Nästa artikel
Bilägare lurade av bluffare: ”Ingen skam i kroppen”
Nyheter

Bilägare lurade av bluffare: ”Ingen skam i kroppen”

Publicerad 15 augusti 2022 (uppdaterad 15 augusti 2022)
15 bilägare har lurats av en bilförsäljare som förfalskat namnteckningar. Nu tvingas de fortsätta betala för en bil som inte finns kvar.

Flera bilägare som försökt sälja sina bilar på Blocket har blivit lurade av en bilförsäljare i Stockholmsområdet, skriver Dagens Nyheter. Totalt har 15 personer blivit lurade.

– Felet många gjorde var att lämna ifrån sig registreringsbeviset men de agerade i god tro utifrån de rekommendationer de fått och den kännedom de hade om företaget, säger Fabian Wennergren som är målsägandebiträde på advokatbyrån Thomas Bodström till DN.

Säljaren har genomfört ägarbyte på bilarna trots att bilarna inte blivit sålda. Det har gjorts genom att förfalska ägarens signatur på ägarbytet. Transportstyrelsen har inte upptäckt bluffen och bilförsäljaren, som först kommit med olika bortförklaringar, gick senare inte att nå.

En av ägarna som hade en Mercedes CLS har fortfarande lån på bilen, men den har sålts i fem steg sedan den hämtades upp av bilförsäljarens transportfirma. Någon ersättning från försäkringsbolaget ser det heller inte ut att bli.

– De har ingen skam i kroppen. Det är klart att man blir väldigt deppig, det påverkar en ju ekonomiskt och jag har behövt ta ledigt från jobbet för att hantera det här, säger ägaren till DN.

En utredning är igång, men någon tidsplan för hur lång tid den kan ta finns inte.

Ämnen i artikeln

Kommentarer till artikeln (13)

  • 19 augusti 2022 Om inte fordonet återlämnas…
  • 18 augusti 2022 a128, Och vad händer om den…
Läs kommentarer och diskutera

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.