Nästa artikel
Bättre körställning i nya Duster
Nyheter

Bättre körställning i nya Duster

Publicerad 13 september 2017 (uppdaterad 13 september 2017)
Äntligen går det att ställa in ratten i djupled på Dacias uppdaterade suv.

För några veckor sedan berättade Renaults budgetmärke Dacia att Sverigefavoriten Duster ska förnyas. Då fick vi inte se insidan, men nu berättar biltillverkaren mer om vad som ändrats där.

När Vi Bilägare provkörde Duster senast, så var en av minusposterna att det inte gick att justera ratten i djupled, bara i höjdled och att det därför kunde vara svårt att hitta en bra körställning. Nu har Dacia ändrat på det. Andra saker som kunderna efterfrågat och som lagts till är backkamera med runtomsikt, dödavinkelvarnare, krockgardiner automatisk klimatanläggning och automatisk helljusaktivering.

Nya pianotangenter ovanför klimatkontrollerna.

Förarmiljön är omarbetad på flera sätt. Mittkonsolen sitter högre upp och handbromsen har flyttats, vilket gör att det blir mer förvaringsutrymme. Under multimediasystemet sitter nya pianotangenter kontrollerna och klimatanläggningens rattar matchar de tre luftventilerna som är placerade överst på instrumentbrädan.

Dacia Duster lanseras i början av 2018 i Sverige. Det finns två bensinmotorer och två dieslar att välja mellan. På bensinsidan är det SCe 115 (2WD version) och TCe 125 (2WD och 4WD versioner) med manuell växellåda. Dieselmotorerna är dCi 90 (2WD version) och dCi 110 (2WD och 4WD versioner) båda med manuell växellåda och dCi 110 motorn med EDC automatisk växellåda.
 
Diskutera: Vad tycker du om Dacia Duster?
 

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.