Vi Bilägares forum

Köpråd: Större familjebil

Köpråd: Större familjebil

Är på jakt efter en större familjebil så tänkte höra vad ni här har för tankar.

De två bilarna jag fastnat mest för är:

- Honda Crv från 2007 till 2009. både diesel och bensin.
- Hyundai i40 115 hk och 136 hk.

Skriv gärna vad ni tycker om dessa bilar
Kom gärna med egna förslag. Kraven jag har på bilen är att det ska vara bra benutrymme bak för att kunna montera bilbarnstolar utan att behöva " sitta i ratten" Gärna så billig att äga också som går

Uppdaterat: 2016-07-03 23:15

Kommentarer

Har en släkting som köpte en Honda CRV nyare beg 99:a el 00:a något av dem åren. Han kör den fortfarande och den har faktiskt inte en rostfläck ens. Det enda han behövt byta är vanliga slitage delar som avgassystem och bromsar. Han tror att den klarat från rost för att han inte tvättar den vintertid och att smutsen lägger som ett slags skydd. Hans egna teorier alltså något jag aldrig provat för egen del. Fast som sagt den har ju rullat 17-18.000 mil nu och ser fortfarande relativt fräsch ut. Service har han förstås gjort enligt Hondas intervaller. Han tänkte tydligen köra den så länge som den håller. Länge har han i alla fall ägt sin Honda CRV.

Uppdaterat: 2016-07-03 23:45
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Titta på Skoda Octavia eller den större Superben-väldigt rymliga bilar och trevliga med bra benutrymme bak och med rimliga ägandekostnader, ingen bil är billig att äga.

Uppdaterat: 2016-07-04 07:19

Har som fått uppfattningen att CRV oftast går bra med väldigt lite problem. Det kanske har någon sanning med det att han inte tvättar bilen under vintern. Jag brukar nämligen inte heller göra det och har klarat mig väldigt bra från rost på bilarna, tilläggas bör att jag bor i norra sverige men tyvärr finns saltet här numera också.
Superben är fin så kan helt klart vara nått, octavian tycker jag känns lite för liten.

Kan tillägga att jag behöver få dra minst 1300 kg samt att jag hade tänkt hålla mig under 150 000:-
Kikade på en Subaru Outback 2010 diesel tidigare idag och den verkar inte helt fel heller.
Är det någon som har någon erfrarenhet av i40? Känns som den har det mesta man behöver men man blir lite orolig att det är lite för mycket som kan bli trasigt.

Uppdaterat: 2016-07-04 23:58

"Känns liten" - är det för att du faktiskt provat eller är det bara en känsla utan reell substans ? T ex "känns" ju inte Honda CRV som nån utpräglat rymlig bil...
Ut och prova med barnstolen i högsta hugg - som Deeds gjorde vill jag minnas. Det gjorde även jag men det var länge sen nu...:)

Uppdaterat: 2016-07-05 11:22

Bor du i norra Sverige ska du nog undvika Subaru Outback diesel... Dålig värme i dom. Dessutom är kopplingen underdimensionerad på dom manuella (osäker på vilka årgångar det gäller) och man har även haft problem med automaten på dom senaste årgångarna. För övrigt är det en trevlig bil, så kolla upp detta innan du slår till på en! Kanske är det säkrast välja en med bensinmotor...

Uppdaterat: 2016-07-05 13:35

Har varit och kikat lite på en octavia och jämförelse med många andra bilar känns den mindre men blir nog att man jämför den med superben men den skulle säkert räcka så kanske ska ge den en ordentlig chans. Cr-v är ju inte så överdrivet stor men tror vi hade klarat oss med den eftersom baksätet är reglerbart.
Har faktiskt hört samma om Subarus diesel så ligger nog nått i det, värme vill man ju ha.

Såg en Peugeot 508 idag, någon som vet nått om dessa bilar? Har hört att dom är bättre än övriga Peugeot.
Verkar däremot vara måga 1.6hdi av dom och det kanske blir lite trött när man ska dra husvagn.

Uppdaterat: 2016-07-05 19:42