Vi Bilägares forum

Trygg-Hansa

Trygg-Hansa

Ser att det poppar upp reklam från Trygg-Hansa lite överallt och ville passa på att varna för detta bolag, de gör verkligen allt för att komma undan, jag skadades i trafikolycka -97, då var Holmia mitt försäkringsbolag och jag blev otroligt vänligt bemött, de ringde till och med upp och frågade om jag inte haft några kostnader när jag inte skickat till dom på ett tag.

Så gick Holmia och Trygg-Hansa ihop och ett tag senare gick min skadereglerare i pension och jag fick nu en ny på Trygg-Hansa istället, sen första dagen har detta varit en mardröm, de har gjort allt för att slippa betala, 2 gånger har en högre chef fått ringa och be om ursäkt för skadereglerarens beteende, själv har han aldrig bett om ursäkt.

Vi har försökt att få honom utbytt men nekats, han har hotat, påstått att jag skulle varit arbetsoförmögen även utan olyckan, för att sen påstå att jag är fullt frisk, han har försökt smita undan arbetet där jag var anställd och vägrat betala inkomstförlust.

Nu är det 2014 och 17 år har gått sen olyckan, nu betalar de 75% av en inkomstförlust på ett företag där jag inte skulle ha jobbat och med mycket sämre lön, de följer alltså inte den lag de har skyldighet att följa! så jag vill uppmana er alla att undvika detta försäkringsbolag som inte drar sig för att krossa skadade människor, det är mer än en gång man har hållt på att ge upp!

[URL=http://s123.photobucket.com/user/rakbladet/media/OtryggHansa_zps77c22f9c.jpg.html][IMG]http://i123.photobucket.com/albums/o293/rakbladet/OtryggHansa_zps77c22f9c.jpg[/IMG][/URL]

Uppdaterat: 2014-12-09 12:56

Kommentarer

Har samma erfarenhet av Otrygg-Hansa, de arbetar hårt för att slippa betala ersättning. Jag blev påkörd av en bil i Norge och det blev en lång historia vilken slutade i att jag inte fick någon ersättning p.g.a. hårklyverier.
Efter detta var klart flyttade jag min försäkring omedelbart till ett annat bolag och sedan dess vägrar jag att ha något att göra med Otrygg-Hansa. Deras motto är troligen "förlorar du en kund finns det 1000 nya att blåsa".

Uppdaterat: 2014-12-09 14:55
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Samma erfarenhet men här gällde det en barnförsäkring där man gjorde allt för att få en olyckshändelse klassad som sjukdom för att på det sättet slingra sig ur ersättningsanspråken. Aldrig mera Trygg-Hansa för vår del.

Uppdaterat: 2014-12-09 13:56

Ger inte heller mycket för detta skitbolag då även jag varit drabbad. Hade ett hus som brann ner -01 och maken till dålig skadereglering hoppas jag någon mer slipper vara med om. De påstod att huset var felaktigt försäkrat och kom med osmakliga kommentarer värdiga en skräckfilm.
Som om detta inte var nog höll de inte sina egna löften om utbetalning och hotade med att "köra över mig" totalt om jag inte accepterade deras vilkor.
-Fattar du vem du dealar med? ...-Du är bara en piss i Atlanten! ...Får se hur länge du kan klara dig utan ersättning för det här kan vi dra ut på i flera år o.s.v o.s.v
Allt detta ifrån en "mycket rutinerad" handledare som skulle ha jobbat som skadereglerare i 17 år. Trots att hans chef blev inblandad så fortsatte terrorn direkt efter att de hade fått klartecken över hur jag valt att agera. ( Köpte ett annat hus istället för att bråka om återuppbyggnad )
Det hela var fruktansvärt och hanteringen utav detta psykiskt blev svårare än själva branden.
Även Folksam var inblandat tack vare sin "tvingande försäkring via facket" så hemförsäkringen gick över Folksam och deras handledare var tyvärr inte så mycket bättre utan bråkade som attan även hon. Alla kan ju ha oturen att få en dålig handledare men det är skit när man tvingas på en försäkring. Gick t.o.m ur facket mycket p.g.a detta värdelösa sätt att binda upp folk på.

Nog är man en dålig kund vid en skada man blir ju en än sämre kund om man aldrig återvänder.

Åren gick och varje gång som jag köpte en ny bil så ville bilhandlarna tvinga på en försäkring ifrån just Trygg-Hansa.
Man kunde få några månader gratis försäkring och allt skulle vara toppen då det ju handlade om en "märkesförsäkring".
Skitbolaget har ju de flesta fabrikaten i sitt nät och hävdar att deras "specialdesignade" försäkring är bättre och billigare än alla andras.
Därför så kollade jag upp villkoren och kostnaderna och de var alltid väldigt mycket dyrare.
Samtliga släktingar och vänner har också tagit avstånd ifrån Trygghansa efter vår brand men tyvärr har jag ändå fått mer skit utav detta bolag.

Senast då jag köpte bil så ville förstås återförsäljaren att jag skulle välja försäkringen men jag vägrade! Han närmast bönade och bad om att göra honom den tjänsten då bilfirman får betalt för att sälja in denna tjänsten. Försäkringen skulle vara kostnadsfri i 14 dagar och sedan kunde man bara välja ett annat bolag när man fick avin. Det skulle ABSOLUT inte bli något strul så jag gick med på det då affären för övrigt var en bra deal för mig.
Efter 5 dagar så ringde jag för säkerhets skull till LF och försäkrade bilen där också och talade också om min situation. Därefter ringde jag till Trygghansa och bad om kostnadsförslag på mina bilar ( affären handlade om två bilar ) varpå jag fick en kostnad som var mer än dubbelt så hög som hos LF och detta fast att kostnaden under de första sex månaderna var halverad. Förklarade att jag inte var intresserad och bad dem att ta bort försäkringen. Nästan 14 dagar senare kommer det inbetalningskort på helårspremier på båda bilarna. Ringer därför igen och får svaret att jag bara kan riva dessa fakturer eftersom att de kan se att det redan finns ett annat bolag registrerat.

Trygghansa fortsätter dock att skicka fler avier om att försäkringarna inte är betalda och att bilarna därför snart blir oförsäkrade. Tog ca 2 månader innan detta slutade efter otaliga telefonsamtal.
Även när man har valt ett annat bolag så kan man råka ut för Trygghansas makalösa inkompetens. Råkade ut för en olycka eller snarare två med en bil och eftersom att den var under tre år gammal så är det just Trygghansa som rycker in vid skador. ( Nybilsgarantin )
Det kostade drygt 6000kr i självrisk den första gången men när jag hörde vem som stod som skadereglerare så valde jag att strunta i det och betalde själv för rep. Den andre gången så blev bilen träffad utav "projektiler" då en bil på den motsatta vägbanan körde in i mitträcket.
Den andra bilen var försäkrad hos LF liksom min så jag trodde att det skulle bli en enkel hantering men icke..... Nybilsgarantin på min bil skulle visst spöka även här trots att allt var solklart. Det blev åter en mardröm då kostnaderna på min bil visade sig överstiga 20.000kr och Trygghansa starkt motsatte sig detta. Fick ha både Polis,verkstad och LF till att skicka en massa brev om händelseförlopp,foton,klockslag,den andra förarens vittnesmål o.s.v innan det stod klart efter några månader att JAG inte skulle betala ett öre för detta. ( vilket man förstås gjorde ändå i förlorad tid )

Det ända sättet att helt slippa Trygghansa är att köpa en bil som är äldre än tre år och hoppas att man slipper att krocka med någon som har detta sketna bolag.

Uppdaterat: 2014-12-09 14:24

Det bekräftar bara vad alla skadehanterare som jag jobbat med säger. Alla säger att Ful-Hansa är skitjobbiga att ha med att göra. Frälsarkransen är en kvarnsten!

Uppdaterat: 2014-12-09 17:00

Märkligt att de får hållas, tack för era berättelser!

Uppdaterat: 2014-12-09 18:12

Tycker nog att IF är värre än Trygg-Hansa, fast som sagt Trygg-Hansa bör man undvika också.

Uppdaterat: 2014-12-09 18:16
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Jag har bara haft att göra med If en gång och då var handläggaren riktigt otrevlig. Kanske för att dom hade att göra med en skadereglering på ca 30 miljoner!

Uppdaterat: 2014-12-09 20:14

Alla försäkringsbolag har ju sina lik i garderoben med stackare som har blivit orättvist behandlade och hur ett bolag kommer att agera när man verkligen behöver det vet man ju aldrig. Har t.e.x under åren haft flera olika försäkringar på våra hundar och kan tyvärr inte rekommendera en enda bra djurförsäkring. Det fungerar ju alltid bra så länge som ingenting händer men vid en skada är man som kund inte så populär längre.
Premien är skyhög och villkoren dåliga.Vid en skada så justeras kostnaden upp strax efteråt så att man på sikt får betala för skadan själv. Flera veterinärer har också uppgivit för mig att de justerar upp kostnaden då ett djur är försäkrat. Detta är bolagen väl medvetna om men gör inget för att göra något åt det hela. Med lägre kostnader ifrån veterinären så skulle ju inte djurförsäkringen kunna vara så dyr så de går "hand i hand".

Betalde 6000kr/år per hund i försäkring tidigare men det visade sig vara till att kasta pengarna i sjön. En hund fick opereras vilket kostade 20.000kr. Kostnad för oss slutade på drygt 8000kr och sedan höjdes priset på försäkringen med 2000kr/år.
Har nu ingen försäkring och vet.kostnader ligger än så länge långt under 6000kr/år. Känns ändå lite otryggt då det KAN bli dyrt att vara oförsäkrad men det känns samtidigt för jävligt att gynna dessa grisar hos försäkringsbolagen och de större veterinärerna. Alla som har sett räkningen ifrån ett djursjukhus förstår vad jag menar. Mitt hus och två bilar kostar knappt 7000kr/år att försäkra som en jämförelse.

Kan ju tillägga också på tal om "Trygg"-hansa att vid kontakt med både verkstad,Polis och LF så var de inte glada då det förstnämnda bolaget kom på tal...Tydligen mycket problem enligt de som jag pratade med i varje fall. Sjukt att ett bolag får lov att vara så dominerande att kunden inte själv får välja försäkringsbolag. Då det handlar om hemförsäkringen hos Folksam så har jag sedan länge en lägre premie hos LF för just hemförsäkringen p.g.a den tvingande försäkringen via facket. Har alltså två hemförsäkringar men bara en som gäller vid en skada. Andra bolag måste alltså sänka sina premier kraftigt om de vill kunna erbjuda några hemförsäkringar. ( i mitt fall handlade det om 500kr/år )

Uppdaterat: 2014-12-10 09:35

Det verkar som att Claes Eriksson från Galenskaparna & After shave har liknande erfarenheter av Trygg-hansa. Lyssna på texten i "livets lotteri" :-)

https://www.youtube.com/watch?v=1jUaKhri6UM

Uppdaterat: 2014-12-10 19:55
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.