Vi Bilägares forum

Originaldelar eller Biltema ???

Originaldelar eller Biltema ???

Hej alla kunniga bilägare. Hittade på nätet en sida som heter Motodax.se som säljer originaldelar från FORD. De säljer Ford original oljefilter för 93 kr , medans Biltema säljer deras för 99 kr.

Tänkte kolla här, visst är originaldelar är bättre än Biltema eller ?

https://motodax.se/oljefilter/6167320-ford-1218846---oljefilter.html

Uppdaterat: 2017-02-25 10:19

Kommentarer

Om det verkligen är originaldelar dom säljer så är det alltid bättre med original. Det finns alltid en risk med piratdelar som säljs som original på nätet.

Uppdaterat: 2017-02-25 11:44

Nåja, att alltid säga att original alltid är bättre stämmer inte.
Till exempel kan ett "pirat" avgassystem hålla betydligt längre än original.
Men om om du hittar en originaldel som är billigare än Biltema så skulle jag välja originaldel. Iallafall vad gäller oljefilter i standardutförande.

Uppdaterat: 2017-02-25 11:52

Nu blir jag nyfiken. Vilket piratavgassystem håller bättre än originalet? Walker gör det inte. Sen kan piratdelar vara överdimensionerade på annat sätt och då förlora en del av sina egenskaper typ länkarmar.

Uppdaterat: 2017-02-25 11:57

Ok. Tack. Kollade upp sidan. Verkar va en sida med lager i Tyskland. Det verkar inte som "pirat" delar.

Uppdaterat: 2017-02-25 13:21
trasten skrev:

Nu blir jag nyfiken. Vilket piratavgassystem håller bättre än originalet? Walker gör det inte. Sen kan piratdelar vara överdimensionerade på annat sätt och då förlora en del av sina egenskaper typ länkarmar.

Ferrita eller Raka Rör, håller ofta bilen ut.

Uppdaterat: 2017-02-25 13:42
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Min förra 9-5 gick hädan efter 15 år och 32000 mil med originalsystemet kvar. Frågan är hur mycket bil det är kvar när man bytt till ett piratavgassystem?

Uppdaterat: 2017-02-25 14:28

32000 mil? Det var inte mycket!:-)
Men det finns andra bilar än Saab som käkar avgassystem, Det finns de som tar slut före 10000 mil, allt beror på hur det körs och det är då lönar sig att byta till rostfritt.

Uppdaterat: 2017-02-25 16:07
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Finns bara en anledning som jag ser det att köpa Biltemas piratdelar och det är om de är avsevärt billigare än motsvarande originaldel.

Ett Ferrita-avgassystem är näppeligen billigare än Biltemas, eller ett original heller för den delen, så Ferrita får väl närmast ses som en uppgradering än som en ersättning.

Uppdaterat: 2023-03-21 08:25

Delar från tyskland är så pass billiga att original, eller märkes-underleverantörs, dvs jämförbara med original i många fall, ofta kan konkurrera med biltema.
Som mina kamremmar till hojen, honda original=gates t275 säljs för det facila priset av 800 spänn styck, 2 åtgår....
Gates t275 går inte att köpa i sverige, spärrade för beställning hos gates importör, märkesdel ju....
Men i england går det, gav 24,99 pund för ett par!
Hos walmart i usa kostar dom 16 dollar....
I sverige funkar inte konkurrensen, det finns för mycket "hålla handen" mellan bilimportörer och underleverantörer kvar, trots att eu förbjuder sånt.....
Min originalfläkt till citroen zsara skulle kosta 2400, köpte den hos mr auto för 820 inkl expressfrakt...
Kunde följa frakten från fabrik i lyon, till flygplatser, lyon-frankfurt-sturup osv....
När den kom var det en valeo, med exakt samma oem nr som min gamla, valeo......

Uppdaterat: 2017-02-25 16:36

Hittade den här gates t275 hos den här https://motodax.se/ . Den kostar hos de 264 kr . Här är länken : https://motodax.se/search?controller=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=t275&submit_search=

De verkar ha jävligt mycket delar på hemsidan och priserna är mycket mycket lägre än hos de flesta. Kommer definitivt köpa massa saker där. Kommer börja med service grejer först. Såg att de hade bra pris på olja också, FORD original olja.

Uppdaterat: 2017-02-26 10:08

Låter det för bra för att vara sant - då är det nog det.

Uppdaterat: 2017-02-26 10:45
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Var och en får göra som man vill, bara man är medveten om att kvaliteten kan variera.

Uppdaterat: 2017-02-26 11:56

De där bildelar24, autodoc och någon till hade inga bra recensioner. Folk hade beställt Bosch och fick nåt annat för samma pengar som Bosch.

Uppdaterat: 2017-02-26 17:04

Har hört både ris och ros, svårt att avgöra om det är konkurrenter som postar elaka recensioner eller om det faktiskt är så dåligt som vissa skriver att det är.

Uppdaterat: 2017-02-26 17:07
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.
Shogun skrev:

Köp original....alltid, speciellt oljefilter.

Se där. Jag håller med Shogun till 100%. Varför chansa på en så billig del som ett oljefilter? Kostnaden för filtret är väl att jämförbart med en fis i rymden - sett till bilägandet totalt.

Uppdaterat: 2017-02-26 17:56
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Lite dyrare än i england, men klart billigare än i sverige.....
Fast man behöver inte vara raketforskare för att sälja tyska delar i sverige, konsumentpriserna där är ofta så mycket lägre än här.
Fordfiltret är säkerligen usa-import, inget fel i det, för det är säkert samma oljefilter på mustang och flera europeiska modeller, typ....
För där är prisnivån en annan, till usa-bilar, även moderna köper man originaldelar billigt hos sidoimportörer.
Bilpartner (saab) ville ha 3000 spänn för en strålkastare till min transsport, usabildelar ville ha 674 kronor för exakt samma, en delco.

Uppdaterat: 2017-02-26 22:39

Nu har jag lagt in en order på oljefilter, luftfilter, tändstift, olja, kupefilter och bromsbelägg - alla är FORD original. Chattade med deras kundtjänst för att klargöra var delarna kommer ifrån? De svarade att dessa kommer från Tyskland, från stora grossist lager, därav har de så bra priser.

Ja, nu är det bara och vänta på delarna. Uppdaterar så fort de kommit.

Uppdaterat: 2017-02-27 00:14

Oljefilter är en typisk del som jag aldrig prutar på. Det är för lite att spara på.
Därmed inte sagt att jag köper original för dyra pengar, men .. jag väljer t.ex. Mann som är kvalitet, och jag köper ofta från Tyskland. Olja är löjligt billigt där, eller rättare sagt: löjligt dyrt i Sverige jämfört med andra länder.

Jag köper olja till flera bilar samtidigt, frakten är ju densamma, och jag får oljan hem till dörren.

Biltemas olja sägs det mycket negativt om, men ingen verkar nånsin kunna bevisa att det är "skit".
Den duger säkert utmärkt till vanliga bilar.

Uppdaterat: 2017-02-27 08:17
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Vi vet ju rätt lite om vad delarna vi köper innehåller och bara för att det är en originaldel så är det ju automatiskt inte en högkvalitativ del? Snarare tvärtom? Många biltillverkare köper allt till absolut lägstbjudande. Det går ju att avläsa i div motorras även på ganska nya bilar? Tänkte på kamkedjor som brister mm. Kvalitetsryktet på originaldelar är snarare en produkt av idog marknadsföring som sitter djupt rotat i folksjälen.

Oljekvalitet är ju ett kärt ämne att diskutera. Jag tror kärnan i det är att man byter oljan oftare. Köpte förr uddaolja (minns inte ens namnet nu) på 20liter dunkar. Vanlig mineralolja, turboklassad (vad det nu innebär) för 12:-/litern av en polare som köpte stora mängder till sina skogsmaskiner. Körde det i alla mina bilar under 5 år. Bytte olja och filter, var 1000mil. Hade INGA problem under denna tid, ens i de riktiga lik till bilar jag körde då. Problemen med om olja är bra eller dåliga tror jag anländer i samma veva som när folk skiter i oljebyten och motorn får "gå" alltför länge med sliten olja. Möjligen där kan skillnaden vara skillnaden mellan motorras eller fortsätta gå. Har aldrig testat Biltemas Olja men väl den välrenommerade Mobil1 helsyntetsoljan och den imponerade stort med att en motor som tidigare inte dragit nån nämnvärd olja mellan bytena helt plötsligt blev en oljeslukare av rang. Den köper jag aldrig igen. Underligt för Mobil1 är ju den "bästa" oljan och är rek som "original" av många tillverkare?? Tror överlag vi är alldeles för påverkade av vad saker kostar och att vi kopplar pris till kvalitet. Den svenska bil och reservdelsmarknaden verkar ha passerat stadiet "löjligt" prissättningsmässigt för länge sedan. Men så länge folks attityd är att de känner sig bekväma med att betala överpriser för nån form av illusion och kvalitetsmässig trygghet så kommer det leva kvar. Svårare är det knappast.

Uppdaterat: 2017-02-27 09:41
/Hilife

En originaldel har alltid den specifikation som biltillverkaren bestämt, på gott och ont. En eftermarknadsdel av annat märke kan mycket väl fungera utmärkt eller så försämras bilens funktion. Lite som rysk roulette.

Uppdaterat: 2017-02-27 10:17
trasten skrev:

En originaldel har alltid den specifikation som biltillverkaren bestämt, på gott och ont. En eftermarknadsdel av annat märke kan mycket väl fungera utmärkt eller så försämras bilens funktion. Lite som rysk roulette.

Den kan lika gärna bli bättre än den kostnadsoptimerade prylen som tillverkarens ekonomer beslutat ska monteras.
Problemet är väl att man som lekman inte vet vilka parametrar som fått styra hos den som gjort delen ifråga.

Uppdaterat: 2017-02-27 10:49

Som sagt. En originaldel, då vet du vad du får. En eftermarknadsdel kan bli heaven or hell. Allt beror väl på vilken bil man stoppar grejerna i. En gammal Volvo eller en potent sportbil är ju inte riktigt samma sak.

Uppdaterat: 2017-02-27 11:06
von-Klotenhjelm skrev:

Var det inte Volvo som för några år sedan hade några delar där orginal och pirat var exakt samma, förutom utom på priset? Snokades upp av Uppdrag granskning eller liknande.

Hjullager till S80 där Volvo låtit leverantören göra slutkontroll och själva endast gjorde stickprov.
Det var vanligt att lagren pajade före 3000 mil. En person från SKF hade råkat ut för lagerhaveri tre gånger innan 10000 mil på sin S80 och krävde sista gången det hände att få tillgång till rep.verkstadens produktlager. Han mätte upp tio lager innan han fann ett som han kunde godkänna, alla andra låg utanför SKFs toleranser. Han sa att det inte var lager som SKF levererats utan det förmodligen var handsmidda lager från en bakgård i Bangladesh!
Hur det nu var är det ändå väldigt många hjullager på Volvo som började väsnas väldigt tidigt under de första åren på 2000-talet och här visade det sig att "piratlager" från t.ex. FAG eller SKF (som fråntog sig allt ansvar på de felaktiga lagren) var betydligt bättre än original.

Uppdaterat: 2017-02-27 15:56
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

För vem har utfört egna tester på biltemas olja och tex mobil?
Det kräver ju två nya blueprintade bilar som går säg 20000 mil, och sen plockas ner och mäts.....
Så de som snackar, de bara snackar....
Jag säger inte att det ena eller andra är bättre, jag har inte en susning, mer än att den alltid funkat för mig.
Har aldrig haft problem som jag kunnat relatera till den ena eller andra oljan, men däremot till tidigare ägares slarv med service.....

Uppdaterat: 2017-02-27 16:12

Undrar om någon har beställt olja från https://www.123bildelar.se/ eller om ni känner till någon annan billig och trygg leverantör av oljor i Tyskland eller Sverige. Surfade runt på deras hemsida och kom fram till att det skulle löna sig att ta hem några liter. Är det någon som har vågat på sig at köpa hos dem?

Uppdaterat: 2017-05-15 12:38
Chauffören är den farligaste delen av en bil.

Om ni vill ha bra och billig olja så ska jag slå ett slag för Motorgold Supertec 5W-40 som finns hos Gekås/Ullared för 159:- för en 5-litare

om ni har långt till ullared så finns detta alternativ:
https://www.motor-oel-guenstig.de/schmierstoffe/motoroel-pkw-transporter/5w-40/7585/20-4x5-liter-pennasol-super-pace-sae-5w-40-leichtlauf-motoroel?number=PL-5W-40-4x5
ca 35:- Litern med frakt

Uppdaterat: 2017-05-15 19:24

Kolla instruktionsboken vilken klassning oljan skall ha, gå in på biltema.se välj bilar slå in reg.numret på bilen så kommer i regel rätt olja upp. dom har hyfsade priser på olja du kan även köpa filter där

Uppdaterat: 2017-05-16 16:40
hans.antnas
Ottillie skrev:

Undrar om någon har beställt olja från https://www.123bildelar.se/ eller om ni känner till någon annan billig och trygg leverantör av oljor i Tyskland eller Sverige. Surfade runt på deras hemsida och kom fram till att det skulle löna sig att ta hem några liter. Är det någon som har vågat på sig at köpa hos dem?

Jag brukar köpa från mapodo.de, och då beställa olja och filter till 2 bilar, då det är enhetsfrakt upp till 12 liter. T.ex. kostar Castrol EDGE TITANIUM FST 5W-30 79 kr per liter. Jämför det med Mekonomen som tar 222 kr/liter for samma olja....

Uppdaterat: 2017-05-16 17:04
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Mina erfarenheter av Biltema via min son: han hjälpte/bytte tjänster med en kompis och skulle byta bromsbelägg och skivor fram från Biltema på en Volvo 850. När han lossat belägg och skivan på en sida visade det sig att han hade fått fel skivor trots att han lämnat rätt uppgifter. Han fick skruva tillbaks det gamla åka och byta och vid ett senare tillfälle försöka få tillgång till kompisens bil för att göra om samma procedur. Han bytte på sin 745 tändkablar, fördelarlock och rotor från Biltema. Fick efter några körda mil motorstopp i rusningstrafiken i STHLM med dyr bärgning-han har bara trafikförsäkring på en så gammal och billig bil. För att hitta felet prövade han att byta tillbaks de gamla slitna Volvo orginaldelarna del för del och fann att det var fel på Biltemas nya rotor efter max 10 mils körning-Han tycker nu att det är billigare och enklare med Volvo orginaldelar.

Uppdaterat: 2017-05-16 17:29
Stefan Eriksson skrev:

Mina erfarenheter av Biltema via min son: han hjälpte/bytte tjänster med en kompis och skulle byta bromsbelägg och skivor fram från Biltema på en Volvo 850. När han lossat belägg och skivan på en sida visade det sig att han hade fått fel skivor trots att han lämnat rätt uppgifter. Han fick skruva tillbaks det gamla åka och byta och vid ett senare tillfälle försöka få tillgång till kompisens bil för att göra om samma procedur. Han bytte på sin 745 tändkablar, fördelarlock och rotor från Biltema. Fick efter några körda mil motorstopp i rusningstrafiken i STHLM med dyr bärgning-han har bara trafikförsäkring på en så gammal och billig bil. För att hitta felet prövade han att byta tillbaks de gamla slitna Volvo orginaldelarna del för del och fann att det var fel på Biltemas nya rotor efter max 10 mils körning-Han tycker nu att det är billigare och enklare med Volvo orginaldelar.

Men det var billigt! Ibland får man vad man betalar för!

Uppdaterat: 2017-05-16 17:39
Audi A5 SB skrev:

Shogun wrote:Köp original....alltid, speciellt oljefilter.
Se där. Jag håller med Shogun till 100%. Varför chansa på en så billig del som ett oljefilter? Kostnaden för filtret är väl att jämförbart med en fis i rymden - sett till bilägandet totalt.

.
Håller med Audi A5 SB. Oljefilter är nog bland det minsta i börsen för bilägandet. Och olja och filter är nog det mest livsavgörande för de flesta bilar.

Uppdaterat: 2017-05-16 17:56

Doftgranar, klädhängare och kopieringspapper från biltema brukar funka hjälpligt.

Uppdaterat: 2017-05-16 17:59

Men det finns mycket som är ok på Biltema, jag har bytt skivor och belägg till olika märken utan problem, driv- och kamremmar har också fungerat bra.
Det enda jag blev bränd på var stötdämpare.
Never more! Det spelar ingen roll att man kunde få tillbaka pengarna på skiten som höll i ca 1000 mil, arbetstiden fick man inget för.
En annan sak är just oljefiltret, där fanns ingen backventil på vissa filter tidigare, därför har de helt utgått för mig nu.
Men tänddelar till gamla bilar har det inte varit så mycket problem med.

Uppdaterat: 2017-05-16 18:30
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag köper olja och filter på oljemagasinet.se, billigt och bra. Finns det ens "original" oljefilter, det är nog i många fall ett märke som säljs till flera bilmärken. Precis som Bosch tändsystem sitter i många biltillverkares bilar, eller Asasin automat lådor .. mycket är i slutänden samma saker som man anges vara "original". Så ordet "original" för mig idag är tyvärr förstört, det kan vara så mycket olika saker i olika sammanhang.

Uppdaterat: 2017-05-16 18:36
Styggavargen
Styggavargen skrev:

Jag köper olja och filter på oljemagasinet.se, billigt och bra. Finns det ens "original" oljefilter, det är nog i många fall ett märke som säljs till flera bilmärken. Precis som Bosch tändsystem sitter i många biltillverkares bilar, eller Asasin automat lådor .. mycket är i slutänden samma saker som man anges vara "original". Så ordet "original" för mig idag är tyvärr förstört, det kan vara så mycket olika saker i olika sammanhang.

Testa att såga isär ett piratfilter och sen ett original, så kan vi snacka sen.

Uppdaterat: 2017-05-16 19:23

Oljemagasinet säljer Mahle, och går du ut och till din egen bil och tittar så är det inte osannolikt att du detta märke. Sedan att du kallar detta "original", gör inte filtret bättre eller sämre. Vad jag menar, det ni kallar original är inte bilmärken själv som tillverkar, utan underleverantörer som tex brembo osv.

Uppdaterat: 2017-05-16 20:22
Styggavargen

Styggavargen, varför köper du då inte "Denckermann A210743" från samma leverantör. Det är 10:- billigare än Mahle och enligt Oljemagasinet i precis samma kvalitet ("originalkvalitet") som Mahle?

F.ö. har du koll på vilket öppningstryck by-passventilen ska ha, samt detsamma för backventilen?

Trastens förslag är bra - börja såga, så ska du få se......

Uppdaterat: 2017-05-16 20:44
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Aldrig biltema bil delar. Har fått jävlas så många ggr inom ett år och kortare med deras delar så aldrig mer. Hjälper liksom inte med garanti när man kostat på framvagns inställning och det glappar 8 månader senare.

Uppdaterat: 2017-05-17 08:45
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Jag tycker ändå Biltema kan ha vissa bra grejjer och dom finns ju ofta nära och har saker hemma.
Senaste inköpen där var ett gigantiskt spärrskaft för att få loss hjulbult, fotogen för kedjerengöring och balanseringskit för att kunna balansera MC-däcken.
Däremot så skulle jag aldrig få för mig att spara 200 kronor och köpa bromsbelägg där till bågen, bättre att köpa från någon tillverkare där man verkligen vet att sakerna håller. Tiden det kostar att byta är ju också värt en del.
Deras MC schampo är faktiskt riktigt bra.

Uppdaterat: 2017-05-17 10:07
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.
Reverend Benny skrev:

Jag tycker ändå Biltema kan ha vissa bra grejjer och dom finns ju ofta nära och har saker hemma.
Senaste inköpen där var ett gigantiskt spärrskaft för att få loss hjulbult, fotogen för kedjerengöring och balanseringskit för att kunna balansera MC-däcken.
Däremot så skulle jag aldrig få för mig att spara 200 kronor och köpa bromsbelägg där till bågen, bättre att köpa från någon tillverkare där man verkligen vet att sakerna håller. Tiden det kostar att byta är ju också värt en del.
Deras MC schampo är faktiskt riktigt bra.

Exakt men rena bil reservdelar är tveksamma om man skall behålla bilen

Uppdaterat: 2017-05-17 11:51
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Enligt en kille som jobbat många år med olja är oljan klassad i olika steg. Typ A , B , C . Biltema har klass A , dom dyrare har klass C
Om jag fattade det hela rätt så var det tillsatserna i oljan som gjorde skillnaden. Men har du en äldre bil , funkar säkert Biltema oljan. För fick en del kunder som köpt oljefilter på Biltema tappat oljetryck , men så dåliga filter har dom nog ej idag.

Uppdaterat: 2017-05-17 14:16
trasten skrev:

Styggavargen wrote:Jag köper olja och filter på oljemagasinet.se, billigt och bra. Finns det ens "original" oljefilter, det är nog i många fall ett märke som säljs till flera bilmärken. Precis som Bosch tändsystem sitter i många biltillverkares bilar, eller Asasin automat lådor .. mycket är i slutänden samma saker som man anges vara "original". Så ordet "original" för mig idag är tyvärr förstört, det kan vara så mycket olika saker i olika sammanhang.
Testa att såga isär ett piratfilter och sen ett original, så kan vi snacka sen.

Ja, det stämmer. Det som en pirattillverkare kan spara pengar på är just själva filterduken. Enklare material och dessutom mindre area. Men, det är förstås svårt att se utifrån. Plåtbehållaren kostar ungefär samma, så där finns inte mycket att spara. En annan sak är packningen, där skiljer ofta både form och kvalitet.

Det är sant att biltillverkarna inte gör filterna själva, det är ofta Mann&Hummel, Donaldson, Parker eller någon annan av de stora kvalitetsfabrikanterna så gör dem.

Oljefilter är det bara dumt att spara på, utslaget på 1000-1500 mil blir det inte många öre... Man kör upp bränsle för 10.000-15.000 kr, men sparar 30 kr på filtret och riskerar problem. Dumt.

Däremot kan man ju välja vart man köper delarna. I Sverige är ofta delar och olja onödigt dyrt, och det utan egentlig anledning.

Uppdaterat: 2017-05-18 08:39
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Tidningen Dagens arbete hade nyligen ett test av handrengöringsmedel där proffsanvändare fick prova och tycka till.
Resultatet för Biltemas produkt är tyvärr symtomatiskt för större delen av deras sortiment!
Länk:
http://da.se/2017/02/tvalar-till-sina-konkurrenter/

Uppdaterat: 2017-05-19 07:13

Fast "saknar mysfaktor " när det gäller handrengöringsmedel tycker jag säger mera om "testen" än om Biltemas produkt.
Sen tycker jag personligen att det finns många helt OK produkter hos Biltema - i alla fall bland "icke reservdelar" . Den sistnämnda kategorin har jag tyvärr väldigt begränsad erfarenhet av efrersom våra bilar inte behövt sådana på väldigt länge.

Uppdaterat: 2017-05-19 09:53
Pi skrev:

Fast "saknar mysfaktor " när det gäller handrengöringsmedel tycker jag säger mera om "testen" än om Biltemas produkt.
Sen tycker jag personligen att det finns många helt OK produkter hos Biltema - i alla fall bland "icke reservdelar" . Den sistnämnda kategorin har jag tyvärr väldigt begränsad erfarenhet av efrersom våra bilar inte behövt sådana på väldigt länge.

Exakt om testen.. sedan biltema och många utvalda produkter är riktigt bra medans det också finns botten napp. Man får vara realistisk och kanske inte köpa dom billigaste i sortimentet när det gäller tex verktyg etc

Uppdaterat: 2017-05-19 10:03
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Håller med styggavargen här: Köper hellre ett oljefilter det står MANN eller MAHLE på än valfritt bilmärke, precis som jag hellre köper ATS eller BREMBO-bromsbelägg.

De har ju det som kärnverksamhet att tillverka de komponenterna.

Förövrigt finns det angående biltema mycket att läsa på bilentusiastforum om tex deras bränsleslangar som vittrar sönder och orsakar både det ena och det andra.

Uppdaterat: 2017-05-23 09:37

Vi tar det en gång för alla! Eftermarknadsdelar har inte samma specifikationer som orginaldelar. Det är vattentäta skott mellan avdelningen som jobbar åt bilfabrikanter och eftermarknads delen. Se Mecarättegången.

Uppdaterat: 2017-05-23 12:33

Köper man från Biltema måste man vara noggrann med vad man har för bilmodell/typ/serienummer med mera. Har aldrig köpt olja eller filter därifrån, men en jädra massa andra grejer som skivor, belägg, stötdämpare. Har t.o.m köpt tändspolar till Citroen V6 som funkat utmärkt. Men som sagt, du måste veta vad du håller på med annars får du lätt fel grejer med dig hem.

Uppdaterat: 2017-05-23 15:55

Jag kommer precis därifrån och har köpt en cykelpump. Ska hem och utvärdera den nu.=)

Uppdaterat: 2017-05-23 17:20
Optimus skrev:

Köper man från Biltema måste man vara noggrann med vad man har för bilmodell/typ/serienummer med mera. Har aldrig köpt olja eller filter därifrån, men en jädra massa andra grejer som skivor, belägg, stötdämpare. Har t.o.m köpt tändspolar till Citroen V6 som funkat utmärkt. Men som sagt, du måste veta vad du håller på med annars får du lätt fel grejer med dig hem.

Kruxet är att Biltemas listor inte stämmer med verkligheten, de har mer saker än vad de uppger... Dvs, modeller saknas i deras tabeller, ibland är de fel. Fattar inte varför de inte har bättre koll. Jag brukar dubbelkolla mot MECA, deras lister brukar vara bra (men inte priserna)

Uppdaterat: 2017-05-27 09:44
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...