Nästa artikel
Annie Seel samlar mil i gammal bil
Nyheter

Annie Seel samlar mil i gammal bil

Publicerad 19 juli 2012 (uppdaterad 19 juli 2012)
Intresserad av en rallyutrustad Toyota Starlet, årsmodell 1979? Någon? Annie Seels tävlingsbil säljs efter Midnattssolsrallyt.

– Det är på de premisserna jag fått låna bilen, säger f d mc-tjejen Annie Seel, en av fyra förare i damklassen i pågående Midnattssolsrallyt.

Annie och hennes kartläsare Amelie Jakobsson var egentligen anmälda i en Porsche Carrera -75, men sent påträffade fel med insprutningssystemet gjorde den starten omöjlig. Då trädde Sören Jakobsson från Kolsva in och erbjöd Annie och Amelie att få låna Toyotan, om de kunde se till att kränga den efter rallyts slut.

– Vi får väl se hur den ser ut efter avverkad tävling först, funderar Annie. Kända rallystjärnor som kört vissa bilar brukar ju annars locka till sig spekulanter, men det gäller knappast mig just nu.

Då kanske hellre någon av Anne Seels hojar från fem körda Dakarrallyn varit mer intressanta. Annie har lämnat mc-karriären bakom sig och kör nu bil så ofta hon kommer åt, allt ifrån Folk Race, banracing i Volvo S60 Challenge och till historiska rallyn.

– Jag behöver samla på mig mil helt enkelt.

I vintras var Annie en hårsmån från att få köra Team Pewanos Volvo XC60 i Dakarrallyt, men i sista stund gick budet till sydafrikanen Alfie Cox. Med facit i hand var det kanske lika bra att hon missade just senaste Dakar eftersom bilen tidigt fattade eld.

– Men Dakarrallyt med bil är fortfarande ett av mina stora mål, säger Annie som tills vidare får nöja sig med Midnattssolsrallyt. I en Toyota Starlet -79.

Länkar

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2012-07-19 16:18
HP

"Starlet" '79-'80 röd

hur mycke vill Du hava för den ?

#2 • Uppdaterat: 2012-07-19 16:47
Focus

Anmärkningsvärt mycket rött fanns det alltid i dessa årgångar av Toyota, dock icke från leveransen.

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.