Nästa artikel
Här är Peugeots nya crossover 2008
Nyheter

Här är Peugeots nya crossover 2008

Publicerad 7 januari 2013 (uppdaterad 8 januari 2013)
Tidigare har den presenterats i form av flera koncept. Nu har Peugeot publicerat bilder på sin produktionsklara crossover.

Direkt efter att bilder läckt ut på internet i förtid via den franska sidan L' argus har nu även Peugeot officiellt släppt bilder på den lilla crossovern Peugeot 2008.

Modellen har förhandsvisats som koncept ett flertal gånger tidigare. Senast i raden var det på bilsalongen i Paris i höstas där den gulgröna Peugeot 2008 Concept stod parkerad.

Den produktionsklara modellen kommer att presenteras på bilsalongen i Genève i mars. Produktionsbilen är till utseendet ganska lik konceptet förutom några nedtonade detaljer.

Informationen om modellen är mycket sparsmakad men karossen mäter 4,16 m i längd. Här hittar vi led-belysning, panoramaglastak och ett utlovat stort bagageutrymme med låg lasttröskel. Fälgarna mäter 17 tum och vad gäller motorer kommer 2008 att erbjudas med en e-HDi dieselmotor och en 3-cylindrig bensinmotor. Koldioxidutsläppen hamnar från 99 g/km.

2008 kommer att tillverkas i Frankrike, China och Brasilien och enligt Peugeot är tanken att bilen förena en småbils köregenskaper med en suvs praktiska utrymmesfördelar.

Diskutera: Vad tycker du om Peugeot 2008?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2013-01-07 11:06
Raphael

Ser helt okej ut. Får den anständigt pris och har bra kapacitet på dragkroken så tror jag denna kan sälja rätt bra faktiskt. Frågan är om det bara är "för syns skull" eller om den även kommer med 4-hjulsdrift.

#2 • Uppdaterat: 2013-01-07 11:29
Simon no1

Helt okey design och nu börjar man vänja sig vid den nertryckta huven.... Men tyvärr så länge de inte har bättre kvalité så kan man ju inte rekommendera någon att köpa den.... Att de dessutom ska bygga den i Brasilien ger ju rysningar, tänker på hur Brasilienbyggda Escortar var en gång i tiden....

#3 • Uppdaterat: 2013-01-07 11:48
Raphael

Jag tror knappast att Peugeot har sämre kvalitet än Citroën och min Citroën C3 Picasso har jag kört 7 000 mil med utan problem på tre år. Det är min tredje Citroën och mina tidigare har också varit problemfria, längst körde jag med min Xsara Break -99 som kom upp i 15 000 mil utan några som helst problem, bytte bara vanliga slitagedelar som lampor, torkarblad och så skivorna bak. Jag ser ingen anledning att tro att PSA-gruppen har sämre kvalitet idag 2013 än vad de hade på 90-talet... Peugeot 308 har ju lyckats väldigt bra på marknaden ur kvalitetshänseende exempelvis.

Det är väl inte konstigt att de ska bygga den i Brasilien för den sydamerikanska marknaden. Det beror på importtullarna i Sydamerika. Citroën, Fiat och många andra har också fabriker i Brasilien. C3 Picasso byggs i Brasilien, i en version som ser annorlunda ut än den som byggs i Europa - annan inredning och så finns den som Aircross med höjd fjädring och reservhjulet utanpå på bakluckan. Lite tråkigt att den inte tas in till Europa. För övrigt så räknas PSA-gruppens bilar som premiummärken i Brasilien.

Men Peugeot 2008 för Europa byggs i Frankrike.

#4 • Uppdaterat: 2013-01-07 13:00
Simon no1

Raphael, jag kan utan problem hitta 10 personer i min närhet som har motsatt upplevelse och där flera inte kommer att köpa franskt igen, att du klarat dig finns två möjligheter, antingen har du haft tur eller så är det som för mina föräldrar som man måste påminna om de fel de haft för de påstår också att deras bilar inte krånglat.......

Jag möter dagligen enögda Peugeoter och senast i fredags fick jag se en stolt ägare till en ny Peugeot tvingas plocka fram nyckeln ur fickan för att få upp dörrarna på sin helt nya bil med nyckelfritt låssystem.....

Så innan motsatsen är bevisad så håller jag fast vid att de är mer problemfyllda än många andra märken......

#5 • Uppdaterat: 2013-01-07 13:23
hultarn

Japp, så var vi där igen.

Berättar man att man har en fransk bil som inte krånglat, så beror det antingen på en otrolig tur, eller så ljuger man.
Och det får man i halsen hela tiden, av de som inte haft nån fransk bil själva då. Men, de har alltid nån de känner som minsann haft så mycket krångel!

När jag berättar att jag aldrig blivit stående med min Citroen får jag höra: Vänta bara! Du får se när den inte är så ny längre!
Men när jag svarar att den är 13 år och har gått 22.000 mil blir de tysta och mumlar bara nåt om otrolig tur....

Jag fattar inte varför somliga (gärna ägare av japanska bilar..) känner ett tvingande behov av att hela tiden racka ner på franska bilar?

Till artikeln: är det bara jag som ser likheten med Opel Mokka?

#6 • Uppdaterat: 2023-03-21 08:26
Gäst (ej verifierad)

Visst är det så att franska bilar ALLTID krånglar medan Svenska, Tyska och Japanska bilar ALDRIG gör det :-)

Håller med om att den är lik Opel Mokka, skönt att Peugeot numer kör med en mer sansad grill än det tidigare jättegapet.
Dock känns designen överlag lite anonym, får titta på emblemet för att se vilket märke det är.

#7 • Uppdaterat: 2013-01-07 14:06
Hackenbush

Tar de bort emblemet så har man ingen aning om vilket bilmärke det är.
Då skulle det kunna vara vilken Japan som helst.
Ovanligt könlöst faktiskt.

#8 • Uppdaterat: 2013-01-07 15:01
IngoS

Om jag skulle ranka krångelfriheten och driftskvaliten hos de bilar jag ägt skulle det bli Fiat-Renault-Renault-Peugeot-Ford-Volvo(343)- och slutligen det naturliga absoluta bottensedimentet Triumph och Morris. Jag har antagligen haft tur med de latinska bilarna men tror att skillnaderna i kvalitet på bilar i icke premiumklass är så liten att man kan välja på andra kvaliteter som stolar, ljudisolering, komfort, utrymmen, formgivning, känsla, utrustning. Kanske en Mokka har 10000 kr bättre andrahandsvärde efter 5 år, men har man exv bättre komfort i Peugeoten är det värt pengarna. Likheten med Mokka/Chevrolet-Trax är säkert mer än tillfällig - alla crossover i B-segmentet kommer nog att se ut i den här stilen: Ford Ecosport (litet högre motorhuv), Renault/Samsungs-Koleos ersättare (namn?), Fiat 500x/Jeep (namn) etc. De skiljer kanske litet i utformningen av fronter och lyktor och hur extremt man dragit upp dörrsidorna. Det är väl egentligen bara litet mer lättsålda varianter av högbyggda miniMPV typ Picasso C3 och VersoS, med 4 wd option.

#9 • Uppdaterat: 2013-01-07 15:39
S-E S

Är det inte en KIA Sportage årsmodell 2008 med ett lejon på huven?

#a • Uppdaterat: 2013-01-07 16:18
Simon no1

Hultarn, det har egentligen inget med personliga berättelser att göra utan rent statistiskt har franska bilar hamnat långt ner på listan i varenda kvalitetsundersökning.... Och så länge de inte bättrar sig så är det fortfarande en bil som krånglar mer än många andra.....

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.