Vi Bilägares forum

Köpa däck på nätet

Köpa däck på nätet

Har ännu inte köpt sommardäck till frugans peugot. Undersöker om det kan vara värt att köpa däck online. Som den prispressare man är letade jag efter billiga däck i tyskland och hittade denna svenska sida www.tirendo.se. Någon som har erfarenhet av dem?

Tacksam för svar.
Micke

Uppdaterat: 2014-06-10 11:07

Kommentarer

Har köpt vinterdäck på nätet samt 2 st sommardäck, och det gör jag aldrig om och skulle vilja avråda folk från det (efter min erfarenhet)
Jag körde däckonline, och köpte både fälgar och däck från dem när det gäller vinterdäck och framdäcken bad jag att få skickade till närmsta auktoriserade däckverkstad.

Förutom 2 st repade LM fälgar från däckfirman som bytte sommardäck (hyffsat oseriösa) så fick jag åka in och balansera om vinterdäcken 2 ggr.
Sista gången så sa däckfirman jag nyttjade för detta att däcken är ovala.

Förutom att man får skicka in kvitto till online firman (för att få betalt i efterskott på balanseringen) så vägrade de skicka 2 st nya däck, utan ville ha tillbaka fälg och däck för utvärdering innan man fick nya. I mitt fall så blev det till att slänga på 2 st sommardäck framtill och ha 2 vinterdäck baktill tills de skickats till däckonline och utvärderats.

För att summera, mkt meck för att man skulle spara några hundringar.

Mitt tips, åk till en seriös däckfirma, betala några hundringar till och få bra service, och eventuell efterservice om det behövs.

Uppdaterat: 2014-06-10 15:21
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Jag har köpt från gummihuset & dackonline.se men aldrig haft några problem med däcken som alltid har varit med bra "DOT" märkning. Nu behöver jag köpa 4 st nya 235/40/18 som det sitter på min Audi och vet inte om jag ska välja Continental Sport Contact 5 eller Pirelli P-Zero, de Michelin Pilot Sport 2 som sitter på just nu har väldigt bra grepp men har också ett konstigt resonansljud när man kör på motorvägen, de verkar vara mer anpassade till tyska autobahn än till det svenska vägnätet. Hos Gummihuset köpte jag både fälgar och däck så de kom balanserade var bara att åka till en gummiverkstad och montera på dem eller om jag gjorde det själv (minns inte var så länge sedan).

Uppdaterat: 2014-06-10 16:25
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Jag har köpt från Gummihuset och Molway, inga som helst problem.
I båda fallen komplett med aluminiumfälg så inget mer än bytet kvar som jag gjorde själv.

Uppdaterat: 2014-06-10 17:19

Har beställt från dackonline, leverans utan problem och ca 800 spänn billigare per däck än att köpa direkt av handlare. Har även beställt däck från infosite.se, däcken var bra men leveranstiden var mycket längre än att beställa från Tyskland.

Uppdaterat: 2014-06-10 19:32

Har köpt från Däckonline flera gånger och det har fungerat bra även med däckmonteringen här i Västerås. Senaste gången nyttjade jag en firma som heter Fastcar - lite småskumt namn men mycket trevliga grabbar så det blir nog flera affärer med dom.

Uppdaterat: 2014-06-10 22:36

Jag har flera gånger köpt däck på nätet och har alltid funkat kanon bra.

Uppdaterat: 2014-06-11 11:31
Pär

Inga problem om man undviker lågprisdäcken o köper märkesdäck!

Uppdaterat: 2014-06-12 15:48

Om man sen hittar en bra stationär däckfirma, blir priset inte mycket högre eftersom montering ingår i priset.
Den jag kör till tillhör firststop kedjan, och är ibland billigare, och han tar ansvar för jobb och produkt utan tjafs!
Dessutom har han ofta bra begdäck över sen folk varit och köpt feta fälgar med lakritsremmar.
Sist jag hade bil med dyra däck, tog jag det i tyskland, i samband med en runda på bordershop blev det en bra affär, däcken kostade hälften mot här.
Nu ska vi till tjeckien snart, med tanke på deras prisnivå, kanske det blir däckbyte på hojen!

Uppdaterat: 2014-06-20 08:49

Har köpt däck från Bythjul.com och däcken jag fick var dåliga på ett sådant sätt att de inte gick att balansera bort.
Bythjul.com var dock otroligt hjälpsamma och de skickade säkert 4 uppsättningar däck innan vi hittade ett som fungerade bra.
Allt med fri frakt och mycket snabb leverans (2-3 dagar).
Bra service alltså, men man kan inte låta bli att undra om det finns någon anledning till hur näthandlarna kan vara så pass billiga ...
Kanske hade jag bara en extrem otur?

Uppdaterat: 2014-06-20 11:10

Har däckspriserna gått ner även i Sverige? Varje gång jag köper däck här i Sydney (Tempe Tyres) till min Hyundai H-1 är de billigare än gången före. Köper alltid likadana Hankook däck. Första gången jag köpte dessa för ca. tre år sedan så kostade de 200 dollar (SEK 1260:-) per styck. Senast när jag bytte däck för en månad sedan kostade de 130 dollar per styck (SEK 819:-). Har inte haft någon anledning att köpa däck på nätet då Tempe Tyres har bra priser, utmärkt service och har öppet 7 dagar i veckan. Som extra bonus så ligger IKEA på promend avstånd så man kan gå dit och fika och käka en kanelbulle medan man väntar.

Uppdaterat: 2014-06-21 12:23

Jaha - då var det dags för smygreklam igen så nån av våra moderatorer kanske borde kolla på Niklas inlägg - inlägg #13 noga räknat.

Uppdaterat: 2014-09-10 08:11

vegeta, har du kollat vad det skulle kosta om du handlat direkt av den gummigubben?

Uppdaterat: 2014-09-10 09:38
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag tycker ändå att du ska ta ett snack om priser med honom, han kan säkert ta hem de däck du vill ha och även om han skulle vara något dyrare är det väl en fin gest att låta honom få leverera även däcken?

Uppdaterat: 2014-09-10 21:38
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Reklamen borttagen.

Uppdaterat: 2014-09-21 19:52
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Mkt beror nog på vilken verkstad man får sina däck levererade till, där bör man nog kolla lite innan man bestämmer sig.
Köpte 2 däck ink byte på nätet som skickades till en firma i Södertälje för byte. Förutom att man fick vänta en timma så hade jag 2 jack i vardera fälg efter något som såg ut som däckjärn eller något i den stilen.

Jag åker hellre till en vettig handlare där man kan komma tillbaka om det blir problem, eller som har bra utrustning så man slipper skador på fälg.

Uppdaterat: 2014-09-21 21:36
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Har handlat på nätet flera år, både billigare och dyrare däck. Helt nöjd med däcken, lite mindre nöjd med däckfirman första gången men hittade en billig och bra sen som jag började anlita.

Uppdaterat: 2015-05-27 17:45
von-Klotenhjelm skrev:

Vet man vad man får? Jo man får ett kvitto på att man betalat åt skogen för mkt. Smarta däcksfirmor har redan börjat förstå att näthandel knappast kommer att minska. Dom mer tröga som tror att dom kan fortsätta att vara flera tusenlappar dyrare sätter upp en skylt "vi befattar oss inte med internetdäck"
Skulle tro att näthandeln bara är i sin linda än så länge.

Hahhaha det har du visserligen rätt i. Själv anser jag det bar a av någon orsak enklare, kanske det är en vanesak. Jag är så himla otålig, hatar att vänta.. :)

Uppdaterat: 2015-06-08 18:46

De gånger jag har beställt däck har det varit från http://www.dackonline.se/ och hittills har jag varit nöjd. Dock har jag bara beställt fåtal gånger så kanske jag har haft tur hehe. Det var en gång som leveransen blev sen men jag tror beställningen skickas utomlandsifrån. Annars tycker jag att det är enklare att gå in och köpa däcken hos en handlare. Då vet man vad man får :)

Uppdaterat: 2015-06-08 18:56

jag kör http://www.abswheels.se/ för att jag jobbar där:)

Uppdaterat: 2015-06-22 10:55

Jag skulle använda någon av de som listas här: https://www.charityrefund.se/butiker/kategorier/Bil
Själv använder jag Euromaster via CharityRefund, supersmidigt.

Uppdaterat: 2015-09-23 13:55