Vi Bilägares forum

Bevara varumärket ”Golf”

Bevara varumärket ”Golf”

Varumärket ”Golf” är ett så in i bengen välinarbetat varumärke i bilbranschen och i svenska folkets medvetande varför jag menar att man till varje pris måste behålla namnet i denna bilstorlek.

Jag tycker att ett halvbra namn skulle tex kunna vara ”Golf ID”, ”Golf Evo 3” eller något liknande. Att VW värnar om varumärket ”Golf” på något vis är nästintill en VW existensiell fråga.

Har ni något bra namn som kombinerar Golfens historia med dess nya framåtlutande elektriska satsning? 

 

Uppdaterat: 2023-04-08 06:42

Kommentarer

Det sägs att ID.2 kommer heta Golf. ID.2 Golf. VW har redan sagt de kommer behålla namnet för det är så inarbetat. Så namnet kommer att återuppstå på en elbil när dagens generation fossil-Golf läggs ner.

Uppdaterat: 2023-04-08 08:28

Raphael:
Tack för infon, jag har helt missat nyheten om att ”Golf” som bilmodell ska leva vidare.

Jag hade hört / läst att de skulle skrota ”Golf” men tänk vad bra att VW ledning till slut kom till insikt och behåller namnet. Om de inte hade gjort det skulle jag gärna ta patent på det namnet.

Uppdaterat: 2023-04-08 11:11

Volkswagen-chefen Thomas Schäfer sa på bimässan i Los Angeles förra hösten, att man inte ska ta bort Golf-namnet, utan att modellen i stället kan bli en del av ID-sortimentet.
Det var hans föregångare som ville ta bort Golf-namnet för att starta en ny era.
Så Golf-namnet behålls. Och VWs kommande elbilar blir mer ”konservativt designade” då de har upptäckt att kunderna inte vill ha elbilar ”som ser ut som elbilar”.
Konceptet för ID.2 är ett exempel på en mer konservativ design. Ser ut mycket som en Polo…

Uppdaterat: 2023-04-10 12:38

Tack för infon Raphael.

Uppdaterat: 2023-04-10 22:35