Vi Bilägares forum

Köpa Discovery sport?

Köpa Discovery sport?

Hej!
Jag funderar på att köpa en Land Rover Discovery sport.
Kommer att användas mest i stadsmiljö och motorväg emellanåt.
Har två barn så rymligheten är viktig.
Läst lite om att tillförlitligheten och byggkvaliten kanske inte är den bästa.
Är det någon här inne som äger en eller har lite kunskaper om den?
Tack på förhand.

Uppdaterat: 2017-07-03 20:13

Kommentarer

Kolla att din närmaste verkstad har gott kaffe och gratis lånebil. Sen är det bara att slå till.

Uppdaterat: 2017-07-05 11:33
Alla som kör Audi är bäst. Stjärnstopp.

Stora SUV:ar är alltid en dålig affär, men folk köper dem ändå. När det gäller nyare RR Sport har jag inte sett så mycket, just Sport är för övrigt inte samma bil som RR Vogue. Jag gillar båda, det är ursprunget för lyxiga SUV:ar. :-)

Hittade detta på nätet:
"De bästa suvarna enligt snittbetyget är Range Rover Sport, Lexus RX och Audi Q7. Dyra modeller alla tre, och det visar sig också i betyget för totalekomomi, som blir lågt. Trots det blir totalbetyget högt – ägarna är riktigt nöjda.

En intressant detalj med bilarna från Land Rover är att modellerna oftast får relativt låga betyg för problemfrihet och totalekonomi, men nästan alla ägare skulle ändå göra om köpet. Range Rover Sport får dock högt betyg för problemfrihet så förmodligen har byggkvaliteten höjts i Land Rover-fabriken.

De flesta ägare är lyriska över sin Range Rover Sport. "Vill ha-faktorn är brutal med den här bilen. Fick mig att lämna BMW!", skriver en ägare. "Range Rover köper man för att man älskar bilen, inte för att man måste", skriver en annan."

http://www.husvagnochcamping.se/artiklar/nyheter/20170520/lista-har-ar-de-basta-och-samsta-suvarna-enligt-agarna/

Uppdaterat: 2017-07-05 15:50
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Evouqe har ju varit ett sällsynt bra köp. Andrahandsvärdet för de som köpte i början är enormt bra.

Uppdaterat: 2017-07-05 17:16

I det nya numret av Teknikens Värld(nr15), kom i brevlådan idag, som finns ute hos handlarna om någon dag testas nya XC60 mot just Discovery Sport och Q5, Lexus 300h och Mercedes GLC. Jag har inte hunnit läsa tidningen ännu vilket gör att jag kan inte referera något från testet.

Uppdaterat: 2017-07-05 17:22

Efter att ha snabbt bläddrat igenom TV testet, rekommenderar jag dig att köpa ett exemplar av tidningen. Finns en del saker som du säkert måste smällta lite. Kommer sist i testet, mycket beroende på dåliga däck som levereras från fabrik, 9 växlade automatlådan fladdrar mellan 8:e o 9:e växeln för att hitta rätt vridmoment(störande enligt testet) samt motorn håller inte måttet. Levererar bra mycket sämre prestanda än vad som fabriken säger(180hk diesel i testet). Den får också många plus för utrymme och fri service i 3 år m.m. Så det är inte nattsvart.

Uppdaterat: 2017-07-05 18:52

En Disco köper man för att slippa se likadana bilar överallt. Det är förvisso ingen Lexus v.g. kvalitet men det finns ett annat inslag som är svårare att värdera i pengar. Det lite udda, lite annorlunda. Framfarten blir lite mer avspänd och icke-tysk. Jag lämnade också BMW, efter nästan 20 år och 10 bilar. Inte för att jag var direkt missnöjd, men för att antalet bilar av liknande slag dödade ägarglädjen. Jag är väldigt nöjd med mitt val och bilen har varit helt problemfri även om det är lite tidigt att ge några definitiva omdömen efter 6 månader.

Uppdaterat: 2017-07-07 20:17

Har läst på en del om Discon samt pratade med ägaren till en. Han vi inte särskilt nöjd. Bestämt mig att hoppa över den faktiskt. Provkörde en Alltrack med 240 hk idag. Kändes riktigt bra!

Uppdaterat: 2017-07-20 17:28