Vi Bilägares forum

Dynaudio golf 6 gtd, problem .....HJÄLP!

Dynaudio golf 6 gtd, problem .....HJÄLP!

Hallå!
Har en golf 6a GTD med Dynaudio ljudsystem. Dock krånglar det till sig lite på ett konstigt sätt.. på inställningar "setup" o.s.v. kan man välja att ha "AUX-volym" -> Låg, mellan eller hög. När jag har låg så är ljudet i bilen väldigt bra och men inte så högt såklart och när jag ställer in den på "mellan" så fungerar ljudet, basen o allt bra men däremot när jag ställer in "hög" så blir det en väldans brus .. betyder detta att högtalarna är sprängda ? eller är det enbart fel inställnings grej ? Jag höjer till max på både "låg" och "mellan" men hör inget brus utan ren ljud med oerhört bra bas. Men när man byter till "hög" så låter det rent ut sagt nått djävulskt..

Uppskattar snabb hjälp!! börjar tro att högtalarna dött eller något .... eller åtminstone förlorat effekt kanske ? men bilen är dock ny så borde inte vara så.

Uppdaterat: 2015-09-16 16:46

Kommentarer

Jag tror att AUX-volymen är hur förförstärkaren ska hantera ingående signal (den som kommer från din "spelare"). En del telefoner t.ex. har en ganska låg utgående signal och då kan man ställa upp känsligheten på förförstärkaren så att man får en bra och hög ljudvolym i bilen. Är däremot den ingående signalen redan hög och du ställer Aux-volymen på hög, så kommer förförstärkaren att överstyra signalen = brus.

Prova med att dra ner volymen på din spelare till hälften och ställ Aux-volym på hög och kolla. Har du då inget brus, så är det som jag beskrev.

Uppdaterat: 2015-06-25 09:03
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Spot on Audi.
Jag brukar köra LÅG på AUX och höjer upp telefonens/mp3 spelarens volym till ca 80%. Volymen sköter man ju på stereon och är det så att det diffar mkt i volym mellan olika musikstycken så finns ibland inställningar i MP3 spelaren/appen som fixar detta.

Uppdaterat: 2015-06-25 09:57
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Varför köra på "hög" om det låter illa? Använd volymknappen på telefonen och stereon för att höja ljudet.
Du har inte "sprängt" högtalarna om det låter bra om du går tillbaka från "hög" och en högtalare kan aldrig "förlora effekt" eftersom den inte har någon effekt överhuvudtaget. En högtalare är (i de flesta fall) en passiv komponent som har en effekttålighet. Förstärkaren som matar högtalaren har en uteffekt.

Uppdaterat: 2015-06-25 10:08

När jag har ljudet på låg eller mellan så kan man lätt höja till max och fortfarande få super bra ljud med bas osv (inget brus). Detta måste ju betyda att högtalarna i bilen fungerar som de ska. Men dock stör jag mig på att det brusar på HÖG. När jag väl använder aux så är det för att lyssna på låtar från Itube. D.v.s. youtube låtar.. kan det ha något med saken att göra ? att t.ex. kvalitén på låtarna inte är de bästa.

Uppdaterat: 2015-06-25 14:04

Men använd inte HÖG då, det handlar ju bara om att signalen förstärks och att du får distorision.
Bättre att isåfall reglera volym på stereons volymkontroll.
Sätt inte heller telefonen/mp3 spelaren på högsta volym då det ibland påverkar ljudet negativt.
Testa dig fram lite, jag brukar köra runt 70-80% på min iPhone när jag kör den via analogt uttag såsom AUX i en bil.
Lämna sedan telefonen på den volymen och sköt allt via stereon istället.

Uppdaterat: 2015-06-25 14:31
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Hopplöst att försöka förklara.......... Här har TS fått 3 svar som alla förklarar det hela. Ändå vill TS köra på HÖG. Ja, ja...

Uppdaterat: 2015-06-25 17:46
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.