Bild
Nästa artikel
Googles plattform Android byggs in i infotainmentsystemet på Audis framtida bilar.

Audi bygger in Android

Nyheter

Volvo ska göra det och nu meddelar också Audi att Googles mjukvaruplattform Android hamnar i bilen.

Vi har nyligen berättat om att Volvo gått samman med Google för att utveckla ett nytt infotainmentsystem som inte är i behov av mobiltelefon för att ladda ner appar. Nu styr även Audi åt samma håll.

På utvecklarkonferensen Google I/O som pågår i Kalifornien just nu visar Audi upp Q8 Sport Concept med ett integrerat Androidsystem. Android Auto blir alltså standardsystem för att kontrollera musikanläggningen, navigation och luftkonditionering bland annat.

De nya funktionerna, inklusive Spotify, Google Play Music och Google Assistant visas alla på den stora mittdisplayen. Informationen visas också i Audi virtual cockpit direkt framför föraren i siktfältet. Audi säger att navigationskartan hämtar data från Here, men att det också går att välja att navigera med Google Maps.
 
Diskutera: Vad tycker du om Googles samarbete med Audi?
 

Kommentarer

#1
2017-05-20 11:37

Heter det inte informationssystem på svenska

#2
2017-05-22 18:09

Nej, det heter inte informationssystem på svenska.
Infotainmentsystem betyder både information och underhållningssystem, så på svenska borde det isåfall bli informationsunderhållningssystem, känns lite långt.

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.