Nästa artikel
Antonov inte misstänkt för brott
Nyheter

Antonov inte misstänkt för brott

Publicerad 15 december 2010 (uppdaterad 16 december 2010)
Det finns inga bevis för att Vladimir Antonov har kopplingar till organiserad brottslighet, visar en tidigare hemlig rapport.

Misstankar mot den ryske bankiren, och dåvarande huvudägaren i Spyker, Vladimir Antonov höll på att stjälpa Saabaffären i slutet av 2009.

General Motors drog sig ur förhandlingarna med den holländska sportbilstillverkaren och tvingade sedan bort Vladimir Antonov som delägare innan affären kunde genomföras i februari i år.

Rykten pekade ut Vladimir Antonov som en brottsling, med kopplingar till ryska maffian och penningtvätt. Misstankarna tros vara en anledning till att GM avbröt förhandlingarna innan jul i fjol.

Kan inte styrkas
Nu lyfts sekretessen från en hemlig rapport om Vladimir Antonov som beställdes av Riksgälden i samband med slutförhandlingarna. Det rapporterar Dagens Industri.

Rapporten slår fast att misstankarna mot Vladimir Antonov inte kan styrkas. Det kan innebära att ryssen så småningom kliver fram från kulisserna och återvänder som ägare.

I dag finansieras Spyker, vilket också innebär Saab, av lån från Vladimir Antonov.

Diskutera: Vad tycker du om Vladimir Antonovs inbladning i Saabaffären?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2010-12-15 13:38
Lennart S (ej verifierad)

Så länge Antonov har en långsiktig plan med sitt ägande är jag nöjd

#2 • Uppdaterat: 2010-12-15 16:54
nuppe

Jag har hela tiden trott att Antonov stått bakom Muller i Saabaffären och varför skulle han inte göra det om han nu tror på Saab?
Att GM stoppade affären p.g.a. Antonov berodde säkert på den gamla rysskräcken som manifisterades med Joseph McCarthys morbida kommunistjakt på 1950-talet och all publicitet det ledde till.
Den finns fortfarande kvar hos vissa företagsledare i US..

#3 • Uppdaterat: 2010-12-15 19:33
Henr1k (ej verifierad)

Hur ska nu stockholms-murvlarna be honom om ursäkt? Hur ber man om ursäkt när man har förstört någons rykte utan att ha haft tillräckligt på fötterna? Är det dessa tankar man brottas med nu på redaktionerna i Stockholm? Troligtvis inte.

#4 • Uppdaterat: 2010-12-15 20:55
Henr1k (ej verifierad)

Jarl, var det för mycket text i artikeln för dig? Försök att läs lite åt gången.

#5 • Uppdaterat: 2010-12-15 22:20
789 (ej verifierad)

Jarl:
Hoppas nästan att det går åt he....e för dig! Men jag liksom många andra har lärt sig att man ska ha överseende med barnens beteende samtidigt som vi vet att du bara är avundsjuk på andra som har råd och är intelligenta nog att köpa riktiga bilar...

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.