Nästa artikel
Årets aprilskämt
Nyheter

Årets aprilskämt

Publicerad 3 april 2018
Biltillverkare och transportbranschen passade på att skoja till det 1 april. Här presenterar vi några av spratten.
Hondas galna koncept
Biltillverkaren Honda firade första april genom att lansera CR-V Roadster Concept. Suven som blivit av med B- och C-stolpar samt tak beskrivs som ”totalt okörbar”.
– Den här vågade nya riktningen för CR-V öppnar upp för en ny, helt icke-existerande marknad, säger Honda i ett pressmeddelande och berättar att säljmålet inledningsvis är ganska blygsamt med en uppskattning på noll sålda bilar.
Aston Martins monstertruck  
Brittiska lyxbilstillverkaren Aston Martin, kanske mest känd för att transportera runt agent 007 James Bond, meddelar att de ger sig in i Monster Jam series 2019 med ett fordon som utvecklas under kodnamnet ”Project Sparta”. Bilen har konstruerats parallellt med Aston Martins första suv DBX. Motorn är samma 6,5-liters V12 på över 1000 hästkrafter som sitter i nyligen presenterade supersportbilen Valkyrie.          
 
Embed
Skodas ljudlösa nackstöd
Vore det inte bra att ha en bil med nackstöd som stänger ute oljudet när barnen bråkar i baksätet? Det tycker i alla fall Skoda, som säger sig ha utvecklat tekniken för att kunna göra just detta. Tyvärr är det lite bra för att vara sant…  
 
Hästar ersätter budbilar
Transportföretaget Best har hittat en kreativ lösning för att tackla de miljözoner som planeras bli verklighet 2020. För att kunna fortsätta erbjuda snabba transporter i Stockholms innerstad sadlar de om och byter ut fordonen mot hästar. Tillsammans med Sveriges Ryttarförbund anordnas en budryttarutbildning, där deltagarna bland annat får lära sig hästetikett, hästrätt och budgalopp. Även om hästbud låter som en kul idé är de ju inte speciellt utsläppsfria…  

Diskutera: Såg du några roliga aprilskämt i år?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.