Går det att ändra från tjänstebil till förmånsbil eller tvärt om

5 inlägg 0 nya
Går det att ändra från tjänstebil till förmånsbil eller tvärt om

försöker bli klok på hur det fungerar.
står inför att få jobb där bil ingår.
i beskrivningen står det tjänstebil.

Det jag funderar på är, (dvs om företaget tillåter att bilen används som förmånsbil)

*Om jag väljer att ha bil som ren tjänstebil dvs 0 km privat, går det att ändra efter typ 6 månader så att jag kan använda bilen privat typ förmånsbil (och skatta för förmånen).

eller om jag väljer som förmånsbil, går det att ändra till ren tjänstebil?

Fråga företaget!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Som Saabnisse skrev - börja med att fråga arbetsgivaren. Min gissning är att det handlar om en förmånsbil även om det står tjänstebil, begreppsvärlden är lite flytande på den fronten så börja med att klarlägga vad som gäller. Handlade det om en ren tjänstbil är det ju egentligen ett arbetsredskap som inte ska påverka lön eller skatt, och då kan man fråga sig om det behöver anges i villkoren för tjänsten.

Är det ett rent arbetsredskap som står parkerad på arbetsplatsen när den inte används och som dessutom kanske kan användas av flera personer så är det nog nåt som inte skall/bör framgå i anställningsavtalet - så var det i alla fall på de ställen där vi haft den typen av fordon. Och då har den ju heller ingen lönepåverkan. Men som redan sagts - kolla detta med arbetsgivaren.

Den typen av tjänstebil som är ett arbetsredskap brukar oftast benämnas servicebil osv.
Tjänstebil är ju en vedertagen om än felaktig benämning på förmånsbil.....

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.