Vi Bilägares forum

Ökad försäljning av Lexus

Ökad försäljning av Lexus

För ett tag sedan diskuterades ivrigt huruvida Lexus nya design med den stora grillen skulle innebära att märket skulle tappa försäljning eller öka, redan då var försäljningen starkt uppåt för märket och nu har nya siffror kommit presenterade från Frankfurt Motor show, det ser ut att gå fortsatt bra

At this week’s Frankfurt Motor Show, Alain Uyttenhoven, Head of Lexus Europe, provided an update on the company’s sales success in Europe.

Let’s start with sales — Lexus’ growth year-to-date is four times that of the premium car market. This type of performance means the company is likely to surpass their 60,000-unit sales goal for 2015, and puts them well on their way to hitting the goal of 100,000 units by 2020.

In the company’s five largest markets in Western Europe, year-over-year sales have increased close to 50%, which is a growth rate five times higher than the rest of the premium market. In Russia, Lexus sales have increased by 15% while the rest of the premium market that has decreased by more than 20%.

Uyttenhoven also discussed NX sales, where more than 50% of buyers are first time Lexus customers. More than 100,000 NXs have been sold globally in less than a year, and Europe represents a quarter of that volume.

Uppdaterat: 2016-01-29 12:23

Kommentarer

Hakar AL på här kan det bli en lång tråd, och en stresstest på de nya forumreglerna!

Vad jag minns av den förra diskussionen så var det väl svårt att tillskriva just grillen den ökande försäljningen?

Uppdaterat: 2015-09-17 18:15

Jo - köper man bil efter grillen så undrar jag om man inte är lite illa ute ..:)

Uppdaterat: 2015-09-17 18:17

"In the company’s five largest markets in Western Europe, year-over-year sales have increased close to 50%, which is a growth rate five times higher than the rest of the premium market. "
Sen är ju inte jämt "pocenten" det intressanta utan snarare de absoluta talen.

Uppdaterat: 2015-09-17 18:22

Nu är jag ingen Lexus-specialist men jag misstänker att man måste ha en viss kontinuitet i sin formgivning för att kunna bygga ett framgångsrikt s k premium-märke i Europa. Kanske inte lika nödvändigt i andra världsdelar men här tror jag att det är viktigt med en igenkänning när nya modeller presenteras. Vissa må kalla det tråkigt men kolla på de mest framgångsrika märkena i Europa så ser ni nog svaret...

Uppdaterat: 2015-09-17 18:53

+1 till Leifer. Om man nu får skriva sånt utan att bli betraktad som Off Topic...

Uppdaterat: 2015-09-17 19:41

Det intressanta är ju att försäljningen ökar stadigt, i vår debatt var det bara för att det var en nyhet, nu är det ingen nyhet längre och designen verkar verkligen ha gått hem, Lexus har lyckats och nu kommer grillen även på nya RX, låt mig gissa att den kommer att sälja som smör :)

Uppdaterat: 2015-09-17 20:07

Jag gillar verkligen grillen och den nya kantiga designen, synd att insidan känns omodern.
NX kan nog tillskrivas anledningen till den stora ökningen och till viss del nya IS.

Uppdaterat: 2015-09-17 21:30

Gäsp, det står inte men det fanns de som hävdade att det var en stor risk att Lexus skulle tappa försäljning med den nya designen, så blev det alltså inte :)

Uppdaterat: 2015-09-17 23:56

Bilen är säkert bra, men designen.... usch.
Det finns två anledningar till att en sådan aldrig hamnar på min garageuppfart:
- jag vill inte ha en ful bil där
- min fru skulle inte heller vilja ha en så ful bil där...

Men, som sagt: smak kan inte diskuteras. Jag tror personligen att de hade sålt mer med en snyggare bil. Kanske har jag fel.

Uppdaterat: 2015-09-18 11:09
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Tycker ändå att Lexus IS och GS är ganska snygga. Men NX och RX är allt annat än vackra. Volvo hade ju en uttalad strategi med nya XC90 att minska överhänget fram för att få snyggare propotioner. Lexus verkar ha precis motsatt strategi med nya RX:

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2015-09-18 13:23

Kan tänka mig att i Sverige där Lexus inte är någon storsäljare så finns det nog de som tröttnat på dussinbilar som Audi och BMW och vill ha något som sticker ut.
Och det gör ju verkligen Lexus nya formspråk, tycker ändå att det är kul att de vågar vara annorlunda...

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25
MVH AL skrev:

Tänk Hultarn: Det är andra gången på bara några dagar som du och jag är överens. Hur skall detta sluta tro? :-)
MVH AL

AL: ja, det är lite oroväckande... ;-)

Uppdaterat: 2015-09-18 14:32
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

NX är den klart snyggaste SUV:en utvändigt i mina ögon.

Uppdaterat: 2015-09-18 17:17
MVH AL skrev:

Hade Lexus lärt sig att bygga en snygg bil med en för EU attraktiv design, ja då hade man kunnat plocka marknadsandelar från övriga konkurrenter. Men så ritade man en grill som skrämmer iväg alla utom kriminella, nyrika och knarklangarna. Ett pinsamt misstag.
MVH AL

Allt är relativt! Jämfört med nya RX så har övriga Lexus-modeller små och försiktigt tilltagna grillar:
http://i.ytimg.com/vi/z2qSq2bKBVM/maxresdefault.jpg

Uppdaterat: 2015-09-19 19:47

Jag tror de tänkte blåval. Det är den nya generationens hybrid som går på krill ...
http://www.pandaplanet.se/sites/default/files/styles/tema_round_corner/public/bild4.gif?itok=F7uoVOdg

Uppdaterat: 2015-09-19 19:58

Lexus försäljningsframgångar med den nya designen fortsätter :) +88% i år här i Sverige och då är NX med sin stora grill storsäljaren, nu kommer dessutom RX med en ändå större grill, lär bli ytterligare en i raden av försäljningsframgångar, det måste svida för stackars AL som trodde försäljningen skulle sjunka :)

http://www.expressen.se/motor/biltester/lexus-rx450h--harlig-men-annorlunda-suv/

Uppdaterat: 2015-12-06 14:20

Simon, vet du om man gjort nån förändring för drivningen bak i nya RX hybridversionen? Fanns ju kritik mot att den inte var så effektiv, kanske skulle det behövas lite starkare elmotor.

Uppdaterat: 2015-12-06 14:50

Visst är stora procentuella försäljningsökningar bra för Lexus men vi skall ju trots allt inte glömma att utgår man ifrån låga siffror så behöver man inte öka så många exemplar för att den procentuella ökningen skall bli stor.

Uppdaterat: 2015-12-06 22:04

Pi, Lexus gör grymt bra bilar och förtjänar bättre försäljningssiffror i EU, problemet är att diesel gynnas och bensin missgynnas i EU när det gäller lyxbilar. Och eftersom Lexus inte vill satsa på dieselmotorer så blir ju resultatet därefter, klart som korvspad.

Uppdaterat: 2015-12-06 22:50

AL var ser du att marknaden i Sverige ökat med 88% ? Tänk vad långt inne det sitter att kunna erkänna att man haft fel :)

Ps Som grädde på moset så slog Lexus i November sitt tidigare försäljningsrekord, man har aldrig någonsin sålt så bra :)

Uppdaterat: 2015-12-07 00:42

AL, Det är lite svårt att hålla sig för skratt med alla roliga bortförklaringar :)

Jag påstod att försäljningen skulle öka med den nya designen och det är nu helt bevisat att det blev så, du trodde den skulle dala efter nyhetens behag, he, he

Uppdaterat: 2015-12-07 13:08

Snart måste väl bortförklaringarna ta slut :)

Uppdaterat: 2015-12-07 17:59

Jag tror nog den nya grillen Lexus börjat med på olika modeller har haft en positiv effekt för märket. Fler har fått upp ögonen för Lexus. Förut har Lexus varit extremt anonymt och mer av en liten klubb som kände till och köpte märket, i alla fall i Europa.

Nu med dieselgate och fler hybridvarianter så tror jag också det kan knuffa igång försäljningen riktigt bra. Exempelvis Lexus IS 300h har väl redan sålt bra och den har inte funnits så länge på marknaden.

På sikt tror jag dock Lexus har att vinna på att göra snyggare grill och snyggare karosser än nu. Att hitta sitt eget unika formspråk samtidigt som man objektivt gör snygga bilar. Inte lätt men det tror jag blir allt viktigare i premiumsegmentet. Alla satsar stenhårt nu på design och för märken som Volvo så är en ful bil rena dödsstöten, oavsett hur bra bilen är i övrigt.

Lexus tycks dock satsa på nåt slags fulsnygg koncept, och det verkar faktiskt fungera riktigt bra just nu. Får mig att tänka på den gamla franska skådespelaren Jean-Paul Belmondo, för Er som känner till honom. Han brukade benämnas just fulsnygg och det gav honom en slags extra attraktivitet. Är det Lexus 2015 månne?

Uppdaterat: 2015-12-07 19:27

Grillen gör att bilen sticker ut. Bra eller ej är väl upp till var och en. Men att härleda en försäljningsuppgång till just grillen är att göra det väldigt enkelt för sig. Har man gjort någon undersökning om vad som gjorde att man valde just Lexus? Har man gjort det och den visar att grillen var avgörande så kanske det är dags att presentera den.

Uppdaterat: 2015-12-07 19:41

trasten, om grillen sticker ut så kan det mycket väl vara så att den har bidragit till att öka försäljningen. Jag skulle sätta det för troligt även om det förstås är närmast omöjligt att bevisa. Bevisningen är väl snarare så här, om grillen vore så ful att det avskräckte försäljning, hur kan då Lexus öka försäljningen? Svaret tror jag handlar om att bilarna är lite fulsnygga och att det faktiskt fungerar bättre än den mer diskreta varianten man hade tidigare.

Uppdaterat: 2015-12-07 21:00

Sen kan man fråga sig om försäljningsökningen hade varit större med en annan grill?

Uppdaterat: 2015-12-07 21:18

Dom kanske trots allt fått nån form av "formspråk" vilket antagligen ses som positivt i sig - även om formen i detta fall kanske inte är den allra mest lyckade.
F ö tycker jag nog denna gång ungefär som Vidstige - var skall detta sluta...:)

Uppdaterat: 2015-12-07 21:23

Al fortsätter med att försöka prata bort faktan att Lexus försäljning med den nya designen har blivit en stor försäljningsframgång, han försöker desperat påstå att det är så när man släpper en ny modell, men Lexus har genom åren släppt många nya modeller utan att få en försäljningsframgång så det påståendet håller inte

Nu gjorde man slag i saken och bestämde att Lexus ska sticka ut och plötsligt rusar deras siffror i höjden igen, jag presenterade redan i tråden om Lexus ett underlag som visade att just designen var första orsaken till valet av bil hos Lexus NX köparna, att AL vill glömma bort detta är ju helt naturligt då han idiotförklarade mig då jag hävdade att den nya designen med den stora grillen gjort att Lexus skulle öka sin försäljning..

Nu är det bevisat med all tydlighet att Lexus ökat sin försäljning rejält, det går inte att prata bort, sorry AL :)

Uppdaterat: 2015-12-08 00:53

Så, bilmärket har betydelse om bilen är bra eller inte?

Uppdaterat: 2015-12-08 11:14
Lås inga trådar.

Benols, mitt inlägg var allmänt och riktat till alla och ingen speciell.

Uppdaterat: 2015-12-08 11:30
Lås inga trådar.

Nu är det ju lätt att glömma bort vad den här debatten handlar om, för er som missat så fylldes Lexus trådar och gör fortfarande av de som spyr galla över Lexus design och speciellt grillen, i det läget var Lexus NX den mest utstickande modellen och märkligt nog den bil som sålde bäst av Lexus modeller

Deras egna säljorganisation som gjort en kundundersökning menade att de flesta köpare valde NX just för deras design, det var i detta läget som jag menade att den här grillen (designen) gjort att Lexus ökat sin försäljning, att jag valde att säga grillen var för att det var just den som många störde sig på :)

I detta läge kom AL in och i inlägg efter inlägg krävde bevis för att grillen ökade försäljningen, jag förklarade att grillen var en del av designen och att designen var en stor förklaring till varför Lexus nu ökade sin försäljning, man kan ju inte köpa bilen utan grillen :)

Sen följdes detta upp av att AL påstod att försäljningen mer troligt skulle minska på grund av grillen, jag krävde inga bevis för detta då Lexus redan slog sina försäljningsrekord :)

Vi talade aldrig om marknadsandelar överhuvudtaget i detta skede, det kom till när AL insåg att Lexus faktiskt ökade sin försäljning och han ville finna ett sätt att ta sig förbi sina självsäkra utlåtanden, nu försöker han tala om att man inte säljer lika mycket som 2007 som var Lexus bästa år, men det har aldrig varit det som var frågan, istället handlar det fortfarande om Lexus säljer fler bilar eller mindre med den nya designen (grillen) svaret är tydligt och i November månad slogs Lexus tidigare försäljningsrekord i USA som är deras största marknad, aldrig någonsin har Lexus sålt så många bilar och i Sverige har man tydligen ökat med +88% bara en knäppis skulle vägra inse detta :)

Men Al vill så klart försöka prata bort istället för att kunna erkänna att han hade fel när han påstod att Lexus skulle förr sälja sämre med den nya designen....

Uppdaterat: 2015-12-08 11:57

Ingen kan med säkerhet påstå att designen har påverkat försäljningen positivt eller negativt. Smaken är ju som baken, och allt är inte heller design.
Jag tror inte att fronten är till fördel, jag väljer direkt bort en Lexus på grund av den gräsliga designen, men det är min syn på saken. Och jag tror inte jag är ensam om det.
Den grillen var inte snygg 1961, och den är inte snygg nu.

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2015-12-08 12:12
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Återigen försöker du trolla med siffror, en tillverkare vill så klart sälja fler antal bilar, precis som en försäljare av antal bilar, han skiter i om grannen sålt ännu bättre, det viktiga är att man ökar sin egen försäljning, du väljer så klart att tala om år 2007 som var det bäst säljande året för att du tror att det ska rädda upp dig, nu fanns ju inte den nya designen och då är ju 2007 ganska ointressant, frågan är ju om nya designen innebär sämre eller bättre försäljning och då måste man titta på året innan och det är solklart att nya designen lyft Lexus försäljning

Så håll dig till om antal sålda bilar ökade eller minskade när den nya designen kom och sluta slingra dig

Uppdaterat: 2015-12-08 13:18

Man kan nog ganska enkelt inse att om designen innebar sämre försäljning (som AL ville tro/önska) så hade man inte fortsatt med den, om designen däremot har lyft försäljningen så finns så klart ett intresse av att formge den även på andra modeller vilket är exakt vad som skett, sen Lexus kom med den nya designen har försäljningen bara ökat, det ser förstås Lexus och de skiter nog högaktningsfullt i AL:s försök att prata bort detta faktum, så därför kommer nu designen med den stora grillen på samtliga Lexus utan 600 än så länge, men vem vet, den kanske hittar även dit :)

Ps. Jag tror Lexus är betydligt bättre på att analysera

Uppdaterat: 2015-12-08 19:27

Intressant uttalande

Lexus record

Lexus had its best November in company history, Thanks to the popularity of the NX compact premium crossover and the redesigned RX, which was ramping up during the month, Lexus’ crossover and SUV sales jumped 37 percent.

Toyota’s luxury arm is on pace to have a strong 2015.

Jeff Bracken, Lexus general manager, said in a statement: “Considering the industry momentum and the strong early sales pace of the 2016 RX, Lexus is well positioned to post its best-ever calendar year sales.”

Uppdaterat: 2015-12-08 19:34

Benols, då har du nog inte riktigt läst på, NX tar marknadsandelar i sitt segment :)

Uppdaterat: 2015-12-08 19:37

Du kan ju börja räkna här då AL :)

+2498% och klättrat till niondeplats i listan på premium-suv kvartal 1-3 där många andra har tappat ex, Range Rover Evoque, BMW X3, Mercedes GLK

Kanske är det så att Lexus tagit köpare från dessa med sin fräcka design :)

http://left-lane.com/european-sales-2015-q1-q3-premium-compact-suv-segment/

http://left-lane.com/european-sales-2015-q1-q3-premium-compact-suv-segment/

Uppdaterat: 2015-12-08 19:49

Men Benols, du hävdade ju precis att den tappade marknadsandelar? då vill jag gärna veta vad du grundar det på?

Jag la in en länk som du mer än gärna får kolla på, där ser man vilka som tappar i segmentet och vilka som ökar

Uppdaterat: 2015-12-08 20:09

Ja, vad ska man säga.... Jag har följt denna tråd med visst nöje. Att matte och siffror inte är Simon no1:s starka sida har vi nog alla förstått. Men nu börjar även läsförståelsen svikta. Jag förstår att Benols inte ids svara när Simon no1 inte ens ger sig tid att läsa innantill. (#72 och #76)

Att sen som Simon no1 försöka driva en tes som ö.h.t. inte går att bevisa, tja........................

Uppdaterat: 2015-12-08 20:43
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
Audi A5 SB skrev:

Ja, vad ska man säga.... Jag har följt denna tråd med visst nöje. Att matte och siffror inte är Simon no1:s starka sida har vi nog alla förstått. Men nu börjar även läsförståelsen svikta. Jag förstår att Benols inte ids svara när Simon no1 inte ens ger sig tid att läsa innantill. (#72 och #76)
Att sen som Simon no1 försöka driva en tes som ö.h.t. inte går att bevisa, tja........................

Roande är det iallafall.

Uppdaterat: 2015-12-08 20:47

Gäsp: ja det är korrekt uppfattat. Det är ju inte direkt någon prestation att öka med 1.000% om man sålde 1 bil förra året. Men Simon no1 har lite svårt att ta det till sig......

Uppdaterat: 2015-12-08 21:00
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Simon, bra kämpat men du kan inte vinna mot ett orakel som aldrig har fel och hens jasägande-hantlangare!

Självklart har du rätt i sak, svårigheten är att bevisa och bevisbördan lämpas undan för undan över på dig utan att du tänker på det. Det är tydligen så vissa arbetar när dom förvränger verkligheten. Men lika svårt som det är att bevisa att nya grilldesignen ökat försäljningen, lika svårt är det att bevisa att den inte ökat försäljningen. Vem som har bevisbördan är som vanligt det centrala. Men om det nu vore så illa med nya grillen så skulle förstås Lexus tappa enormt i försäljningen, det har man inte gjort och därmed tycker jag det är bevisat att den bidrar till den ökade försäljningen. Fler har börjat upptäcka märket och grillen är ju som jag skrev tidigare, fulsnygg. Faktiskt tycker jag det har varit samma hela tiden med Audis nya grill som man kom med på 00-talet. Många hade svårt för den men ändå så sålde Audi bättre än nånsin, eftersom den provocerar lite och är just fulsnygg. Fördelen är också att när man kör man på motorväg och folk ser dig i backspegeln så flyttar dom på sig! Det är så en kraftig grill fungerar. Det är mycket "här kommer jag så det är bäst för dig om du flyttar på dig". Det signalerar VIP och högstatus, folk är oerhört statusmedvetna, annars skulle det inte funka.

Uppdaterat: 2015-12-08 21:05

Men Audi, jag har hävdat en ända sak sen start av Lexus försäljning med den nya designen och det är om Lexus säljer fler bilar eller inte, jag är inte ett skit intresserad av att ge mig in i djupgående analyser utan för mig räcker det att se om försäljningen har ökat, och det har den gjort

Förstår inte vad du menar med att man inte kan bevisa att Lexus ökat sin försäljning, det går alldeles utmärk, man kollar bara antalet sålda bilar och jämför med året före, har man sålt mer eller mindre bilar, hur busenkelt som helst :)

Uppdaterat: 2015-12-08 21:05

Simon, läs gärna mitt förra inlägg #82. :)

Uppdaterat: 2015-12-08 21:08

Tack Vidstige, för mig räcker det att konstatera att Lexus försäljning har ökat, jag har nog aldrig förväntat mig att någon av dessa självutnämnda experter skulle kunna acceptera den faktan ;)

Uppdaterat: 2015-12-08 21:08

Vidstige: du skriver ju PRECIS det vi påstår! " Men lika svårt som det är att bevisa att nya grilldesignen ökat försäljningen, lika svårt är det att bevisa att den inte ökat försäljningen."

Simon no 1 försöker bevisa något som inte går. Så vad är problemet?

F.ö. är din första mening i #82 riktigt ful och personangrepp på flera skribenter.

Uppdaterat: 2015-12-08 21:09
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Audi, du snackar i nattmössan, läs trådämnet "Ökad försäljning av Lexus" det är vad tråden handlar om :)

Orsaken var att jag påstod detta för flera månader sedan medans AL påstod att de förr skulle tappa i försäljning, nu ser man resultatet

Uppdaterat: 2015-12-08 21:16

Simon no1: om det nu är som du påstår i #83, varför i hela världen skriver du då ö.h.t. inlägg #75? Det blir lite motsägelsefull, minst sagt....

Uppdaterat: 2015-12-08 21:16
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Simon, helt klart omöjligt det är sant. Enklare att flytta berg. Notera hur man försöker igen, igen och igen med bevisbördan trots att det var just någon som påstod att grillen inte ökar försäljningen och att det var ett gäng jasägare och beundrare som direkt skyndade till. Jösses vad sura dom blir när dom inte får mobba dig ostört, noterade du det? Tre mot en räcker inte för mobbarna, snacka om fegt.

Uppdaterat: 2015-12-08 21:18

Audi, det finns väl inget motsägelsefullt i inlägg #75 den visar ju statistik på sålda bilar med länk

Uppdaterat: 2015-12-08 21:20