Nästa artikel
Åhlins blandar och ger
Motorsport

Åhlins blandar och ger

Publicerad 2 maj 2016
Fredrik Åhlin i aktion med sin Ford Fiesta R5 WRC 2 i det brittiska mästerskapet.
Värmlänningen Fredrik Åhlin tog en av sina tyngsta segrar i karriären när han vann en deltävling i brittiska rallymästerskapet och övertog totalledningen.
Syskonen Åhlin tävlar på olika håll ute i Europa och i olika miljöer. Fredrik har valt rally och lillsyrran Mikaela banracing. Senaste helgen var Fredrik framgångsrikast, segern i Pirelli Carlisle Rally är meriterande, allra helst som han var snabbare än hemmafavoriterna Matthew Wilson och Elfyn Evans.
 
Mikaela säsongsdebuterar i ADAC GT Masters, en sportvagnsserie med tuff konkurrens. Vid andra deltävlingen på Sachenring blev placeringarna 23:e respektive 24:e bland 32 bilar. Betydligt bättre gick det för rutinerade Edward Sandström som rattade en Audi R8 LMS till tredje respektive sjätte plats i de två heaten. Uppkörningen i heat 1 var imponerande, från 19:e och rakt upp till pallplats.
 
STCC-premiären i Skövde inleddes med majbrasa sedan bakändan på Richards Göranssons bil fattat eld, när avslagna karossdelar kom i kontakt med avgasröret. Teamkollegan Robert Dahlgren vann heatet, men fick se sig slagen av Göransson i heat 2, sedan Polestar Cyan Racing-teamet gjort ett jättejobb i pausen för att återställa den brandskadade bilen. Därmed tog Göransson sin 40:e seger i STCC-karriären.

Diskutera: Såg du någon motorsport i helgen?

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.