Nästa artikel
Amerikansk polis lägger ut falsk GPS-information
Nyheter

Amerikansk polis lägger ut falsk GPS-information

Publicerad 9 februari 2015
Poliser i USA oroas av att information om var de befinner sig delas i GPS-appen Waze. Därför har de nu börjat sprida felaktig information i appen.
GPS-appen Waze, som ägs av Google, fungerar genom att användarna varnar varandra för trafikstockningar, olyckor och inte minst poliskontroller. Poliser i USA menar nu att det kan leda till att kriminella som är ute efter att skada poliser lättare kan hitta sina offer. För att förhindra detta sprider de nu själva felaktig information om var de befinner sig för att inte utsättas för onödiga risker.

Andra poliser menar däremot att appar som Waze snarare bidrar till ett bättre trafikklimat, där förare tar det lugnare eftersom de är medvetna om att det finns poliser i närheten. De menar också att kriminella som vill skada poliser kommer göra det med eller utan hjälp av appar.

Diskutera: Tror du att kriminellas missbruk av trafikinformation väger över nyttan med appen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

#1 • Uppdaterat: 2015-02-09 14:15
Hackenbush

Självklart utnyttjar kriminella allt som kan ge dem fördelar. Vore naivt att tro något annat.
Fast det utnyttjas nog i första hand för att undvika polisen.
Finns väl få som medvetet vill skada polisen och de gör det nog utan app i så fall.

#2 • Uppdaterat: 2015-02-09 22:03
Kandidat

Håller med Hackenbush och menar därför att polisen INTE bör lägga ut felaktig information.

#3 • Uppdaterat: 2015-02-10 12:00
Roger Skagerström

Rätt smart egentligen. Ingen lär ju köra för fort där. Resurseffektiv övervakning skulle man kunna kalla det ;) Gjorde man inte försök i Sverige med att parkera polisbilar vid sidan av vägen för att lugna tempot? Vill minnas att jag läst nåt om det. Detta är ju typ nästa steg ;)

Förutom att jag själv gärna har moms på hastigheten så ser jag inget fel med detta. Tror dock inte på att det används för att skada poliser. Snarare, som Hacke skrev, för att undvika.

#4 • Uppdaterat: 2015-02-10 13:23
amullo

Använder appen i Sverige och antalet rapporter om Polis inskränker sig till Traffipax/Civil trafikpolis som stoppat en fortkörare eller att Polisen befinner sig vid en trafikolycka. I Sverige är appen mer användningsbar för att få varningar om trafik, hinder på/vid sidan av vägen och som vanlig navigationsapp.. Fartkontroller/laserkontroller är ju försvinnande få till antal.

I USA är det mer vanligt att "patrullerande" polis sitter stilla, parkerad i sina bilar. Detta förekommer ju knappt i Sverige.l

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.