Falck assistans?

User is offline Nedkopplad

Tänkte bara höra om det är några av er som har Falck-assistansförsäkring på era bilar och vad ni betalar samt hur ni upplever denna? Personligen tycker jag detta känns något "onödigt" men då tjejen pendlar till sin Högskola 13 mil bort några gånger i månaden slog det mig att detta nog inte vore så dumt då jag fick ett erbjudande från Toyota i fjol om deras egna Eurocare-Assistans på vår Prius för endast 290kr/år vilket jag tyckte var väldigt billigt för att få gratis hjälp dygnet runt om hon nu tex skulle få punktering eller liknande.

I går kom ett brev om att det var dax att förnya Toyotas Eurocare-assistans för yttligare ett år och 290kr, men så i dag fick jag ett erbjudande från Falck som erbjöd sin otroligt förmånliga "Euro-assistans" som påstods vara den allra bästa och generöstaste som finns på marknaden för specialpriset 564kr/år...

Har dock gått igenom villkoren för båda dessa assistans-försäkringar och kan nog inte hitta en enda skillnad till varför Falck vill ha ut närmast det dubbla priset för sin assistans som skulle vara marknadens bästa, är det verkligen något unikt med denna som jag missat?

User is offline Nedkopplad
Moderator

Vi servar våra bilar på en BSC-verkstad och då ingår Falcks assistansförsäkring i servicekostnaden.
Ok, man får betala försäkringen ändå, men det är billigare att serva både Saab och Volvo där än på resp. märkesverkstad.
På märkesverkstaden kostar t.ex. Saab Assistanceförsäkring ca 600:- utöver servicekostnaderna!

Kan det inte vara så att Toyotas Eurocare är en Falck i botten?
Det är det i Saabfallet.

Men det är ju viktigt att kolla vad som ingår i den ordinarie bilförsäkringen.
Ibland får man en assistansförsäkring för en ganska låg tilläggskostnad.

User is offline Nedkopplad

Eftersom jag precis bytt ut mitt lokala försäkringsbolag Dina (som har de mest nöjda kunderna i Sverige och jag varit väldigt nöjd med) till Toyotas Bilförsäkring med bättre villkor faktiskt till ett lägre pris så vet jag att man kunde täckna även denna Toyota-assistans i Toyota bilförsäkring men till samma kostnad då det i princip är exakt samma sak.

User is offline Nedkopplad
Moderator

Det här med försäkringar är som en djungelpromenad!
Beroende på var man bor, hur gammal man är, vem som oftast kör bilen, bilmodell, skadefria år o.s.v. kan man få helt olika prisuppgifter på i princip samma försäkring från olika bolag.
Just nu och sedan några år tillbaka är Länsförsäkringar i särklass billigast för mig.
Varje år försöker man från Saabförsäkringar (If) locka över mig, men har hittills inte kunnat matcha priset.
Men det gäller att kolla bolagen noga varje år och inte slentrianmässigt stanna kvar och betala vad de begär.
Vilket bolag står bakom Toyotas försäkring?

User is offline Nedkopplad

Folksam står bakom Toyotas försäkring. Tror även de står bakom Hyundais försäkring/vagnskada.

Jag fick också fortsatt erbjudande om assistans försäkring från Falck idag a 564:-. Jag tecknade en fortsättning efter att den treåriga assistansförsäkringen från Toyota gått ut i ett erbjudande från Toyota. Vi har även fått ett nytt erbjudande från denna som vi kastat då vi ju bytt bil. Det står också att den bogseras till närmaste auktoriserade verkstad för Toyota. Alltså Falcks assistance försäkring transporterar den dit.

Men jag väljer att inte teckna en fortsatt försäkring nu när vi bytt bort denna Auris som frugan använder sig av. Då hon snart får Hyundaien.

mvh Conny Karlsson
User is offline Nedkopplad

Nu förstår jag inte riktigt hur ni Toyotafolk är funtade.
Ni betalar alltså gärna extra för att äga en driftsäker plastbil med hög kundnöjdhet .. men väljer bort en dylik försäkring på grund av priset .. i det här fallet någon hundralapp!
Jag fortsätter att ställa mej tveksam till .. speciellt Hanzzons ärliga avsikt här i forumet?

My VW is phantastic
User is offline Nedkopplad

Jes.

Det spelar ingen roll vilken bil jag har så tycker jag att det känns tryggt att veta att man får hjälp var man än är i Europa om det skulle hända något med bilen. Och det är väl klart att man väljer bort en försäkring när man ändå bytt bort bilen. Inte betalar jag 564:- igen när jag bytt bort bilen........men en dansk kanske gör det.......;o)

Och hade jag en VW så skulle jag absolut inte tveka att ha en sådan här försäkring. Och vad jag vet sist jag satt i en VW Passat CC så var det även plast i den. Det blev en BMW istället. Som det även är plast i.......

Frågan är vem som verkligen har ärliga avsikter här..........som egentligen skulle platsa bättre på en cirkus som turnerar runt i Danmark........fundera på det Jes.

mvh Conny Karlsson
User is offline Nedkopplad

Gillar inte IF och Folksam då de varit oerhört småsinta mot mig i samband med en villabrand.
Gillar inte heller deras "upplägg" med att erbjuda sina "märkesförsäkringar" billigt under 6 månader lanserat som en världs-sensation.
Visst låter det mäktigt med en Toyota,Volvo,Citroen o.s.v försäkring men det handlar ju som sagt bara om en vanlig försäkring som IF eller Folksam står bakom.
När de 6 månaderna har gått så tar man igen detta låga pris med råge ...som tack för hjälpen.
Har vägrat dessa erbjudanden vid mina bilbyten men släktingar har tyckt att detta var "praktiskt" trots att jag visade dem att mitt ordinariepris hos Länsförs. nästan var lika lågt. + talade om att priset blir skyhögt sedan.
Har alla mina försäkringar hos Läns + bank vilket ger mig ett bra pris men det gäller ändå att vara vaken.
Läns ställde helt orimliga krav då vi skulle teckna en försäkring för vårt företag och premien var dyr med en hög självrisk,varpå vi tvingades till att välja IF som i det närmaste inte ställde några krav alls samt var mycket billigare.
Det är dåligt att behandla sina kunder på detta vis och ofta leder sådant bara till att kunderna byter bolag. ( liten tuva ... )
Vi betalar en bra bit över 20.000kr/året till Läns och så gör dem så här nu vilket retar mig gränslöst.
Ursäkta att jag byggde om tråden till att handla om försäkringsbolag,ville bara uppmärksamma det faktum att man aldrig bör bli för bekväm med sina val.
Gällande Falck så har de nu skickat många erbjudande men jag har utav någon anledning inte valt att teckna någon försäkring.
Kanske litar jag lite för mycket på mina bilar eller så är det bara så att jag aldrig har blevit stående med ett problem som jag inte lättare har kunnat att lösa själva.
( bortsett ifrån en Voyager som fick åka bärgningsbil ifrån Köpenhamn....inte billigt )
Släktingen som lånat bilen blev påmind om att själv teckna en sådan försäkring då han arbetar i DK nu när hans bil fyllde 3 år.

User is offline Nedkopplad

Mistro.

Har samma erfarenhet av Folksam som dig,ett skojar bolag i mina ögon. Vi har också LänsF. Tycket de är bra att ha att göra med. Och när vi desseutom har en skogsfastighet (företag) så är det inte så mycket att välja på. Vi har även LF bank. Och som sagt man ska passa sig och inte kännas sig för bekväm med sitt bolag,men många gör nog det och det vet bolagen.

mvh Conny Karlsson
Användaren är uppkopplad Uppkopplad

Hanzzon

Jag fattar det som Falck försäkring är den som har bäst avtal och möjligheter att hjälpa på mer udda ställen. Man får inte teckna denna försäkring om bilen är äldre än 15 år, jag tog den när min bil var drygt 14 år (årsmodell 1996) och då får man behålla den så länge man har kvar bilen.

Jes, sluta med din kampanj mot Hanzzon, du låter som Aftonbladets kultursida angående Carl Bildt. F.ö.undrar jag vilka bilar som inte är "plastbilar" idag...

User is offline Nedkopplad

Jag har bara erfarenhet av Toyota bilförsäkring som oftast sköts via Toyota-återförsäljarna som man kontaktar vid tex skada men som går genom Folksam och denna bilförsäkring har jag haft tidigare flera gånger och jag har den även på min MR2:a sedan 2003 där jag varit väldigt nöjd med denna, annars hade jag ju såklart inte bytt till Toyota bilförsäkring på Priusen.
Däremot har jag ingen större koll på hur Folksam är på andra försäkringar som går genom dom direkt som tex Hemförsäkring och där ligger Dina bättre till än de allra flesta andra i mina ögon då jag tex hört talas om husbränder och liknande samt kämmer några som drabbats av detta, men för den sakens skull betyder ju inte det att Dina är bäst även på alla bilförsäkringar som sköts/styrs mer centralt i Dinas fall och inte lika lokalt på orten som man gör i många andra fall av deras försäkringar vilket jag tycker är en av de största fördelarna med Dina annars.

Men, kan Jes förklara för mig varför jag nu utmålas som så dum för att jag byter till en Bilförsäkring jag tidigare testat och varit nöjd med som svart på vitt ger betydligt bättre villkor och är "skräddarsydd" till min Toyota med tex. den längsta/bästa maskin/elektronikskadan av alla bolag jag hittat åtminstonde och alltså bättre än min förra försäkring dessutom där hyrbilsförsäkring ingår samt även gratis självrisk vid en ev. djurkollision (som kan vara värt mycket), allt till ett klart lägre pris än min tidigare försäkring trots att den saknade detta men jag är såklart inte trovärdig som vanligt bara för att jag gör detta val?
-Lägg ner detta nu och kom med nått vettigt i stället!

Skriv ny kommentar

Logga in eller registrera dig för att kommentera

Logga in

Omröstning

Vad vill du se i de nya infotainmentsystemen?
Visa tidigare undersökningar

Följ Vi Bilägare på Facebook

Få Vi Bilägares nyhetsbrev – gratis