Nästa artikel
Ägaren: ”Jag räddades av Teslan”
Nyheter

Ägaren: ”Jag räddades av Teslan”

Publicerad 12 november 2013 (uppdaterad 14 november 2013)
Efter tre uppmärksammade bilbränder på kort tid frågade sig många om Tesla Model S är farlig. Nu träder en av förarna fram.

Tesla och bilbränder har varit en följetong på senare tid, och bränderna har fått Teslas aktie att störtdyka. I ett försök att rentvå sitt namn publicerar nu Tesla ett öppet brev från ägaren av den senaste brinnande Tesla Model S, Juris Shibayama.

Shibayama skriver om hur han kör bakom en lastbil och att en stor rostig lastbilsdagskrok dyker upp mitt på vägen. Den framförvarande lastbilen hinner väja, men inte Shibayama. Han hör hur föremålet slår emot bilens undersida.

Shibayama kör vidare. Efter 30-45 sekunder varnar bilen för att den behöver underhåll och riskerar att inte starta. Efter en stund byts meddelandet ut mot en uppmaning att stanna bilen säkert. Shibayama stannar och kliver ur bilen, varpå det börjar ryka från under framsidan av bilen. Två minuter senare fattar bilens framdel eld.

Tog fem minuter
Enligt Shibayama tackar han sin lyckliga stjärna att han befann sig i en Tesla vid olyckan. Han menar att föremålet på vägen annars hade kunnat slå igenom bilens underrede och skada honom. Dessutom pekar han på att det tog fem minuter mellan olyckan och branden, och att han tack vare bilens varningar aldrig befann sig i fara.

Shibayama avslutar med att han gärna skulle köpa en Tesla Model S igen, och visst förstår man varför Tesla är så angelägna att publicera och sprida hans brev.

Ämnen i artikeln

Kommentarer

Missa inget från Vi Bilägare

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.