Vi Bilägares forum

Möjlighet att blocka

Möjlighet att blocka

På profilsidor finns nu valet "Blockera användare" vilket du kan använda för att slippa se vad den personen skriver. Det här är en hett omdebatterad funktion som vi införde på den tidigare sajten, försökte leva utan den på den nya, men efter påstötningar från er medlemmar är den nu alltså återigen infört.
Att "blockera användare" innebär att du inte ser det material som den personen skapar, inget annat. Materialet finns fortfarande där men du slipper att se det, och behöver inte få kaffet i vrångstrupen. Förhoppningsvis kan blockeringen vara ett sätt för vissa medlemmar att hantera impulsen att gå i clich med ett troll - vilket är den största meningen med livet för ett troll.
Jag är medveten om de för- och nackdelar som detta medför och hoppas att ni hanterar denna möjlighet med måtta. Hursomhelst; vi gör ett försök med detta och ser vart det landar.
Vad tycker ni? Ska man kunna blunda med teknik?

Uppdaterat: 2014-06-30 14:24
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Kommentarer

Jag har alltid varit mot blockeringsfunktionen och jag förstår inte vad den ska vara bra för.

Är man så urbota dum att man läser det man inte tål får man ju skylla sig själv.

Uppdaterat: 2014-06-30 14:41
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag tycker som tidigare (och som saabnisse) - en helt onödig funktion som kan ge mycket märkliga debatter baserat på att nån har "blockat" någon annan och låtsas då som han inte sett den blockades inlägg. Vilket han säkert gjort genom att inte vara inloggad men på nåt sätt slipper han ansvaret att svara på frågor som kan tyckas vara lite jobbiga att svara på... Kan som sagt ge konstiga debatter så det är i mina ögon en dålig funktion - inte bara en onödig funktion alltså.

Uppdaterat: 2014-06-30 23:31

@ Magnus.

Att kunna blocka någon är en standardfunktion som bör finnas i varje forum, så bra att den funktionen är tillbaka (visst dock inte att den försvunnit).
Nackdelen på ett öppet forum blir ju som du beskriver att man måste logga in för att det ska fungera optimalt för användaren. Och chattarna kanske blir lite konstiga ibland.
Men tycker ändå det är en funktion som ska finnas (precis som AC i en bil).
Den dagen troll eller andra själar som bara är kaxiga på forum träffas på en gårdsplan i verkligheten så blir block funktionen överflödig per automatik, men ser inte att detta kommer hända inom en nära framtid.

Uppdaterat: 2014-07-01 11:25
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Vad jag tycker om blockeringsfunktion har jag skrivit ett antal gånger tidigare.

Varför skulle det vara en fördel att stoppa huvudet i sanden?
Om jag blir beskylld för något kan jag inte försvara mig.

Om man som leifer känner sig förföljd av jes, på vilket sätt skulle den "elakingen" bli snällare bara för att en person inte läser det han skriver?
Jag har definitivt haft synpunkter på mycket av det Jes skrivit tidigare och han hängde mycket löst ett tag - men det är historia!
Jes kan skriva mycket välformulerat - när han så vill. Och utmanande - när han så vill.
Sen kan man ju vara extra känslig - om man så vill.

Nog måste det väl vara bättre att kunna bemöta åsikter och om det skulle urarta till invektiv anmäla vederbörande.
Det kan tilläggas att några anmälningar har gällt omdömen om ett favoriserat bilmärke - och såna åsikter får man faktiskt ha. Det är dåligt språkbruk (invektiv, okvädningsord) och rena personangrepp som inte är tillåtna.

Hamnar man i en polemisk långbänk så är det nog bra att ta ett steg åt sidan och se hela meningsutbytet - inte då minst de egna alstren. Man kan nog beskylla motparten för att vara en halsstarrig, envis jävel som vägrar att ta reson. Men hur är man själv?

Som Pi skriver så kan det bli konstiga debatter när somliga inte ser alla kommentarer.
För övrigt verkar blockerarna vara nog så nyfikna ändå på vad den där förnicklade plåtskallen skriver och begär besked via ombud. Det har hänt mer än en gång. Då blir det ju riktigt löjligt.
Som jag också skrivit tidigare - har du valt att blockera någon, kommentera då inte heller någonting alls om denne! Du har gjort ett val och måste stå för konsekvenserna. Har du raderat någon så har du! Helt.

Uppdaterat: 2014-07-01 19:36
Roy J

Håller med dig fullständigt, Roy !

Uppdaterat: 2014-07-01 20:00

Jag har klargjort mina synpunkter på blockeringsfunktionen, den är fullständigt onödig.
Har man gett sig in i en debatt måste man ju försöka fullfölja den, det går ju inte att blunda för motståndarens argument, vilket man ju gör vid en blockering.
Jag förstår inte alls varför blockeringen ska finnas, stöter man sig på det som andra skriver behöver man ju inte läsa det, men då ska man inte heller fortsätta att komma med egna åsikter!

Uppdaterat: 2014-07-01 22:07
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Håller med Roy i hans inlägg #10.
Nu inför ViB blockeringsfunktionen för att ett antal medlemmar vill det.
Och hur många är det som vill ha en blockeringsfunktion?
Och hur många vill inte ha det?
Är det så att ViB vill ha blockeringsfunktionen?
Ta bort den med en gång. Så länge alla kan läsa vad som skrivs så fyller den ingen funktion, är ju bara att ge fan i att vara inloggad.

Uppdaterat: 2014-07-02 08:58
Lås inga trådar.

Leifers argument känns väldigt ihåliga och jag måste faktiskt hålla med Jes i det att han själv har hyfsat sin ton väsentligt så att Leifer blockar Jes för gamla oförrätter känns enbart långsint. Om inte Leifer själv upprepar det han anser sig ha blivit utsatt för av Jes så skulle ingen annan tänka dom tankarna om honom är jag helt övertygad om. Och som flera av oss redan konstaterat så blir det märkliga debatter. Det känns tyvärr mera som att argumentet FÖR blockering är att vissa debattörer skall slippa försvara sina ståndpunkter i debatter vilket jag inte kan tycka är annat än lite småfegt. Inlägg med rena personpåhopp skall givetvis "modereras bort" och det borde vara en tillräcklig åtgärd för att komma åt de problem som främst Leifer påstår har funnits.

Uppdaterat: 2014-07-02 09:34

Att blocka är onödigt som någon skrev för är man inte inloggad så kan man läsa det i alla fall.
Bättre att strunta i att läsa det man inte vill, typ tjatande om bilmärken någon själv tycker att alla borde köpa.

Uppdaterat: 2014-07-02 10:22
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Jag kan väl tycka att det står var och en fritt att använda den här blockeringsfunktionen.
Alternativet är att inte läsa/bry sig i vissa personers inlägg eller betrakta dem som rena troll, för hur som helst så finns de kommentarerna kvar för alla att läsa utom för den som blockat.

Fenomenet som fanns förut, innan omdaningen av sajten, att man ändå via "ombud" vill ge ett genmäle till den person man blockerat ska man då ge f-n i, har man ignorerat en persons åsikter så har man...

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

Leifer - "fegheten" gällde kanske inte främst dig i detta fallet för det har ju faktiskt funnits flera (i alla fall en) som berättat om att han blockat än den ena och än den andra och därmed aldrig besvarar inlägg från dessa personer - även om han med all sannolikhet läser inläggen genom att inte vara inloggad. Genom att bekräfta att man blockar vissa personer så anser man sig då inte behöva besvara t ex frågor från blockade personer och det är detta jag tycker är fegt. Förmodligen saknar man i många fall argument och då är det bekvämare att slippa diskutera dessa frågor - nåt man faktiskt kan göra även utan att blocka. Din blockning är nog mera av det ideologiska slaget känns det som och, gissar jag, omfattar endast Jes så ta inte åt dig speciellt mycket av detta med "feghet" för det var inte primärt riktat mot dig.

Uppdaterat: 2014-07-02 14:43

Tack för alla synpunkter. Som alla förstår är det upp till var och en att använda funktionen och jag var egentligen bara lite nyfiken på hur era tankar går.

Uppdaterat: 2014-07-02 15:46
// Webbchef och affärsutvecklare på OK-Förlaget //

Uppenbarligen finns det de med låg smärttröskel.
Men det är nog ett antal av oss som emellanåt blivit påhoppade utan att fästa sig så mycket vid det. Jag har blivit det. I de fall det har funnits substans i kritiken så har jag medgivit mitt fel och korrigerat det. I andra fall har jag förtydligat vad jag menat. (Somliga läser ju som en påse nötter.)

Ganska nyligen har jag vid två tillfällen använt mig av stilistiska drag för att se vart det skulle leda.
I ena fallet var jag väldigt oförstående beträffande en anklagelse mot en biltillverkare och hoppades kunna få fram lite fakta, men fick istället veta att jag var korkad som inte fattade själv. Så istället för att förtydliga vad vederbörande menade så anklagades jag för att inte kunna hitta de fakta som borde serverats. (Jag tror att det var i det här sammanhanget en militärbetitlad person for ut i infantila okvädningsord, vilket jag bara garvade åt - vilket han inte ville tro, men så var det.)
I det andra fallet använde jag en ganska högtravande och undervisande ton mot en skribent som emellanåt själv gärna skriver lite överlägset. Där fick jag tråkigt nog ingen reaktion alls - kanske beroende på att det var svårt att invända mot faktainnehållet.

Jag kan ofta hålla en ganska neutral, lätt formell ton just för att framhäva fakta och inte åsikter. Redan det kan uppfattas som om man är en besserwisser.

Så hur man skriver kan framkalla olika reaktioner.

Det viktiga är att kunna släppa allt gammalt och gå vidare.
Den där jävla tölpen Jes har ju faktiskt en hel del sunda åsikter som han kan få fram på ett mycket bra sätt - ofta huvudet på spiken.

Nog har vi väl alla haft såna där aha-upplevelser då man tvingas vända på det man tidigare tyckte var så självklart. Nya insikter.
Jag gillar nya kunskaper och insikter. Att utvecklas.

Uppdaterat: 2014-07-02 16:52
Roy J

Det sista stycket i kommentaren ovan skrev jag förstås med en blinkning åt Jes som säkert inte tagit illa upp. (Det visar bara hur synen på varandra kan förändras.)
Men jag skrev det även för att se om admin lyckas se sammanhangen eller bara fastnar för enstaka invektiv och raderar.

Hur som helst så står det fortfarande kvar. :-)

Uppdaterat: 2014-07-05 18:42
Roy J