MB SLK 350

86 inlägg 0 nya
MB SLK 350

Så, då var bilen hemma. Det blev en SLK 350 med en V6 på 272 hk (samma effektuttag som på min dieselrova). Bilen är från 2005 och har gått 11.000 mil. Silver med svart läder, AMG -fälgar (lite solkiga) och uppgraderade bromsar. Knappt ett enda stenskott värt att nämna, en liiiten skråma på höger dörr - annars i stort sett som ny.

Vagnen går som ett skott - 100 km/h på drygt 5 sekunder. Lådan (7 växlad) växlar "hårt" när man drar på, annars märker man inte växlingarna. Ljudet vid dryga 6.000 varv är hårresande. Stötig? Japp, med 40-profil fram och 35-profil bak blir det så. Överraskande tungstyrd - hur tänkte man där? Men vägkänslan är riktigt bra.

Man kör nedcabbat i upp till 100 utan problem - och då kan man prata med passageraren. I stort sett dragfritt och då ska man veta att jag är 191 cm i strumplästen. Med cabben uppe, så är det som vilken bullrig bil som helst. Hela grejen med bilen är ju cabben. Att köra den upp - och ner - är en lisa för en teknisk själ. Halleluja!

Bilen har Blåtand (som inte funkar med telefoni - vete fan varför man ö.h.t. har för nytta av detta), "Airscarf" (varmluftsblås i nacken), navigation, HK stereo och en massa annat godis.

Om jag ångrar att jag inte köpte en SL? Nope.

Bilder i nästa inlägg, jag ska ta bättre bilder senare. "Översiktsbilden" med Fabian är för att visa hur liten bilen är. Coolt att lägga armbågen på bakluckan när man ska backa;-)

Grattis! Blir en härlig bil att glida runt i i sommar, håller tummarna för bra väder.

Grattis till ett kul köp.
Ren nyfikenhet, hur mycket slantar behövdes?

Full gas - sparar tid.

Badman wrote:
Grattis till ett kul köp.
Ren nyfikenhet, hur mycket slantar behövdes?

125k.....

Gillar mest nyckeln på bilderna... Snacka om kulturkrock...

Skämt å sido. En riktigt fin bil. Grattis till denna. Hoppas ni får många trevliga mil tillsammans. Är den svensksåld eller importerad? Fullservad och en bunt med reparationskvitton?

125 k för 11 000 mil känns ju som ett riktigt bra pris f.ö.

MVH AL

AL, kul att du uppskattade nyckeln. Bilen är faktiskt importerad 2014 av de "seriösa" Skånska Bil;-) Men allt som följde med bilen indikerar att 11.000 mil är korrekt. Även ratt, pedalgummin och sidovalken på förarstolen pekar i den riktningen. Och bilen har de rätta "stämplarna" m.a.p. service.

Grattis! Jag funderade på en sån när de kom. Minnet påstår att SLK350 var den med mest motor och manuell låda. Nån gång ska jag skaffa en MB. Kanske när jag blir gammal...

Skoj, grattis till "nya" bilen. Fast nyckelringen måste du väl ändå göra något åt? Av någon anledning måste jag ha en snygga nyckelringar till mina bilar.

Vet inte om du har gjort dig av med motorcyklarna än, men vi får hoppas att en cabriolet är tillräckligt för att kompensera. Var med Miatan på första träffen med MX-5 Racing Club nyligen, vi var ett gäng som körde runt en handlingsbana (fyra stycken, alla andra körde konbana) och alla var gamla motorcyklister men lagt av med det.

Lycka till med bilen!

Kul val! Har också spanat på SLK men det blev annat istället.

*Robban

Ja, det är ganska mycket motorhuv på den här bilen;-) Robban, vad blev det i stället?

Här en film på hur cabben funkar:

Apropå styrningen, så visar det sig att bilen har "Parameter Steering" (variabel styrning), men nog är den lite trög vid parkeringsmanövrar.... I fart däremot krispig och (för mig) helt perfekt. Bifogar några bättre (tja, jag hade inte kameran med mig så det blev mobilen) bilder.


Mercan såg riktigt fin ut Audi. Välkommen till cabriolet klubben.

Tack Diesel. Om det hade varit plåcab på Boxstern........

Ja grattis till cabgänget, en sådan här var en dröm, men den föll på avsaknaden av baksätet.
Men behoven ändras ju så småningom.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Audi, Boxster 986 finns som plåtcab dock en ovanlig kombination. Men SLK är definitivt ett bättre val när det gäller komfort.

Diesel: Va? Menar du Hard Top? För inte finns den med fällbar top som på min bil?

Plåttaket eller Hardtop som finns på vissa Boxster 986 är inte fällbar utan måste plockas bort manuellt och lämnas hemma om man vill åka utan tak. Så takkonstruktionen på din SLK är betydligt mer praktisk.

Så då har jag rotat runt i bilen rätt friskt. Upptäckte att bilen fått en "touch" på höger framflygel. Höger framskärm är bytt och huven och stötfångaren är om lackerad. Vilket förklarar det man kan ana i #2 - plastkåporna har "mässlingen". Sannolikt efter att man maskat dåligt vid lackeringen. Man kan även se att höger lyse är "klarare" än vänster, så något har hänt med bilen. Det lustiga är att "mässlingen" inte syns på något annat än plastdetaljerna - elektrostatiskt? Nu tar jag tag i detta och (för min egen skull) vaccinerar bilen med tjärborttagningsmedel;-). Testat detta på en panel och det funkar bra. Där kom f.ö. förklaringen till frånvaron av stenskott. Sannolikt har denna reparation gjorts för typ 5 år sedan (d.v.s. innan ankomst till Sverige). Rambenen är f.ö. inte bytta, så skadan var nog mest kosmetiskt.

F.ö. har bilen tre (3) "spelare", en singel CD, en 6-växlad CD-spelare och en DVD-spelare (i skuffen - navigationen). Hela bilen måste ha varit rejält high-tech när det begav sig.

Jag har Googlat runt på BT-anslutning till bilen och det visar sig att man behöver en "puck" som ska dockas med den gamla telefonanslutningen i mittfacket. MB säljer sådana för typ 3k och begagnade kostar typ hälften. Dä köster å ligge på topp;-)

I övrigt så är jag rejält imponerad av kvaliteten på bilen - ner i minsta detalj. MB kunde om man ville. Detta utesluter inte rejäla verkstadsnotor i framtiden - men jag är beredd;-)

Celluliter passar en vacker mogen kvinna.
Tycker lite skavank såsom apelsinskal på en skärm och någon elfunktion out of date är fullt acceptabelt på en 12 årig MB SLK 350 för 125k.

Full gas - sparar tid.

Apelsinskal finns inte på bilen - det går inte att se utifrån att den är ommålad. Jag upptäckte ommålningen tack vare att det som ligger innanför skärmen (runt skruvarna) hade klarlack. Det ska de inte ha som original. Även skruvarna hade liiite skav som indikerade återmontage. Men f.ö. så håller jag med dig - en 12 år gammal bil är en 12 gammal år bil.

Happy, än så länge. Vi får se hur länge det varar. Balansaxeln.........................

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.