Vi Bilägares forum

Min lille bil är sjuk (Chevrolet Kalos -05)

Min lille bil är sjuk (Chevrolet Kalos -05)

Hej!

Min kära lilla bil har ådragit sig några sjukdomar och det börjar bli dags att ta henne till verkstan. För att inte bli skinnad in till benet på pengar tänkte jag fråga er samlade expertis om ni kan spekulera i vad det kan röra sig om för fel så jag kan maila verkstäder med kostnadsförfrågan. Förstår naturligtvis att det blir just spekulationer och inte diagnoser men det vore skönt med ett hum så jag vet om jag skall ansöka om personlig konkurs eller ej (jag skojar)(fast inte mycket, arbetar inom vården).

Finnes: Chevrolet Kalos från 2005. Gått ca 6000 mil.

Problem
1. ABS-bromsen slår till även när det inte behövs. Problemet har blivit mer och mer frekvent och gör att mjuka inbromsningar känns lite farliga. Ibland börjar ABS-en "smattra" utan att jag bromsar ö h taget. Gul ABS-lampa lyser. Det tråkiga är att problemet har åtgärdats två gånger under bilens livstid med tidigare ägare - men aldrig blivit bra. Förra gången var 2014 så garanti på arbetet finns inte att inhämta.

2. Bilen har börjat hosta och hoppa när jag krypkör. Detta har också blivit allt värre och någon gång har den lagt av helt och stängt ner. Ibland reagerar den inte när jag då trycker in gaspedalen utan går alltmer ner i varv för att nästan stanna - eller plötsligt återhämta sig och gasa iväg.

Tacksam för åsikter!

Uppdaterat: 2016-09-14 21:07

Kommentarer

Det första låter som en abskrans som har spruckit. Men det bästa är att läsa av felkoder innan. Det andra är lite knepigare. Det låter som ett bränsleproblem. Antingen så börjar soppapumpen att ge sig eller så kan det vara roll-overkontakten till pumpen, den brukar strula på dessa bilar. Den sitter under vä stol och bryter strömmen till bränslepumpen om bilen voltar. Byglar kablarna och se om det blir bättre. Återkom gärna om det hjälpte.

Uppdaterat: 2016-09-15 07:08

Jag har ägt en 05:a och ABS:n trädde in lite hur som haver dock aldrig utan att jag själv bromsade, obehagligt som tusan..det var bara att gilla läget för det är så.
Kalosen blev under service tiden mappad med uppgraderingar och var under en period så nedstrypt att motorn hackade o dog i låg fart o att gasa sig ur hjälpte ej o farligt slö vart den vilket jag påpekade inför den sista garantiservicen och de kände till problemet o hade en uppgradering...efter den så går bilen riktigt bra, min dotter har den men ABS:n är som den är.
Har du tur så är det en kombination av mappning och dåliga stift.

Uppdaterat: 2016-09-29 00:09