Vi Bilägares forum

Vad har ni på erat körkortsamvete mina vänner ??

Vad har ni på erat körkortsamvete mina vänner ??

Röjer lite hemma i ett rum, jag vill ta in mina mopeder som står och fryser i förrådet ute, och då hittade jag en gammal pärm som jag fastnade i.
Det här börjar 1963 när nån myndighet vände på mina namn, jag fick heta Conny Rikard istället för tvärs om som det var tänkt, lite tokigt då min far hette Conny.
Nu flyttar vi fram till slutet av 1984. Krono-ombudet får ett uppdrag (heter väl delgivningsman idag) att hämta in ett körkort. Ombudet är en klasskamrat till min far, så han kände igen namnet direkt och åkte dit. När han knackar på blir farsan glad att se en gammal vän och bjuder in på kaffe. Efter lite småprat tar ombudet fram sitt uppdrag, farsan blir väldigt förvånad, han har aldrig i sitt liv blivit stoppad av polisen och förstår ingenting. Men efter läst pappret går det upp ett ljus, det är mitt körkort som ska hämtas, jag bodde fortfarande hemma. Jag blir hämtad från mitt rum och får skämmas lite, jag hade väl inte riktigt meddelat hemma att polisen stoppat mig nån gång eller 2 eller hur många det nu var ;)

Framförande av bil utan registreringsskylt är en historia i sig.
Jag höll på i garaget och hade lackat fronten på bilen, när klockan började närma sig 7, och vi brukade träffas vid gården då varje kväll och fika, för att lacka fronten hade jag demonterat stötfångaren, där nummerplåten satt, jag for iväg utan att tänka på den saken.
Jag hade parkerat bilen utanför fritidsgården. En polis kommer in och frågar vems den Svarta Opel Mantan är "Det är min svarade jag" Du får flytta den till parkeringen, man får inte stå här utanför. Okej sa jag, gick ut och började köra upp bilen, det är typ 50 meter. Då kliver polisen ut på vägen med STOPP spaden, jag stannade och fattade noll ???
"Körning utan föreskriven registreringplåt, det blir ett föreläggande" sa polisen.
Som ni ser blev det dagsböter på det ohyfset.

Har ni själva några historier från polisen i trafiken ??

Uppdaterat: 2017-12-10 02:27

Kommentarer

Varför en stående bild blir liggande här på forumet kan jag inte förklara.

Uppdaterat: 2017-12-10 02:28

Trimmad moped och beslagtagen cylinder x2 kring 1975.
Körde om trafipax i 160 på 90 väg med guldvingen men tvärnitade och klarade körkortet Pricis och det var kring 1980.
Burnout med 65mustang och polisen viker in framför med böteslappen. Kring 82.
En fortkörning kring 1988.
Två innom två månader 2013.
Sedan dess kör jag 90% med adaptiva farthållaren på ca10-20+som mäst och det inte krisar.

Uppdaterat: 2017-12-10 02:38
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Jag gör så här istället, det är ju inget kul o läsa nått om man inte ser vad det står.

Bild borttagen.

Bild borttagen.

Bild borttagen.

Uppdaterat: 2017-12-10 02:49

Lite fränt att du har kvar papperen.
Kul att visa barnbarnen kanske.

Och såklart har jag också ett antal bilbältes böter genom tiderna. ;)

Uppdaterat: 2017-12-10 02:55
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Finns mycket annat kul i den pärmen som är bilrelaterat, jag var ordningsman då och har alla kvitton på bilar, reservdelar, vekstsdsnotor, försäkringsavier mm
Bla att jag köpte en BMW för 16.500 på firma, och bytte in den 2 år senare för 17.000. Det var en billig bil.

Uppdaterat: 2017-12-10 03:11

Lyckades bara åka på en hjälm under moppetiden, nån hoj har jag aldrig skaffat, då vore jag död nu.

Uppdaterat: 2017-12-10 03:14

Tror hjälm lagen kom pricis efter jag slutade med moppe.
Minns att alla sa när det blir hjälm lag slutar vi med moppe .
Moget men så var det.
Vi kom på att stugmoppen som var en Husqvarna och den fick morfars cylinder från båtmotorn hq som var trasig.
Det blev hiskeligt mycke å åka med .

Uppdaterat: 2017-12-10 05:56
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Jag har fort böter för fortkörning en gång. Skulle jobba på juldagen och hade 25 mil till jobbet. Åkte tidigt på morgonen och på E20 i höjd med Skara kunde jag äntligen köra om en lastbil som körde i 80. Körde därefter om en röd SAAB 9-5 combi. Blev stannad några kilometer senare av vad som visade sig vara en civil polisbil. 109,9 på 90 väg och 1800 kr i böter. Dålig förtjänst den arbetsdagen.

Körde helt lagligt i många år efter den incidenten. Med alla nya hastighetsgränser så har acceptansen sjunkit lite. Känns helt vansinnigt att köra i 80 till 100 på vägar som förr hade 110. Speciellt med bra väglag och med lite trafik.

Uppdaterat: 2017-12-10 08:27

Jag har blivit stoppad av polisen drygt 40 gånger och en av dem gav ett besök i Tingsrätten där jag dömdes att betala 1400 kr för att ha kört 70 på 50-väg.

Att jag inte fick böter när jag passerade en civil polisbil i 190 km/h får nog ses som lyckosamt.

Uppdaterat: 2017-12-10 10:41

Förr i tiden....En krockad och förstörd Volvo 244 polisbil kan läggas på mitt konto då jag ej stannade på min trimmade moped utan lurade in polisen på en gård som var blockerad ifrån motsatt håll med järn/rör byglar som jag på moped kom i mellan men si att den konsten gick inte med en Volvo 244.
Polisen var väldigt löjlig o orättvis förr i tiden, de tyckte om att djävlas med ungdomar.
Högsommar och jag och min fru och då flickvän hade varit hos kompis och tittat på film och umgåtts ett helt gäng ungdomar och på väg hem på motorvägen på natten kl 04.00 och inte en bil ute så ligger jag där i 140kmh och så klart att en polisbil kommer ikapp bakom...Mycket förnedrande och så satans orätt och javisst polisen slår på ljusen far om och lägger sig framför STOPP!
I helvete tänker jag och segar med stoppet och puttar lixom polisen ett tiotal meter framåt förbi en avfart åt höger, vid det laget så är polisen härsken och bromsar in resolut. Det var precis den luckan som jag sökte så att jag tog istället avfarten till höger gav allt vad bilen gick och släckte lysena så att Polisen inte hade att följa efter dem och skakade av mig polisbilen, som jag anade så inte hade de noterat mitt regnummer.
Poliser var så förmätet uppblåsta på den tiden 70-80-tal och njöt av att djävlas med ungdomen, de kunde lukta sig till ungdomar och så som vi är auktoritets trogna så var många darriga in för polis och åkte dit än värre på diverse inövade konster som polisen roade sig själva med.

Uppdaterat: 2017-12-10 10:41

Hos oss hade vi en polis som blev förflyttad, av just den anledningen. Han överskred sina befogenheter när han inte lyckades haffa oss live, och gjorde hembesök på eget bevåg. Kompisen mamma bad han lämna trappan och tomten fortare än kvick när han knackade på, för att som han sa "delge kompisen en grov fortkörning" Han hade sett en blå motorcykel, och antog att det var kompisens.
När det framkom att detta inte var en engångsföreteelse, blev han anmäld och förflyttad.

Uppdaterat: 2017-12-10 10:55

Har magert med liknande erfarenheter.
Trimmad moppe (75km/h) innebar inget lämp förrän lagom till 18 år.

En fortkörning 94 på 70 på mitten av 80-talet. Låter mer illa än vad det var. Kom till en öde och öppen korsning där det var 110-90-70-90-110. Inga bilar förutom en parkerad grå buss, lättade bara lite på gasen, fanns ju ingen trafik. Den grå busen satt Harry Haffa i...

Jo, en sak till: hade inte körkortet på mig vid ett tillfälle. Det var en rolig grej.

Jag mötte en bil som inte bländade av, så jag bländade inte av. Och så fortsatte det, ingen bländade av, vi möttes med helljuset på. Just när vi möttes såg jag texten : POLIS. Ajdå.

En kik i backspegeln konfirmerade vad jag anade: han vände och kom efter mig. Körde om och stoppade mig, studsade ut och skrek: - Varför bländade du inte av??
- Jag vågade inte, för då hade jag inte sett något, jag mötte en idiot med helljuset på.
- Hmpf! Det är nog bäst att jag gör en fordonskontroll här.
- Gör du det, men jag kan tipsa dig om att du hittar inget.
Han blev så taggad så han kollade även mönstret på reservdäcket, han hittade inget att slå ner på. Jag såg hans besvikelse. Så sken han upp:
- Körkortet, jag vill se ditt körkort!
Jag kände i bröstfickan. Fan, jag hade bytt jacka och körkortet låg kvar i den andra jackan.
-Men, du vet ju att jag har körkort, och du kan köra fråga på det, försökte jag. (detta var på en mindre ort och polisen kände ju alla)
- Visst, men det ska medföras. Följ med in i polisbilen så ska vi skriva. 25 kr i böter...
Skit också, han vann....

Uppdaterat: 2017-12-10 11:02
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...
morsnas kaffe skrev:

Grannkärringen som fick för sig att anmäla oss för att vi misskötte vår dotter. (Hon var mager för att hon hade en frivillig ätstörning, inte för att hon inte fick mat) gick bredvid en stor vattenpöl vid vägbanan. Ni kan räkna ut resten. :D

En polare o jag hade köpt mjukglass, och åkte ut i en rondell där en bilist gjorde en riktigt regelvidrig förflyttning så jag fick tvärbromsa för att krocka, det blev en tutning oxo, och den i sin tur besvarades med ett finger ut genom sidorutan.
Kör ikapp den där idioten, sa polaren, jag fällde pedalen, åkte om, polaren vevade ner rutan, hängde sig ut och lyckades sätta mjukglassen mitt i vindrutan. Vi skrattade gott när vi genom bakrutan såg idiotens försök att få bort den ned torkarna, det blev bara mer glass på rutan.

Uppdaterat: 2017-12-10 11:07
Rikard skrev:

Hos oss hade vi en polis som blev förflyttad, av just den anledningen. Han överskred sina befogenheter när han inte lyckades haffa oss live, och gjorde hembesök på eget bevåg. Kompisen mamma bad han lämna trappan och tomten fortare än kvick när han knackade på, för att som han sa "delge kompisen en grov fortkörning" Han hade sett en blå motorcykel, och antog att det var kompisens.
När det framkom att detta inte var en engångsföreteelse, blev han anmäld och förflyttad.

Dem var sig lika överallt, vi hade en här fram tills 90-talet som lokalt i kring sin bostad si sådär någon mil privat ringde på hos folk och försökte sätta dem och deras barn för olika trafik förseelser som han påstod sig ha bevittnat, men ibland så faller ödet in väldigt gott, hans chef hade flyttat in på ort ifrån grannstaden och idioten vet inte detta utan kliver på hemma hos chefen sin och skrämmer hans fru ifrån vettet med beskyllningar om idiot körning med bil och att deras son kör trimmad moped och jag som vet hur karln såg ut kan ju säga att man kunde bli skrämd för mindre, en stor basse på uppåt 150kg och inte helt rätt ställt i skallen, väldigt aggressiv.
Nåväl..att det slog inte väl ut och att han förfyttades efter att ha terroriserat stad och hemort i 30år så att alla äldre kan hans namn.
Märkligt.

Uppdaterat: 2017-12-10 11:26

I min vilda ungdom (ca 35 år sen) var det en period i mina hemtrakter då det inte var så noga med promillen och bilkörning om man säger så och det höll på att rent allmänt eskalera. Jag skulle köra 2 km till en kompis en helg och hade nog lite för mycket innanför västen... Polisen stod passligt och jag fick blåsa... Körkortet indraget 5 månader + böter... Gissa om jag skämdes! Det goda med det hela var att fyllekörningstrenden i bekantskapskretsen bröts och jag har därefter ALDRIG kört bil onykter. Annars bara 2-3 mindre fortkörningsböter och inget på senaste 15 åren.

Uppdaterat: 2017-12-10 13:30

Körde 67 på en 50 väg i Köpenhamn i somras. Bilden var rätt dålig men eftersom det var en taxi jag körde så lämnades ärendet till svenska polisen som ringde bolaget och hörde vem det var vid det aktuella tillfället (nackdelen med taxi) 3000DKK! Kashing!!

Uppdaterat: 2017-12-10 14:28
Med två eller fyra hjul rullar livet lättare

Nån bild har jag aldrig hamnat på, men har fått hem några fina bilder på dottern.

Uppdaterat: 2017-12-10 15:32

Notera hur många företeelser jag hade innan jag fick en varning, och sen återkallelse.
Idag får man garanterat en varning redan vid andra företeelsen, och man ska ha mycket tur om man får ha kvar kortet efter 3e.

Uppdaterat: 2017-12-10 15:59

Tog körkort relativt sent och då kör man väl ganska lungt. Har endast lyckats få fortkörningsböter i Spanien. Dock så lyckades jag med konststycket att köra mot rött med en polisbil bakom och fick vackert åka tunnelbana till jobbet i två månader.

Uppdaterat: 2017-12-11 10:58
morsnas kaffe skrev:

Hur raderar man dubbelpost!!!

Man knäpper med fingrarna två gånger och viftar med öronen 3 gånger,eller så ber man en moderator att ta bort dubbelposten.
Bara att välja.

Uppdaterat: 2017-12-11 11:19
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Två fortkörningar, en med kamera och en traffipax men som tur var inte mer än lägsta beloppet någon av gångerna. Sedan när man var ung (som så många skriver) så blev man ju inplockad på flygande besiktning gång efter gång, en gång lyckades de inbilla sig ett trasigt avgassystem. Nix, sa jag, sportsystem, och visade upp att jag besiktigat bilen dagen innan, men det hjälpte inte. Kommer inte ihåg om jag fick böter eller om jag bara fick en vecka på mig att visa upp en reparerad bil... Men den var ju egentligen felfri så det var OK. Sedan finns det väl en och annan försyndelse man klarat sig ifrån, som man kanske förtjänat att åka dit för...

Uppdaterat: 2017-12-11 14:16
Jag talar ofta med mig själv - ibland behöver man en experts åsikt

Ja fortkörning vid två tillfällen. Vid ett tillfälle hade de radarkontroll i samband med att jag gjorde en rejäl omkörning. 157 km/h på 90-väg och 2000 kr i böter. Körkortet indraget en månad efter intyg från min dåvarande arbetsgivare.

Vid andra tillfället var det bara slarv. 67 km/h på 50 väg. De stod alldeles där 50- sträckan tog vid (vid 70- sträckan som jag kom ifrån). Otur....

I övrigt har jag kört prickfritt hela vägen. Idag brytor jag sällan mot reglerna annat än på motorväg.

MVH AL

Uppdaterat: 2017-12-11 18:45
” Det finns inget värre än aktiv dumhet.”

Lite fortkörningar, men om jag ska vara ärlig så har jag nog kommit billigt undan i mitt liv. Det är lätt att man drar på, speciellt på tråkiga sträckor såsom motorväg med viltstängsel. Den dagen autopilot kommer till bilen och blir certifierat att fungera på motorväg är jag den första som köper det.

Uppdaterat: 2017-12-11 19:27
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Jag har dragit in en hel del till stadskassan, men ändå haft lite flax.
En MC polis stoppade mig på E18, jag hade varit på Gelleråsen i Karlskoga och kört banracing, och polisen hade nog bestämt sig att det nog satt en fjunig 20 åring bakom ratten bedömt på bilen, så han såg lite förvånade ut när den han stoppat var närmare 50, dessutom en glad o trevlig som utan problem erkänner sitt brott, har jag kört fort, så har jag ju. Först blev det lite snack om bilen och var jag hade varit, han körde själv hoj på bana "Du hade en jäkla tur du, kolla här" Instrumentet visade 143,9 km/h "jag drar av 4 km, så du får 139,9, en tiondel till och jag hade plockat kortet"
Han avslutade med "Sliter det inte däck att åka bana en hel dag ?? Jo, dom är helt slut, måste köpa nya. Han nästan sprang fram till bilen för att kolla, när jag fyllde i, "dom ligger i skuffen"
Det var lite tur också att han inte kollade upp bilens status, det var så mycket jobb att återställa den till besiktningsbart skick, så jag hade hoppat över den saken.

Uppdaterat: 2017-12-11 20:36

Jag rödljusrejsade med en civil polisbil i ungdomen. Stod som enda bil i högerfil vid ett rödljus med min trimmade 740 turbo. Kom upp en 940 turbo bredvid med två riktigt fräscha madamer. Dom såg ganska allvarliga ut så jag trodde på fullt allvar att dom ville läxa upp pojkspolingen i 740'in. Jag drog naturligtvis fullt och lämnade dom bakom mig, men efter några hundra meter släppte jag av och dom kom farande som bara den, gick upp bredvid och plockar fram en stoppspade. Shit, nu åker jag dit tänkte jag. Som tur var låg jag precis bredvid en avfart och girade av och körde därifrån så fort jag kunde.

Uppdaterat: 2018-01-22 22:44

Har klarat mig väldigt bra hitills. Åkt på några fortkörningsböter i Tyskland, Österrike och f.d. Jugoslavien. Löjligt billiga böter i Tys/Öst och i Balkan kan man alltid komma undan om man ”bjuder” på en hundring. I Sverige har jag endast åkt fast för att jag körde en bil med körförbud. Har hitills haft turen på min sida:)

Uppdaterat: 2018-01-22 23:12

I åldern 15-20 år var polisen "på" mig vid ett flertal tillfällen. Det var allt mellan förbjuden skjutsning till drifting på allmän väg.

Numera har de dock inte tid att hacka. Senast för några dagar sedan kom jag ganska sent tillbaka mot den egna villagatan där det kan förekomma reflexlösa barn och lösa hundar med ägare på lagom långt avstånd. Så jag tände dimljusen utöver halvljuset. Olagligt men med god intention. Det första jag ser när jag svänger in på gatan är polisens väl upplysta dekaler i gult och blått. Shit, tänkte jag, nu tänder de upp julgranen. Men nej, de hade inte tid med illegala belysningsbrottslingar utan försvann snabbt mot värre skurkar.

Uppdaterat: 2018-01-23 15:14
Mycket vatten har runnit under hjulen...

Det har blivit en del genom åren:Otillåten paråkning på cykel, trimmad moped, kört bil behäftad med körförbud, vårdslöshet i trafik samt ett numer okänt antal hastighetsöverträdelser i Sverige, Polen och Tyskland och som mynnat ut i återkallat körkort 4ggr.

// Krister

Uppdaterat: 2018-01-27 16:29
Lite krokigt är också rakt

Ja käre gud så mycket man har på sitt samvete vad gäller bilar och körkort. Började jobba på bensinmacken på andra sidan vägen där jag bor vid 12 års ålder. Körde bilar ut och in i smörjhallen eller tvätthallen. Skitkul för en 12 åring. Sedan tvätt av mackägarens timmerlastbil och det var ju ännu maffigare mellan 13-17 årsåldern. Fast några gånger så blev jag skitskraj när en polisbil passerade medans jag skulle köra in lastbilen i tvätthallen eller smörjhallen..Sedan var det väl lite olovlig körning med kompisens folkabuss som vi lånade av hans far som hade taxirörelse och lastbilskörning på skogsvägar när vi skulle lasta upp timmer och massaved så att svågern eller någon annan skulle köra på måndagen. Olovlig körning är bara förnamnet!

Uppdaterat: 2018-01-27 17:27
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!