Nästa artikel
Bara för kvinnor
Nyheter

Bara för kvinnor

Publicerad 18 september 2007 (uppdaterad 23 september 2010)
En egen F50, kan de va nå´t? Nja det är inte Ferrari-klassikern vi talar om utan en dedicerad tjejbil från Shanghai Maple "för kvinnorna som vill leva sitt liv med hög kvalitet och lycka".
För att attrahera de kvinnliga bilförarna hemma i Kina är bilen standardutrustad med justerbara bilbälten och larm för hög fart.

Krockkuddar är inte standard, vilket däremot låsningsfria bromsar med bromsassistans är.  Vidare på listan över tillbehör finns en kompass "för att garantera rätt färdriktning"

F50, som alltså inte är en italienskbyggd Ferrari, är också utrustad med ett fack för pappersnäsdukar, myntfack och sminkspegel, F50 kan också utrustas med en spciell skolåda.

Drivkälla är en 4-cylindrig motor på 93 hk och femväxlad manuell låda är enda växellådsalternativ. Bränsleförbrukningen anges till ungefär 5 liter per 100 km vid körning i konstant hastighet 90 km/timme. Maximal toppfart anges till ungefär 160 km/t.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2007-09-24 15:48
leia (ej verifierad)

Jisses!!
Vilken dumhetsförklaring av kvinnor.
Ett bilköp garanterar väl inte ett
"liv med hög kvalitet och lycka"
snarare så ger väl ett bilköp mer utgifter och i många fall också ett inte helt bekymmersfritt ägande.

Att sedan tyngdpunkten lagts på "nonsens-tillbehör" istället för de tillbehör som höjer säkerheten är illavarslande, för varifrån har tillverkaren fått uppfattningen att det är så kvinnor vill ha bilarna utrustade?
Är kvinnor nu helt dumhetsförklarade och ska de behöva tolerera en sådan förolämpning/kränkning?

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.