Nästa artikel
Bepansrat på modet
Nyheter

Bepansrat på modet

Publicerad 10 september 2015 (uppdaterad 10 september 2015)
Två är en trend: Range Rover Sentinel och A8 Security L är båda skottsäkra.
Det verkar vara inne med rullande fästningar. Både Audi och Land Rover släpper nästan samtidigt skottsäkra alternativ.
Nyligen introducerade Land Rover sitt första förstärkta fordon Range Rover Sentinel. Den särskilda avdelningen Special Vehicle Operations hos Land Rover har utvecklat en modell baserad på Autobiography.

 

Sentinel ska kunna stå emot granatexplosioner och pistolskott, den har skottsäkra glas och en hemlig flyktväg via baksätet.

20151009124837.jpg?itok=sAYzIi5-

Däcken är punkteringsfria och båda avgasrör och tanklock är skyddade mot eventuella försök att stoppa dit föremål. Motorn är en 3-liters V6:a kopplad till en specialkalibrerad åttastegad automatlåda. Priset ska vara runt 3,8 miljoner.

Audi hakar på trenden och kommer på bilsalongen i Frankfurt att visa upp sin uppdaterade skottsäkra A8 Security L. Tillverkad av varmformat pansarstål har bilen den högsta skyddsklassningen i världen för civila fordon. Varje exemplar tillverkas på en topphemlig fabrik.

20151009124926.jpg?itok=YuDhmJvh

Även denna bil kan fås med nödutgångssystem och utrustas med ett brandsläckningssystem och nödsystem för frisk luft. En bepansrad kommunikationsbox i lastutrymmet är standard.

20151009124947.jpg?itok=A2hJukeb

Väljer man det 12-cylindriga motoralternativet på 6 liter och 495 hästkrafter är toppfarten elektroniskt begränsad till 210 km/h med hänsyn till de punkteringsfria däcken.

Med både Sentinel och Security L på marknaden i slutet av året har de med tjocka plånböcker och stort behov av skydd några transportalternativ att välja på.

Diskutera: Vad tycker du om bilarna?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-09-11 17:05
Focus

Med den kriminalitet som finns idag finns det många som behöver sitta säkrare io sina fordon. Mög trodde jag endast fanns i Skåne och inte i Molkom.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.