Serviceintervall på Saab 9-3 från 2009 ?

User is offline Nedkopplad

Köpte en begagnad Saab 9-3 från 2009 nyligen som senast var servad vid 4200 mil i juni 2011. Nu har den gått 5300 dvs det är 1100 mil och 7 månader sedan senaste service. Servicelampan har nyligen tänts och det känns lite förbryllande eftersom den inte borde servas förrän den rullat 1500 mil. Min fråga är om det är så att servicelampan tänds långt innan det i själva verket är dags för service ? I mitt fall har lampan tänts cirka 400 mil innan den faktiskt rullat ytterligare 1500 mil.
Skall det vara så eller är det troligare att något är fel och måste åtgärdas?

User is offline Nedkopplad

Hade tills helt nyligen en 9-3 2008. En 1,8t Biopower. Den hade samma serviceintervall som din, men ibland blir det tätare än 1500 mil. Det beror på hur bilen körs, många kallstarter, och korta körsträckor så blir det kortare intervall, speciellt om bilen körts mycket på E85. Så det är säkerligen inget fel på din bil. Det är tyvärr bara att bita i det sura äpplet och boka in en service. Min bil hade rullat 7000 mil när den såldes, och hade då servats 6 gånger totalt.

User is offline Nedkopplad
Moderator

Datorn känner av oljekvalitén och normalt är det bara olja som behöver bytas.
I övrigt är det 3000 mils intervall som gäller.

Kolla här:
http://www.saabturboclub.com/
Där kan du få massor av tips.

User is offline Nedkopplad

Hur akut är det att boka in en service? Måste det ske omedelbart eller kan jag lugnt köra ett par veckor till? En Saab verkstad jag pratat med påstod att Dags för Service lampan tänds sisådär 300 mil innan den är uppe i 1500 mil -intervallet bara så man skall ha lite marginal för att hinna boka in den. Är det något någon känner igen?

User is offline Nedkopplad
Moderator

Det ska inte vara några problem, men kolla att du har olja kvar.
Det finns ju för övrigt anvisningar i instruktionsboken.

Skriv ny kommentar

Logga in eller registrera dig för att kommentera

Logga in

Omröstning

Vad vill du se i de nya infotainmentsystemen?
Visa tidigare undersökningar

Följ Vi Bilägare på Facebook

Få Vi Bilägares nyhetsbrev – gratis