Vi Bilägares forum

Vi Bilägares forum

Vi Bilägares forum

Efter omdaningen av sajten så har kommenterandet av bilar och bilrelaterade frågor minskat markant, i synnerhet på förstasidan men också i forumet.
Istället har avdelningen "Allmän disskusion" blivit stället där det diskuteras friskast, och då i synnerhet invandrarrelaterade frågor av alla de slag.

Frågan är om ViB ska ha kvar ovannämnda spalt då den ju i första hand är en motortidning, andra spörsmål finns det andra och mer passande forum för.

Som det är nu så är det väl nästan bara Uno och alla hans alias som håller igång "Allmänt om bilar och trafik", så var det väl kanske inte tänkt.

Tycker också att förstasidan bör göras om så att artiklar som är äldre än två dagar inte försvinner långt ner på sidan, det gör också att kommenterandet, och i förlängningen också besökarna, minskar.

Kan ju bara tala för mig själv men som det ser ut nu så har mitt intresse för denna sajt, och forum, minskat mer och mer för varje dag och besöken blir allt mer sällsynta.

Hoppas på en förändring inom en snar framtid.
 

Uppdaterat: 2023-03-21 08:50

Kommentarer

Några tankar..

Senaste aktivtet (som nästan ligger högst upp på sidan och uppdateras) bör bara innehålla kommentarer på artiklar.
I "forumsboxen" längre ner på sidan så behöver ju bara uppdateringar som rör "bilar" finnas med. På så sätt så håller man ju sig till bilämnen men även bibehåller möjligheten för de som vill bolla invandrarfrågor och dylikt.
Visst, kan hålla med om att mitt förslag gränsar till en form av censur, men det är en ide på en lösning där ingen stängs ute och där bilälskare blir prioriterade.

Uppdaterat: 2014-10-10 17:04
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Jag saknar också en "timestamp" på artikelkommentarerna - alltså när senaste kommentaren skrevs. Det fanns tidigare och gjorde det enklare att se om man läst allt som kommenterats på resp artikel. Och tänk - redan har även denna tråd infekterats av sådant som TS tyckte kanske inte var nödvändigt i en biltidnings forum - och där håller jag med honom för politiska diskussioner kan säkert föras på lämpligare fora. Speciellt när det blir väldigt tjatiga diskussioner.

Uppdaterat: 2014-10-10 18:38

Flashback....där finns plats för allt och lite till.

Ett par funderingar till.....
Hur mkt makt har våra moderatorer att justera saker på denna sida?
Har dom någon kontakt med ViB rörande sidans/forumets utveckling?

Uppdaterat: 2014-10-11 12:46
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Ser att det finns ett behov, på gott och ont, med allmän debatt om samhällsfrågor. Tack och lov finns det bilrelaterade trådar. Tycker att mixen är bra. Vill jag inte läsa en tråd, läser jag en annan.

Uppdaterat: 2014-10-11 12:51
Lås inga trådar.

När det gäller utvecklingen av sidan så är vi ALLA delaktiga med tanke på att vi ibland diskutera hur det fungerar här med webbutvecklaren i någon tråd.
Som moderatorer har vi inte extra mycket att säga till om när det gäller sidans utveckling.
Makten att justera inskränker sig till att redigera, radera och att kolla igenom inkomna anmälningar på person och inlägg och agera beroende på vad som skrivs.
Detta är inte alltid lätt eftersom man vill inte radera precis allt och att dra en gräns år svårt eftersom alla är inte lika känsliga när det gäller hårda ord. Rena personpåhopp skall alltid på något sätt modereras förstås.
Man tycker förstås att vuxna människor (flertalet här verkar vara 50+) skulle kunna argumentera utan att surna till och börja käfta som småungar. Lite ironi eller skämt är ok tycker jag, vi skall inte behöva vara gravallvarliga hela tiden. Som tur var fick Vib stopp på Uno som var helt oregerlig förra helgen.
Självklart försöker man vara objektiv men det är oerhört lätt att trampa någon på tårna beroende på hur man modererar. Heta politiska debatter kan vara skoj men att stämpla partitillhörighet i pannan på någon utan att veta något är inte alls bra. Det är så att i stort sett alla partier har något man gillar och det betyder ju inte att man skulle rösta på ett parti för det. Det är totalbilden som avgör. Tänk på det när ni stämplar någon i panna som nasist eller SD eller M eller vad ni vill kalla somliga.

Uppdaterat: 2014-10-11 13:03
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Tack Hackenbush, blev lite klarare nu vad moderatorer faktiskt kan göra.
Och skönt att höra att ViB reagerar när det väl gäller, för det ballade ut rätt rejält med alla bilder och annat svammel dödade både matlust och vilja att gå in på denna sidan.

Uppdaterat: 2014-10-11 13:07
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Benny, vi kan ju inte radera konton men hade vi kunnat det hade Uno åkt ut fortare än kvickt och han skrev ju inlägg på löpande band så det blev ohållbart att radera dem, man vill ju göra annat med en Lördagskväll.
Jag anmälde de värsta och överlät till Vib att radera hans konto/konton.

Uppdaterat: 2014-10-11 13:13
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Jag tycker att det möjligtvis finns vissa trådar som inte hör hemma på ett bilforum, fast samtidigt så tycker jag att det är okej att diskutera politik under ett valår, eftersom det är vi bilägare som oftast får betala för flera misslyckade politiska lösningar för oss trafikanter. Exempelvis så höjdes trafikförsäkringen med 30% under förra regeringen men dess syfte uppnåddes aldrig men likt förbannat är denna höjning av trafikförsäkringen kvar. Nästan alla andra städer i Europa har kringleder men här i Stockholm måste man åka genom stan för att komma till vissa platser och enda lösningen på problemet är att höja trängselskatten enligt rådande politiker.

Kanske det hade varit en större morot om kollektivtrafiken var gratis, men då hade ju även finansieringen blivit annorlunda och skatten behövas höjas rejält så det är i slutändan ändå en dålig lösning.

Kan hålla med Prestigelös att det blivit vissa försämringar med det nya forumet och om jag fick välja så skulle jag föredra den gamla hemsidan.

Uppdaterat: 2014-10-11 13:35
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Skönt att höra crister.

Uppdaterat: 2014-10-11 22:09
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Då kan jag ta upp nåt väldigt konkret nämligen att det tydligen inte går att redigera det första inlägget i en tråd - märkligt nog. Gjorde ett slarvfel (ny i st f nu) i rubriken och sen sitter detta där för all evighet - mycket märkligt... Är detta nåt som uppmärksammats tidigare och har ViB i så fall reagerat på problemet ? Eller kan möjligen nån moderator här hjälpa mig att rätta felet - lite pinsamt eftersom det står i rubriken..:)
Edit: saabnisse kunde - tackar ! Men märkligt att man som trådskapare inte kan ändra sitt eget, första inlägg....

Uppdaterat: 2014-10-21 20:50

Såg att tråden Riksdagsvalet låsts och det med all rätt då vissa inte kan föra en vettig argumentation utan att ta till personpåhopp.

Tycket att hela Allmän Diskussion kan tas bort då detta är i första hand ett bilforum, frågor som inte rör bilägande finns det andra forum för.

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

+1 till Prestigelös ! Jag har diskuterat detta tidigare om att det främst är ett bilforum och att det finns andra fora mera inriktade på politiska frågor men det mottogs inte speciellt positivt då. Men nu har ju ViB själva påtalat detta så det kan ju vara en avgörande skillnad... Visst - politik påverkar oss alla i vardagen men personligen söker jag mig inte till ett fora på en hemsida för en biltidning om jag främst vill diskutera t ex riksdagsvalet... Övriga fora som jag besöker specialiserade på annat än politik har definitivt inte haft denna mängd av politiska diskussioner som förekommit här - och dessutom har ju tonen inte alltid varit så trevlig. Sen känns det väl som att det finns skribenter som mera är ute för att provocera (inte bara Uno alltså) än för att egentligen torgföra sin egen politiska åsikt - fast sådant kan jag ju ha missuppfattat.

Uppdaterat: 2014-12-08 12:52

Bra skrivet Prestigelös, jag hade låst tråden "Riksdagsvalet" för längesedan om jag hade kunnat, för det blev som vanligt personpåhopp, stämplande i pannan på folk och en massa gissande om vad folk står för.
Jag förstår inte detta med att en del försöker förlöjliga andra som inte har samma åsikt. Men nu är den låst i alla fall.
Tack för det Vib.

Uppdaterat: 2014-12-08 13:13
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Det bästa vore väl att ta bort hela forumet och kommentarsfälten. De diskussioner som inte urartar är ganska lätträknade. Jag förstår inte varför ViB och OK förlag frivilligt utgör en plattform för så otroligt mycket gubbgnäll och dagistjafs. Det är ju inte som att man blir sugen på att köpa tidningen direkt efter att ha besökt hemsidan.

Uppdaterat: 2014-12-08 17:14

Nej ....tacka vet jag Grönköpings Veckoblad. Jag instämmer till fullo i "Lyteskomiks" inlägg; en jävla massa sandlådetjafs i var och varannan tråd. Det finns ett antal skribenter här som alltid känner sig trampade på tårna, likväl som det finns ett antal skribenter som alltid trampar på nyssnämnda tår. Ingen nämnd, ingen glömd.

// Krister

Uppdaterat: 2014-12-08 18:19
Lite krokigt är också rakt

Samtidigt tyckte jag det var bra att ha en tråd om politik så man slapp det i kommentatorsfälten! En slags säkerhetsventil!

Uppdaterat: 2014-12-08 19:25
Jes_ skrev:

Forum utan meningssiljaktigheter finns på Axpixlat.sd och Toyotaforum.cp

Ytterligare en kommentar ENBART för att irritera. Du kan inte låta bli va?
Herregud va patetiskt detta börjar bli.

Uppdaterat: 2014-12-10 07:44

Har raderat ett anmält inlägg.

Uppdaterat: 2014-12-10 07:47
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Tråden om politik hade nog fått vara kvar om det inte varit personpåhopp och provoceringar och ideliga brott mot forumsreglerna. Det är några få som är orsak till att trådar låses och inlägg raderas.

Uppdaterat: 2014-12-10 08:15
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Har raderat ett anmält inlägg.
Fler påhopp och tråden låses.

Uppdaterat: 2014-12-11 07:45
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.