Erfarenhet av spontan hotellbokning i europa

12 inlägg 0 nya
Erfarenhet av spontan hotellbokning i europa

Spånar lite om att eventuellt ta bilen nedåt europa i sommar. Det blir i så fall lite att ta dagen som den kommer utan direkt uppsatta mål. Finns ju mängder med appar och hemsidor idag där man bokar hotell, har dock noll rutin på detta. Någon som har erfarenhet av "bil-luffning" är vad man ska kalla det för? Går det att typ hitta hotellrum dagen efter eller rent av samma dag i dom större städerna i europa? Eller måste man boka dagar i förväg?

Jag föredrar att drälla runt och kolla efter hotell när jag hittar en plats jag tycker är intressant. Tycker mest det är bökigt att hitta till de hotell jag bokar i förväg. I augusti kanske det är svårt att hitta något där tyskarna gärna semestrar.

Jag har provat att göra såna resor i Tyskland, Belgien, Nederländerna, Italien Tjeckien och Skottland.

Jag änvänder Hotels.com-appen och är nöjd med den. Du får upp en lista på tillgängliga rum i närheten, med priser och omdömen och du kan betala rummet i appen. Om man bokar ”sista minuten” dvs samma kväll som du behöver rummet brukar det finnas riktigt bra erbjudanden från hotell som vill fylla outnyttjade rum.

Sammen wrote:
Jag änvänder Hotels.com-appen och är nöjd med den. Du får upp en lista på tillgängliga rum i närheten, med priser och omdömen och du kan betala rummet i appen. Om man bokar ”sista minuten” dvs samma kväll som du behöver rummet brukar det finnas riktigt bra erbjudanden från hotell som vill fylla outnyttjade rum.

Samma här, funkar klockrent bra.

Mina bensin/ diesel Octavia Förbrukningar på spritmonitor https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html

Det låter ju riktigt bra! Har ni några tips på schysta resmål? Vi tycker det är kul med historiska byggnader, slott och såna sevärdheter. Kan tänka mig Tyskland, Österrike, Schweiz, Frankrike. Sedan om det blir så är en annan femma, det brukar ta fem minuter innan ungarna frågar "är vi framme snart".

Oj, det finns ju hur mycket som helst att se i Europa. Själv har jag varit i Sydfrankrike i området som kallas Languedoc (väster om Rhône) varje år de senaste 30 åren där jag har en lägenhet. Där finns otroligt mycket att se vad det gäller fina byar, städer och byggnader i kombination med natur och mat och dryck men det är en bra bit att köra. Brukar ta färjan Göteborg - Kiel och därifrån är det 150 mil ner till orten där jag håller till. Det blir många ”är vi framme snart”

Ja vi får se vart det bär hän. Frankrike kanske är lite väl optimistiskt med småbarn i bilen. Hustrun var i Lyon i våras och tyckte det gav mersmak, men som sagt, det blir kanske väl långt. Nån gång får det bli en roadtrip från Italien utefter kusten förbi Monaco och ned till Gibraltar. Men det får bli utan barn isf.:)

En av de trevligaste var för några år sedan när vi koncentrerade oss på Rhen/Mosel helt utan stress.
Nåja, det blev nästan non-stop till Unckel i regn och med stress!
Vi gick in i ett väldigt gammalt hus, frågade en väldigt gammal dam om "Zimmer frei".
"Nehmen Sie plats, bitte." sa hon och försvann.
Efter ett par minuter kom hon med en bricka med fyra stora öl och några märkliga skorpor.
Där försvann all stress!
Vi körde med väldigt korta dagsetapper och besökte många slott och många gasthaus.
Som Mäkinen skriver är det sällan någon svårighet att hitta boende i juli.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag glömde skriva att ölen var väldigt bra på alla ställen vi var, nästan alltid perfekt tempererad.
Det här var i början av 1990-talet och då var inte vinerna något vidare i Rhen/Mosel.
De vita var en oftast jämförbart med Pommac eller Champis med urskakad kolsyra.
Och de röda, huh, men nu har ju inte röda viner varit tyskarnas starka sida!
Men! En ny generation har tagit över! Den yngre generationen har trots den äldres protester börjat med en helt ny metod, man låter sockret i druvsaften jäsa färdigt och så fick man torra, lite alkoholstarkare, men väldigt smakrika viner.
Nu kunde man få fram smaken hos de ädla druvorna utan att sockerdrickan tog över!
Tidigare var det bara kvalitetsviner typ Riesling från Alsace som var bra, men nu kommer tyskarna.
Det finns röda viner från det här området, men där ligger man långt efter, det är mest för att det är lite kul man dricker rött från Tyskland.

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Hustrun börjar vackla, den minsta familjemedlemmen får utbrott utan dess like för minsta lilla grej. Frågorna hopar sig, "klarar han sitta i bilen så länge, blir jobbigt med dessa utbrott bland allmänheten i ett främmande land" osv. Vi kikar på alternativ, kanske flyg istället, men då verkar det bli långa väntetider när man ska byta flight, hur aktiverar man en 4-åring på en flygplats i 6-7 timmar.
Men någon form av resa blir det iaf.

Hur aktiverar man ens sig själv på en flygplats i 6-7 timmar? Utbrott i egen bil låter bättre än på en flygplats eller i ett flygplan... Men det är klart, själva resan tar längre tid... Behöver ni åka så långt? Kanske räcker med norra Tyskland med tanke på den minsta... Och ta rast ofta.

Förut kunde man flyga Ryan Air till Frankfurt Hahn och hyra en bil där och kuska runt i Moseldalen. Vet inte om det finns såna flyg längre. Egentligen kan man ju landa var som helst mellan Nederländerna och norra Italien så kan man roa sig ett tag.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.