Vi Bilägares forum

Biltvätt Stockholm

Biltvätt Stockholm

Hej!

Jag har precis köpt en bil för en vecka sedan och snart är det tid för mig att tvätta den. Jag tar helst handtvätt före automattvätt och det jag undrar är om det finns någon verkstad eller något liknande där man kan åka och låta de anställda tvätta bilen åt en, för hand alltså och inte automat. Det är min första bil och har ingen aning om hur jag ska tvätta och vill inte förstöra bilen så jag anser att det är bättre om någon annan med större erfarenhet tvättar åt mig.

Finns det sådana "biltvätt-betjänter" eller vad man ska kalla dem i Stockholm och har någon några tips på bra biltvätt-betjänter? Har kollat runt på lite sidor men där står det t.ex. "Utvändig tvätt" men står inte om det är de som själva gör det eller om de lånar ut tvättmedel för det nämnda priset.

Uppdaterat: 2016-09-24 10:29

Kommentarer

Det är inte speciellt svårt att tvätta en bil, vatten, svamp, bilschampo sedan är det bara att köra hårt. Man skall förstås undvika att dra svampen i marken och sedan rätt på karossen om man vill undvika repor.

Uppdaterat: 2016-09-24 10:53
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

När du tar automattvätt, så glöm inte att skruva av antennen, om du nu har en. Samt fälla in sidospeglarna.

Uppdaterat: 2016-09-24 11:03
Lås inga trådar.
Hackenbush skrev:

Det är inte speciellt svårt att tvätta en bil, vatten, svamp, bilschampo sedan är det bara att köra hårt. Man skall förstås undvika att dra svampen i marken och sedan rätt på karossen om man vill undvika repor.

Det kanske inte är så svårt men jag vill helst att någon med erfarenhet tvättar bilen, åtminstone de första gångerna. Sen när jag ser hur de tvättar bilen kanske jag börjar tvätta den själv. Men har du några tips på någon firma som tvättar bilen åt en i Stockholm?

Uppdaterat: 2016-09-24 11:04
Leif Larsson skrev:

När du tar automattvätt, så glöm inte att skruva av antennen, om du nu har en. Samt fälla in sidospeglarna.

Tack för tipset men jag tror nog jag avstår automattvätt. Vill helst ha någon annan som tvättar bilen för hand åt mig.

Uppdaterat: 2016-09-24 11:06

Att lära sig tvätta bilen, kanske skulle ingå i körkortsutbildningen. (För en del!)

Uppdaterat: 2016-09-24 11:06
Lås inga trådar.
Leif Larsson skrev:

Att lära sig tvätta bilen, kanske skulle ingå i körkortsutbildningen. (För en del!)

Det kan jag faktiskt hålla med om, kanske lägga till en "risktrea" av något slag?

Uppdaterat: 2016-09-24 11:10

Var inte alltför säker på att alla dessa "källarfirmor" som handtvättar bilen för typ 149 kr är så mycket duktigare och försiktigare än du själv skulle vara. Ja - även om dom är dyrare så är det ju ingen garanti.

Uppdaterat: 2016-09-24 11:50

https://www.motormannen.se/radgivning/kora-och-aga/tvattskolan/

Uppdaterat: 2016-09-24 11:51
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
Pi skrev:

Var inte alltför säker på att alla dessa "källarfirmor" som handtvättar bilen för typ 149 kr är så mycket duktigare och försiktigare än du själv skulle vara. Ja - även om dom är dyrare så är det ju ingen garanti.

Jo, det är därför jag söker efter någon större firma som har goda recensioner och liknande med många besökare.

Uppdaterat: 2016-09-24 12:12

Hittade den här: http://www.autorisma.com

De verkar ha mycket höga betyg med endast nöjda kunder och jag tänkte ta deras utvändiga biltvätt (handtvätt) för 250 kr. Vad tycker ni om det? Någon med erfarenheter från den firman?

Det här ingår: Avfettning powerwash, högtryck spolning, schamponering med Sonax glansschampo, handtvätt, fälg-däck rengöring, Sämskinnstorkning.

Uppdaterat: 2016-09-24 12:15
Hackenbush skrev:

https://www.motormannen.se/radgivning/kora-och-aga/tvattskolan/

Jag blir trött bara av att läsa allt som måste göras, hahah. Nej men jag har tyvärr inte så mycket tid att lägga ner på att själv tvätta min bil, den listan kommer nog ta flera timmar och sedan kommer det kosta en del att köpa in allt som behövs.

Uppdaterat: 2016-09-24 12:17

En sån tvätt tar 15 minuter och kostar 60-80 spänn i ett tvättbås, då får man ju hålla i spolhandtaget själv förstås.....
Behövs inga grejor, allt finns i handtaget, polletter köper man i automaten....
Torde ta längre tid att köra till tvätten och vänta på sin tur alt. Boka tid.....

Uppdaterat: 2016-09-24 16:01

Är du rädd för borstarna i automattvätten så kan du ju köra in i en automattvätt med högtryckstvättning. Borde fungera hyfsat i alla fall tills vintersaltet börjar spridas ut.

Uppdaterat: 2016-09-24 16:59

Jag var på Circle K nu med min bil. Dom har börjat med självtvätt. Man betalar från 20 kr till max 100 kr med kort i en automat. Man kan då spraya bilen på olika sätt, med skum eller vatten etc. Det man betalar handlar om hur mycket tid man får. Jag testade bara för 40 kr (gav väl ca 5 min) och sprayade rätt nog men skippade skum. Blev halvrent bara.

Gissar att man kan optimera det genom att t.ex betala 20 kr först. Spraya med skum. Vänta några minuter så att det verkar och kanske dra lite med en svamp också. Sen betala 20 kr igen och spola av bilen. 40 kr är ju rätt billigt. Så detta kan man ju göra lite oftare. Sen kanske köra automat eller lämna in för handtvätt lite mer sällan.

Uppdaterat: 2016-09-24 18:10

kan ni ge mig som informatiom om auto billtvätt är bra eller nej?
jag fick som information på den här sidan: http://www.pakrunco.com/cat/1-automatic-car-washes
som sägar det är bra, men min far alltid sa till mig det är dålig!! vad måste jag göra??

Uppdaterat: 2016-12-31 07:09
Never Look Back!!!

Hur kan man bli trött av att läsa bra tips om man vill ta väl hand om sin bil?

Uppdaterat: 2016-12-31 08:29
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

För den som blir "trött" av att läsa hur en biltvätt går till och inte anser sig ha tid så är väl tipset att åka in till närmaste snabbtvätt/maskintvätt. Har man inte en svart bil så behöver man nog inte oroa sig alltför mycket för ev "repor" - och det kanske är priset man får betala om man blir "trött" och inte har tid.

Uppdaterat: 2016-12-31 09:06

Det är stor prisskillnad på självtvättarna.
Bredvid jobb finns en där jag brukar skölja av på lunchen, typ för 60 spänn....
Men ska jag mer än skölja av med högtryck är den för dyr, riktig tvätt gör jag hos bilmånsson, där hinner man gå genom hela programmet för 40 spänn om man jobbar koncentrerat.
Desutom är deras tvätt väldigt välskött, möjligen för att det alltid finns folk där dagtid , så länge verkstaden är öppen.
Så man kan prova sig fram, det skiljer mycket på kvalite och pris....

Uppdaterat: 2016-12-31 17:11

Jag har kört min bil i maskintvätt dom senaste 15 åren och jag brukar köpa ny bil och behålla ca5år. Hittills har jag inte sett några skador på mina bilar. Då har jag visserligen låtit Perma Shine-behandla mina 3 senaste bilar, men vet inte om det gör så stor skillnad. Min fru har ingen lackbehandling och hon kör också maskintvätt och det funkar lika bra. Visst finns det borstlös maskintvätt (högtryck) men min erfarenhet är att det blir inte tillräckligt rent vintertid. På sommarhalvåret kan det möjligen duga. Nu har jag ingen erfarenhet av Stockholm, men jag har tvättat på Statoil och numera på OKQ8 och jag antar dom har snarlika tvättar över hela landet. Det som möjligen skiljer är hur den enskilde mackägaren sköter sin maskintvätt... Jag kör hellre min bil i maskintvätt än överlåter tvätten till någon ev. mindre noggrann handtvättare.

Uppdaterat: 2016-12-31 23:02

Rutger, jag har maskintvättat väldigt mycket, eftersom jag har jobbat på bilfirmor och mackar och kunnat åtnjuta gratis tvätt.
Har aldrig heller sett skador eller repor, inte ens på min snorfina svarta audi.
På kvällspassen på mack kunde man tvätta lagom före stängning, när kundströmmen tunnat ut, och det kunde bli 3 i veckan på vintern....
Men skötseln av naskin och hall, spolning av golvet tex så det inte plaskar upp vatten med gammalt grus, koll på borstarna, och framförallt, att man inte snålar på färskvatten är viktigt.
Med mycket vatten sköljs borstarna rena.....
Vissa anmärker på bilar som maskintvättade och pekar på dom cirkelrunda tbättreporna man ser på svarta bilar, inte fan kommer dom från en borste som roterar i längdriktningen....
Dom kommer från handtvätt med vatten från samma hink hela tiden.....
Jag har aldrig hink vid handtvätt, bara vattenslang med pistolhandtag, och häller schampoo direkt i svampen, som precis som bilen sköljs frekvent....

Shogun, det säger ju sig själv att det inte är tvättproffs som handtvättar för 80 spänn, men tar dom 350 så ska det bara vara bra!
Fast vi har en firma som handtvättar för 80 spänn vid jobb, har testat nån gång, och det blir lika rent som statoils maskin för 195.....
Och då ingår kaffet.....

Uppdaterat: 2017-01-01 00:42

duccedriver, nä, några cirkelrunda tvättrepor kan man inte få från en maskintvätt. Kommer förmodligen från handtvätt, eller möjligen från någon okunnig som polerat bilen med maskin. Man kan ju även fråga sig själv hur mycket vatten man använder vid handtvätt jämfört med en maskintvätt... 1-2 hinkar är nog rätt vanligt, dvs 10-20 liter, vilket väl är ca10% av vad en maskintvätt använder. Det blir mycket grus i svampen då som kan repa, jämfört med en maskintvätt där det hela tiden spolar rikligt med vatten. Jag kommer i varje fall fortsätta tvätta mina bilar i maskintvätt och ser inget problem med det. Brukar vid inbyte få beröm för att mina bilar ser så välskötta ut. Skulle känna mig betydligt mer tveksam lämna bilen till någon som handtvättar för 80 spänn, såvida jag inte kände dom väl.

Uppdaterat: 2017-01-01 01:06

Du äger en SAAB 9-5, 2001 och vill inte automattvätta den, skojar du med mig? "Biltvätt-betjänter"? Nej du bor inte i rom där varenda korsning är fylld av hemlösa som ska tvätta rutan.

Uppdaterat: 2017-01-01 12:27
von-Klotenhjelm skrev:

Finns några irakier under Caroli i Malmö. Dom har funnits där i minst 15 år vilket inte varit fallet om dom varit slarviga. Svenskar är för lata, bekväma och dyra för att kunna driva sådana firmor.

Jo ,men de lata svenskarna måste betala för allt material, lokalhyra, skatt som bl.a. ska gå till deras pension, arbetsgivaravgift, försäkringar och moms.
De lata svenskarna måste dessutom se till att företaget får så stor avkastning att det går att driva det vidare.
Skulle tro att det är mer än arbetssamhet som gör att irakierna kan köra på.

Uppdaterat: 2017-01-01 17:04
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Ja du von- Kloten, eller också är det kanske mer än bilar som tvättas i den tvätten?

Uppdaterat: 2017-01-01 20:24
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
saabnisse skrev:

Jo ,men de lata svenskarna måste betala för allt material, lokalhyra, skatt som bl.a. ska gå till deras pension, arbetsgivaravgift, försäkringar och moms.
De lata svenskarna måste dessutom se till att företaget får så stor avkastning att det går att driva det vidare.
Skulle tro att det är mer än arbetssamhet som gör att irakierna kan köra på.

Eller så är det andra irakier runtom i landet som betalar dessa irakiers pension o.s.v. precis som det finns irakier (bland annat irakierna under Caroli) som betalar din och min pension, våra varor, försäkringar, moms o.s.v.

Uppdaterat: 2017-01-02 03:07
saabnisse skrev:

Ja du von- Kloten, eller också är det kanske mer än bilar som tvättas i den tvätten?

Vad tyder på att så är fallet?

Uppdaterat: 2017-01-02 03:08

Det stod i Avpixlat, därför är det sant!

Uppdaterat: 2017-01-02 09:09

Det går utmärkt att driva såna företag, speciellt om man gör det inom ramen för familjeföretag, och familjesammanhållning och stor familj är kanske inte en så svensk tradition som irakisk.
Tror faktiskt det skulle gå riktigt bra utan att tänja alldeles för mycket på regler.
Och alla företagare tänjer på regler, det är nästan ett livsvillkor.....
När jag hade eget några år, försökte jag vara seriös så långt det gick, men ibland blev det för tufft, då fick man ta fram gummibandet...

Uppdaterat: 2017-01-02 13:34

Invandrare som är egna företagare har ofta arbetstider som en infödd svensk aldrig skulle acceptera. Familjen är ofta involverade i företaget och jobbar nog rätt billigt.

Uppdaterat: 2017-01-02 14:11

Det händer fortfarande då och då att Skatteverket gör razzia på biltvättar och hittar oregistrerade arbetare där. I vissa fall får de bo på tvätten mot att de arbetar där. Det är en modern variant av slavarbete. Det går helt enkelt inte ihop att den hundring man betalar för tvätten täcker alla kostnader.
Sist jag tvättade en bil betalade jag drygt 300 kr för att en maskin skulle göra det. Visst hade det gått att komma undan billigare med en handtvätt, men om jag kan gynnar jag hellre seriös företagsamhet.

Uppdaterat: 2017-01-02 14:38