 15:02
Vidstige

Sällan jag ser poliskontroller numera. Förut var det mycket fällor i Stockholm där dom ställde sig på 30-väg i bostadsområden mitt på dagen när det är nästan helt tomt, gärna i nån backe så att dom var säkra att kunna sätta dit "fartdårare" som körde 40. Mitt förtroende för polisens arbete är närmast noll, har förvandlats till en pajas-organisation som sällan eller aldrig lyckas sätta dit riktiga skurkar. Viktigast har väl varit sånt som genuscertifiering och feminism, liksom förstås att kvotera in kvinnliga poliser och invandrare.

#7 • Uppdaterat: 2016-06-10 15:17
Lyteskomik

Bittrast vinner.

#8 • Uppdaterat: 2016-06-10 15:33
KURTE

9 kommentarer och ingen dj..l svarar på frågan.

Nej,lite får man tåla är mitt svar PÅ FRÅGAN

#9 • Uppdaterat: 2016-06-10 15:51
Rutger Jönåker

För en tid sedan blinkade en mötande bilist och bilen en bit framför mig nitade och gjorde en snabb U-sväng. Lite längre fram var det en poliskontroll. Man kan ju undra vad föraren av bilen som vände flydde ifrån... Inte fortkörningsböter i alla fall. Hoppas den som blinkade kände sig stolt över att ha räddat ett rattfyllo eller efterlyst. För det är väl såna dom som blinkar vill ha flera av längs vägarna? Så mitt svar på frågan blir: Ja, det var rätt att bötfälla!

#a • Uppdaterat: 2016-06-10 17:07
Hackenbush

Jag varnar aldrig.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.