Vi Bilägares forum

Verkstad förstör bilen Hjälp!

Verkstad förstör bilen Hjälp!

Tja ursäktar för hel novell =)
Allt började när jag skulle lämna in min bil till service till meca
lämnade min bil en opel nästan 3 år gammal och skulle serva, bla tändstift.

Killen som gör servicen knäcker tändkasetten och limmar (se bilder), ljuger säger att servicen gått bra.

Dagen efter får jag problem med bilen. tar min gratis bärgning tillbaka till verkstaden där servicen är gjord, de har semesterstängt, tar bilen med fortsatt bärgning till den andra meca verkstaden i stan. De rekommenderar att bilen ska gå till opel verkstad efter som den fortfarande är relativt ny.
Får tag på han som gjort servicen... han vet inget, men är det nåt de gjort så ska de stå för det.

Nästkommande vardag går bilen med ny bärgning via min bilförsäkring till opelverkstad, de ser att felet är att tändkasetten är helt jävla sprucken och ihop limmad.
de mailar till service killen som svarar och erkänner att den satt fast såpass att gummit spack, och att han aldrig varit med om det och undrar om det går på min garanti då man borde kunna demontera tändkasetten för stiftbyte.

jag får tillbaka bilen,servicekillen ska stå för rep.

några dagar senare får jag mail från servicekillen där han ursäktar sig med att han inte märkte att den blev skadad vid servicen och att bilen gick bra då, men att han står för rep.

Då blir jag arg då han ljugit om att han inte visste något och att servicen gick bra.
jag tycker även att han ska ersätta mig för bärgningen och för att bilen stått still och att jag inte tänker betala timpenning för att han ska limma tändkasetten.

han tycker inte att han ska stå för bärgning då jag hade kunnat lämna bilen på den andra meca verkstaden där den hamnade efter 1 bärningen, och att de borde gjort felsökning för att se om det var garantiärende.
Han ljuger igen och säger att han aldrig förnekat att han skulle ha limmat tändkasetten och att jag skulle vara tacksam för att han limmade den i stället för att byta den och stå för det själv. Hade han beställt en ny del så hade jag fått vänta till måndagen för att få tillbaka bilen... nu fick jag tillbaka den på onsdagen ytterligare 2 dagar senare!
Han hävdar även att han inte hade en tanke på att det kunde varit problem på bilen pga tändkasetten han limmat efter som bilen funkade när han provkörde!

Hur fan gör jag?? är det vanligt att tändkasetten går sönder vid service, första bytet av tändstift. är det nåt man vanligtvis får betala för själv när den går sönder via service ?( han har troligen inte de special verktyg som behövs sa opeverkstaden)

Tacksam för hjälp!

Uppdaterat: 2017-07-05 22:06

Kommentarer

Meca, say no more!

Uppdaterat: 2017-07-06 07:44

Nä du mso 1000 - inte har Opel några skitkonstruktioner inte. Det har vi fått lära oss av N-iklas...:)

Uppdaterat: 2017-07-06 07:47
Pi skrev:

Nä du mso 1000 - inte har Opel några skitkonstruktioner inte. Det har vi fått lära oss av N-iklas...:)

Man kan väl inte säga så men jag trodde alla slutat med dyra tänd bryggor.
Folk blev ju ruinerad på dessa tidigare tänd bryggor när andra fabrikat hadde en separat tändspole.
Tror till opeln är kostnaden minst 1500 upp till 2500:-
På dotterns gamla 10a fabia kostade den trasiga singel spolen 430:- och som byttes efter 18500mil.

Uppdaterat: 2017-07-06 10:43
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Stå på dig och kräv att du skall vara helt utan kostnader.
Att det sedan är en skit konstruktion Opel har med en tändbrygga istället för singel montage är en sak men en verkstad skall inte få sönder den utan att stå för konsekvenserna.
Gör man rätt går det inte få sönder den på det viset.
Det är väl utbildade människor som jobbar där.
Stå på dig.

Uppdaterat: 2017-07-06 10:46
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Jodå - vi fick byta denna "tändnings-brygga" på vår f d Corsa eftersom den hade den goda smaken att gå sönder samma dag som vi skulle leverera bilen till en privatperson...:( Det blev en begagnad men även den kostade sina modiga eftersom det är attraktiva grejor...

Uppdaterat: 2017-07-06 19:17