Vi Bilägares forum

En ny chansning.

En ny chansning.

För 3 år sen behövde vi en bil med mera plats för en mindre peng. Marknaden synades av och vi fastnade för ett exemplar av skitbilen Mitsubishi Space wagon med GDI motor, just denna vagn var fullservad och hade gått 19.000 felfria mil, nu har den gått 3.500 felfria mil till, så den chansningen var inte så tokig ändå.

Men familjen (barnbarn) växer så vi behöver mer plats, Spacen var bara 6 sitsig och med alla stolar på plats var det inget utryme kvar för tex en barnvagn, dessutom är den inte särskillt kul att åka i, min fru bryr sig inte om den saken, men jag själv vill gärna att en längre resa ska vara komfortabel, köpte mig en BMW 530 för den sakens skull, men frun hatade den farkosten, så nu har vi letat nått mellanting.

Så igår kom vi hem med en ny chansning, en Chrysler Voyager -03 3,3 liters V6a och automat, och alla som vet nått om bilar vet att växelådan i dom inte ens håller till lunch ;)
Även denna gång har vi hittat en bil som nån brytt sig om, den är dokumenterat servad var 1200 mil, rostskyddsbehandlad och lackbehandlad var 3e år med uppföljning varje år.
Nu när vi köpte den hade ägaren kostat på nya däck, ny vindruta, besiktning och service, bara det hade kostat hälften av vad vi gav för bilen.
Förutom detta är bilen utrustad med allt som fanns att köpa och lite till, man hittar nya finesser hela tiden, och konstigt nog funkar allt fast bilen är 11 år gamal och har gått 20.500 mil.
Jag prutade 5000:- för att strålkastarna såg riktigt risiga ut, plasten i glaset var gulaktigt och krakilerat, men efter 10 min med polermaskin och autosol är dom som nya :)

Och så var det växelåda då........ jo den är renoverad vid 16.000 mil, så jag hoppas den håller en liten stund.

Uppdaterat: 2013-07-12 01:03

Kommentarer

Riktigt kul att se en så fin 740! Fast uppriktigt talat, så tycker jag att kombin var snyggare, har aldrig gillat knixen vid C-stolpen. Inte ens på föregångarna från USA.

Jag minns när första 760 kom ut, det handlades friskt med kontrakt, och många gjorde några tusenlappar snabbt och enkelt.
Var väl inte riktigt lika mycket sånt med 740, men visst förekom det. De byggde så mycket de hann, men suget var större. USA-marknaden fick en stor andel, och Sverige suktade.
Var förresten något liknande med Saab 9000.

Det var tider det... *suck*

Uppdaterat: 2016-08-10 09:34
Ingen vet hur gammal en Citroen kan bli...

Jag gillar sedanen skarpt, tycker bakändan är snygg, i profil från bakre dörrhandtaget och bakåt, ett stilrent sätt att få stor bagageöppning men samtidigt bibehålla låga överhäng och bra utrymme i baksätet. 940 sedan är ett designmässigt misstag i bakänden tycker jag, trots större bagage och lägre tröskel (även om jag tyckte väldigt bra om min gamla 940 sedan). Gillar även den raka taklinjen, ger bra höjd i baksätet.

Men visst, kan faktiskt hålla med dig, 745 är ju själva definitionen och kulmen på Volvos lådbilsera, men så enormt mycket svårare att hitta en kombi i bra skick än en sedan. Bagageutrymmet är faktiskt användbart på en 744, större än flertalet moderna sedaner. Få bilar slår däremot MB W124 sedan, det bagaget är otroligt stort... För att få in 4 kompletta hjul i en 740 får man stuva lite, i en W124 går det in 6 st, utan att blinka.

Uppdaterat: 2016-08-10 15:24
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Ducce:
Var och tittade på en Audi 200 Turbo - 82:a, 5-växlad manuell. En röd minns inte om det var metallic. Året var 1985 och den verkade riktigt trevligt. Grymma plysh stolar som du skrev. Min far körde Audi 100 GL 5E på den tiden. Minns att det stod 5T istället för 5E i fronten på Audi 200 Turbo. Riktigt ovanliga idag var man än kollar. Ganska rost känsliga och den mekaniska insprutningen brukade krångla på 100 5E.

Har kollat ett tag på tyska mobile.de och det får bli att importera i så fall eftersom dem är så ovanliga. Tänker närmast på Audi 200 quattro 20v 220 hk och Bosch Motronic istället för KE-Jetronic som modellen hade innan. Eller MB W124 E500. Någon av dem är målet. Båda är fina bilar mycket svårt val. Audin har nog bättre rostskydd medan W124 är nog lite bättre kvalité?

Uppdaterat: 2016-08-11 00:32
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

Mats: Du får inte köpa en W124 500E, för en sån vill jag ha ;)
Det är ju Mercedeskvalité och den V8:an är fantastisk, särskilt den 32-ventilaren i 90-talarna är det en grymt klipp i.
Dyra att laga däremot kan jag tänka, är helt andra hjulupphängningar, och andra framskärmar än en vanlig W124.
Men en Audi 200 Turbo ser man ju mer sällan, kostar ju säkert lika mycket att laga som 500:an.

Men är det verkligen KE-Jetronic på dom tidiga 80-talarna? Min 740 har ju vanlig K-Jet utan lamdasond och sånt, enda elektriska där är kallstartspridaren, är det inte samma på Audi, eller blev det KE ihop med turbo? Vet att Saab hade också problem med sina K-jetbilar...

Fan, hade man köpt alla bilar man vill ha hade man behövt ett helt lager att ha dom i...

Uppdaterat: 2016-08-11 10:18
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Lason:
Tänkte på den som kom 1986 med vatten kyld turbo och 182 hk. Dom som var mellan 1987-1989 med katalysator och 165 hk är för slöa. Kan även tänka mig en 95:a w124 E320.

Uppdaterat: 2016-08-11 16:25
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.

K-jet på åttiotalarna, ke-jet kom med katalysatorn 87.
Fast problem med k-jetronic vet jag inte, tyckte dom funkade för det mesta.
Har haft många bilar med det, audi 100,( 5st),golf gti, volvo 740, ford granada 2,8.....aldrig något som fallerat.
Saab hade väl inte K-jet, det var L-jetronic, eller LE, om jag inte tar fel......

Uppdaterat: 2016-08-11 20:24

Ducce, nja, Saab hade D-jet först, i 99 ems, sen k-jet av samma typ som Audi när turbon kom. L-jetronic är föregångaren till LH-jetronic som kom i och med 16-ventilaren och som sitter på de första Volvo b230f.

Det som krånglar på K-jet brukar vara styrningen för lamdan, blanda el och mekanik blir sådär med stigande ålder.

Uppdaterat: 2016-08-11 23:57
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Min erfarenhet av K-jet är främst att de har krånglat när bilar har stått ett tag utan att startas. Vilket påminner mig om att det är länge sen min Porsche var igång. Den har dock tvångsstyrd kallstartsventil så den brukar hoppa igång.

Uppdaterat: 2016-08-12 09:21

Men lason, nog finns väl inte k-jetronic med lambda, eller?
Var väl KE3, åtminstone på audi, som förvisso är en utvecklad k, men rätt mycket som skiljer.....

Uppdaterat: 2016-08-12 10:20

Det största problemet med min fars gamla Audi 100 GL5E - 80:a 136 hk var problem när motorn blev varm och man parkerade bilen en kort stund. När man sedan återanvände och skulle starta motorn, så ville den inte starta. Kollade då vad det stod i instruktionsboken. Där stod det att man skulle hålla gaspedalen i botten medan man försökte starta motorn. Efter några försök så startade motorn. Märkligt. Annars startade man väl alltid motorn med lite pedaltryck med K-Jetronic. Var väl först med Bosch motronic som man ej rörde gaspedalen vid uppstart av motorn. L-Jetronic hade Opel och BMW på några modeller innan de gick över till motronic. Det var väl elektronisk insprutning L-Jetronic?

Uppdaterat: 2016-08-12 20:01
Däcksparkare, snackepettrar, testpiloter och drömmare undanbedes, vänligen men bestämt.
Minimats1 skrev:

Det största problemet med min fars gamla Audi 100 GL5E - 80:a 136 hk var problem när motorn blev varm och man parkerade bilen en kort stund. När man sedan återanvände och skulle starta motorn, så ville den inte starta. Kollade då vad det stod i instruktionsboken. Där stod det att man skulle hålla gaspedalen i botten medan man försökte starta motorn. Efter några försök så startade motorn. Märkligt. Annars startade man väl alltid motorn med lite pedaltryck med K-Jetronic. Var väl först med Bosch motronic som man ej rörde gaspedalen vid uppstart av motorn. L-Jetronic hade Opel och BMW på några modeller innan de gick över till motronic. Det var väl elektronisk insprutning L-Jetronic?

Det där problemet låter väldigt bekant Minimats 1!

Uppdaterat: 2016-08-12 21:26
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Ett fel som ibland uppträdde på k-jet.
Tror det var varmkörningsregulatorn som spökade, så bränsletrycket blev för lågt.
Hittat långt bak i minnet, bara så där, så det kan vara fel, många år sen nu....
Hade det på en granada 2,8.

Uppdaterat: 2016-08-12 21:41

Styrtrycksventil heter nämnda pryl.

Nu har jag släpat husvagn med Zafiran, jag skrev tidigare att den hade lite för låg utväxling och varvade onödigt mycket på 5an, men med husvagn efter var utväxlingen och 2,2 litersmotorn en perfekt kombination, och själva bilen var stadig att dra med.
Tyvärr saknar den färddator, så jag vet inte vad den drog med vagn, men frun hade avverkat 58 mil på Gotland, och det gick i 40 liter, godkänt då alla 7 sittplatser varit upptagna när dom åkt.

Påväg mot färjan i lördags med 3 mil kvar till Visby small det till, hela ekipaget började hoppa, flapp flapp flapp flapp........
Vänster hjul på vagnen hade exploderat, slitbanan hängde kvar och slog sönder lite prylar, bla blev det hål i golvet in i garderoben, där även rör till element och avlopp fick sig en snyting.
Reservhjul hade vi, med luft i, om inte annat så har Zafiran samma bultmönster, men ingen nyckel att få bort skruvarna med, bara veven till stödbenen, men den gav inte kraft nog, så det blev "Ring en vän" En kamrat bor bara en mil bort från där vi stod och kom med garagedomkraft och muttermaskin.

Reservhjulet var Michelins klassiska M+S 100 i nyskick från 80 talet !! Även däcken på vagnen såg ut som nya, men dom är från -99 så vi har beslutat att vagnen ska få 3 nya däck till nästa säsong.

Uppdaterat: 2016-08-15 10:50

Där ser man, warmlaufregler vag-tyska, därför mitt uttryck varmkörningsregulator.....rakt översatt..
Tror det kallades så på vag-svenska här.

Uppdaterat: 2016-08-15 11:50

Finns en till pryl som heter tillsatsluftslid på svenska, reglerar luft förbi mängdmätaren vid kallstart, är den öppen när motorn är varm, blir det svårstartat.

Uppdaterat: 2016-08-15 12:42

Jodå, det heter den på tyska och vag-svenska också...
Zusatzluftschieder, men jag menar nog den du kallar styrtrycksventil, styr bränsletrycket efter motorns temperatur.
Bägge styrs av samma tempgivare... ..där ligger ju ofta problemet.

Uppdaterat: 2016-08-16 00:38

En bekant till mig hade ett verktyg som var specialgjort för att justera styrtrycksventilen på Volvo Turbo. Egentligen var den inte justerbar, men om man pressade samman höljet kunde man få ut lite mer bränsle ur spridarna.

Uppdaterat: 2016-08-16 09:17

På tävlingsbilarna hade vi ställbar styrtrycksventil, från början en som man satte en stoppskruv i på rätt ställe, när man inte fick ta bort den, men sedan när det inte längre fanns reglemente som sa ifrån så var det bara ventilklumpen med en skruv som reglerade ner trycket till behaglig nivå.

Uppdaterat: 2016-08-16 10:02
*Robban

Det man gör är att sänka styrtrycket (klämma ihop ventilen)
Bränsletrycket (systemtryck) och styrtryck jobbar på varsin sida om ett stålmembran, på bränsletryckssidan ligger membranet mot utgångarna till spridarna, ju lägre styrtrycket är, ju mer bränsle smiter förbi till spridarna.

När ventilen pajat helt och inte reglerar styrtrycket, blir det samma tryck på båda sidor, och då får spridarna inget bränsle alls.
Styrtrycket regleras med värme, undertryck och övertryck på turbobilar.
Vill man öka bränslemängden seriöst får man ta ur kolven som reglerar mängden utifrån mängdskivan och öka storleken på slitsarna, spår i kolven på runt 10 my beroende på motor. För att göra det behöver man en gnistmaskin.
En kamrat hade gnistmaskin på jobbet, och var väldigt populär bland trimmfolket.

Uppdaterat: 2016-08-16 10:10

Gnista bränslehuvuden är en delikat process som helst ska sammanlänkas med att svarva luftkonor. Tur att elektroniken blivit så mycket billigare så folk kan programmera hur som helst på egen hand.

Uppdaterat: 2016-08-16 10:51

Ja dom flesta får ta fram glasögon eller förstoringsglas för att ens se spåren i kolven.

Uppdaterat: 2016-08-16 11:17

Överkurs, senast jag trimmade var dubbla weber och r-kam i en b18.....längesen.....

Uppdaterat: 2016-08-16 12:09

Hemkommen från VROM med 740 GLE:n. Fick en del beröm för min fina bil.

Blev totalt en bit över 100 mil, inte ett enda problem, eller, jo, en glapp lamphållare till vänster blinkers fram. Resan dit (ca 30 mil) och lite körning i centrala GBG på lite sightseeing och körning till Volvos testbana för att provköra lastbilar och en resa till och från Ullared samlade ihop ca 56 mil, vid tankningen hade den dragit 7,7l/100km, helt okej för en 29 år gammal törstig Volvo.

Bild borttagen.

Förresten, I-shift med dubbelkoppling måste vara den bästa lådan som finns, oavsett farkost ;)

Uppdaterat: 2016-08-21 23:44
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Den har jag inte provat än, men åkeriet brukar köpa det bästa till norrlandsbilarna, så det kommer väl.....

Uppdaterat: 2016-08-22 06:43

Skrev tidigare att växellådan i min Trafic har börjat låta illa. Ringde för en månad sen till verkstaden, fick tid idag.
Några dagar senare tändes servicelampan, så jag ringde igen och undrade om dom kunde göra service samtidigt som växellådan åtgärdades när bilen ändå var inne på verkstaden. När jag bokade tiden för växellådan fick jag en hint om att det kunde ta tid, lådan ska rivas och undersökas om det är ett garantiärende, goodwill åtagande eller försäkringsärende.
Fick svaret "Vi har inte tid, men ska försöka hinna med det"
Lämnar in bilen i morse och får ett samtal kl 2 "Bilen är klar, hämtar du den innan 4 ??"
Vad är klart undrade jag, har ni bytt växellåda ?? "Nä, servicen är klar"

Jag har jobb i Luleå om 3 veckor, och Kiruna om 5 veckor, prio ett tills dess var att få lådan fixad, den tjuter som en osmord motorsåg i 120 km/t, det är en liten bit att åka från Stockholm dit.

Uppdaterat: 2016-08-22 21:05

Glömde skriva det. Just för att bilen ska vara på verkstad ett tag, tog jag tåget till Göteborg och hämtade en annan bil för att åka i så länge.

Uppdaterat: 2016-08-22 21:07

Ibland hör man vad man vill höra...
Hur gammal är traficen? För sisådär 5-10 år sen var ju just växellådan en stor svaghet på både Trafic och Vivaro...

Lät du bilen stå eller hämtade du den?

Uppdaterat: 2016-08-23 09:16
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Bilen fyllde 3 år i maj, jag uppmärksammade problemet i januari, bilen skulle in på verkstad i Mars, men min olycka kom ivägen.
Enligt vad jag läst ska nyare bilar med 2 lirers motorn ha bättre låda än tidigare med 2,5an, men det verkar inte stämma på min bil.
Bilen står kvar, jag lämnade över ämnet till chefen.

Uppdaterat: 2016-08-23 10:06

Mercan busar med mig...
Vägrar bygga laddtryck, och lådan går in i nödläge efter ett tag för att undvika för höga varv på motorn. Felkoder säger luftmassamätaren och laddtrycksstyrninen.
Fick för mig att ut o köra med bilen, i början varvar den som den ska, för ett jäkla liv med rutan nere.
Ärvärden säger att luftmassamätaren ligger under sitt börvärde vid givet varvtal och belastning, och även insugstryck visar samma tendens.
Det ihop säger läckage i insugssystemet.
Misstänker en intercooler som spruckit i gavlarna...

Uppdaterat: 2016-08-28 21:22
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Ger det inte ett karaktäristiskt insugsljud?
Har iofs bara råkat ut för det på lastbilar, som av naturliga skäl suger i sig större mängder luft....
Sprucket rör på en v8 lät som, tja, en brunstig elefant på lite varv.....
Sprucken slang, den av gummi där nere, väser ljudligt......

Uppdaterat: 2016-08-29 10:21

Jo de sa på mercedes att nedre slangen var vanligt att dne ger sig runt 15 år/30.000 mil, min är 18 och gått 45.000 så...

Tätningsbricka till spridaren och en ny sträckbult till hållaren för spridaren gick på 24 kr, det är dyrt att åka premium...

Uppdaterat: 2016-08-29 19:10
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Zafiran har stått sen semestern, men igår tog jag fram den och spanade på växelöverförningen, det är jobbigt att få i växlarna, framförallt 2an då spaken tar i stolen. Mekaniken vid spaken är helt i plast av den dåliga sorten, allt är glapp, med växel i går spaken flytta 8 cm i sidled, 3 cm i längdled, och lyfta 1 cm.

Har tidigare lyckats laga spakens kulled med Plasticpadding kemisk metall, genom att rengöra och slipa skålen, smeta i PP, smörja kulan med silikon och trycka ner den. Jag ska göra ett försök.

Här är man nog annars tvingad att köpa hela mekaniken, på BMW tex finns lös skål att köpa.

Uppdaterat: 2016-09-01 19:15

Vår f d Corsa -02 led också av växelförar-sjukan. Vi fick alltså byta delar av växelförar-mekanismen och även där var det 2:an som var besvärligast att få i.
Dock är det som måste bytas inte allför dyrt men det är i vart fall dåligt att det inte tycks hålla.

Uppdaterat: 2016-09-01 20:06

Ja opel är nog inte så smidiga som BMW, leta upp en frisk mekanik på skroten, passar säkert från Astra eller sånt skit också. Gissat att det kostar mer än det smakar att köpa nytt. Förstår inte varför man gör växelspak och därikring i sånt smäckigt matrial...

Mercan börjar jag bli lite less på, även spridarbytet vart ett fuskjobb, hålet uppborrat, försett med helicoil och och spridaren ditsatt med en vanlig M8 skruv. Satte dit en 12.9-kvalité och drog åt med nya brickan, det blev tätare, men inte helt tätt men det får duga, för att göra en riktig rep krävs motor eller topplocksbyte, något jag inte tänkt syssla med på en bruksbil...
Turbon började helt plötsligt fungera igen förresten, lustigt...

Uppdaterat: 2016-09-01 20:14
Lossa skruvarna och skaka! hur svårt kan det vara?

Skam till sägandes så köpte vi faktiskt en mekanism till Corsan från skroten första gången eftersom vi i vår okunnighet trodde att det var ett ovanligt engångsproblem. Men det var det inte så efter nåt tusental mil till var det dags igen och då blev det nya grejor. Opel = kvalitét - nja inte är jag så övertygad om kvaliteten efter att ha ägt en Corsa i stort sett sen den var ny (1000 mil) till dess den gått strax under 12.000 mil men med mååånga reparationer. Syrran köpte också en ny Vectra kombi runt sekelskiftet och även den drogs med mängder av reparationer trots relativt kort total körsträcka. Så Opel har en hel del att bevisa för mig helt klart.

Uppdaterat: 2016-09-01 20:23

Pi Så Opel har en hel del att bevisa för mig helt klart. Hur följer du upp detta då ? Har ju hänt en hel del saker på 15 år eller hur, I fikarummet på jobbet får jag ofta höra sånt som " Ja hade en Ford på 70 talet och aldrig mer " blir ju lite enformigt att höra sånt som hänt för 15 20 40 år sedan. Läs på istället.

Uppdaterat: 2016-09-01 20:39

Det enkla svaret crylen är att de Oplar jag provkört senaste åren faktiskt inte har passat av andra orsaker så jag har inte behövt ta ställning till om jag vågar eller inte... Jag är nog rätt påläst så såna efterslängar får du gärna undvika. Och jag provkör det mesta nytt som kommer ut och som skulle kunna passa mitt behov. Men jag väljer det som passar mina behov och krav bäst vid köptillfället och inte av gammal vana t ex Opel.

Uppdaterat: 2016-09-01 20:44

Jag har bytt mekanik på en bekants Corsa, den sitter utanpå lådan (bara en stång från spaken) och gav upp vid 10.000 mil.
Det köptes en ny för 2.600:- men den var nått helt annat än den som satt original, betydligt kraftigare med grövre leder.
När jag senast hörde nått från den bilen hade den gått över 30" mil, och växlarna funkade fortfarande.

Zafiran har vajeröverföring.

Uppdaterat: 2016-09-01 20:46

Lite dieseldroppande är bra för grusgångar, håller ogräset borta.

Uppdaterat: 2016-09-01 21:12

Pi, Rikard hade beviset du sökte. När jag senast hörde nått från den bilen hade den gått över 30" mil, och växlarna funkade fortfarande.

Uppdaterat: 2016-09-01 21:29

Vår gick mindre än 12.000 mil med 2 byten varav det ena var en beg mekanik. Fast nu är det väl inte vår f d Corsa som skall dissekeras igen - den är jag glad att jag slipper ha i vår omvårdnad längre.

Uppdaterat: 2016-09-01 21:56

Det där med vajeröverföring är inte nån höjdare, vw stoppade in sånt i passat b3,och dom kändes menlösa i spaken, men i min b5 är det som vanligt igen, tror jag, för växellägena är där dom ska vara efter 27000 mil.....
Oplar håller jag mig helst ifrån, går att köpa snorbilligt, men det är lättare att skilja sig från frun än att sälja en opel......
Bara en ide, Rikard.....

Uppdaterat: 2016-09-01 23:17

Är väl ingen större nytta med vajer när lådan sitter rakt under spaken ( längdsmonterad motor)

Men man ska inte dra vajer över en kant för att det finns tillverkare som misslyckats, det finns bilar med vajer som funkar klockrent.
Vår Swift är ett bra exempel på det, man sitter och okynnesväxlar bara för det är så kul att växla, klick klick.

Uppdaterat: 2016-09-01 23:19

Nu är det som tur är inte min Opel, men annars kunde jag haft paketpris på Fru och Opel, det kanske hade sålt.

Uppdaterat: 2016-09-01 23:26

Ha ha som ni snackar, men är man expert på området så är man,

Uppdaterat: 2016-09-02 05:43

Spanade lite till på Zafiran i kväll, jag noterade när jag undersökte spakstället, att även vajrarna glappar, så jag öppnade huven för att kolla, inte helt enkelt då motorpaketet är monterat med skohorn, sen överöst med rör, slangar och kablar dragna närmaste möjliga väg utan eftertanke.
Men jag hittade andra ändan av vajrarna. I änden på vajern sitter en klump av gummi, i den är det en hålighet, som när den var ny troligtvis var nån mm mindre än kulan som är tryckt in i hålet, det finns ingen låsning, utan kulan håller sig kvar just för att gummit kramar om den........när den var ny. Nu håller den sig kvar bara för att änden av vajern är en pinne i rostfritt stål och inte böjer sig så lätt, jag kunde lyfta av gummit från kulan helt utan motstånd, kulan är 10 mm, i längdleds är hålet nu ca 14 mm.

Jag har plockat ner lådor på många bilar med vajerväxling, kulan brukar vara 20-30 mm, dom har en låsning så den omöjligt kan hoppa av, och man brukar få ta fram en kofot för att bända av leden från kulan.

Nu kommer detta troligtvis inte bli mitt problem, min fru ljög för mig sista gången igår, så nu får hon hitta en annan man att ljuga för.

Uppdaterat: 2016-09-05 23:25

Detta är säkert en Opel-feature Rikard om N-iklas kommenterar det...:)
F ö sorgligt med din familjesituation men vi hoppas att det ändå blir nåt gott av det hela i slutändan.

Uppdaterat: 2016-09-06 08:26

Öppnade huven på Swiften och kollade in kullederna till vajrarna. Dom var inte tillverkade av ekonomer, och kommer hålla bilen ut.
Har sökt delar till Zafiran, lenkaget till lådan finns som eftermarknadsdel för en tusenlapp, men spakställ och vajrar finns inte, även på bildelsbasen var det dött, andra motorer har inte samma växelöverföring.

Uppdaterat: 2016-09-06 22:37

I kväll blev det haveri, backade ut Volvon och bromspedalen gick i botten, hjälpte inte att pumpa, så jag fick stoppa bilen påväg in i grannens bil baklänges med handbromsen.
Ett bromsrör bak hade gått av, lite märkligt att bromsarna försvann helt, borde väl minst finnas 2 kretsar ??

Uppdaterat: 2016-09-10 23:06

Det borde vara så, om inte behållaren tömts helt på bromsvätska.
På min manuella var det kopplingen som gav upp först, uttaget till den sitter precis under min på behållaren.....
Fick inte i backen när mitt ena bakbromsrör läckt ett tag, då upptäckte jag det, men behållaren var inte tom, bara precis under min.
Fast till ett tryck borde det finnas i systemet, tycker man om än begränsad verkan.

Uppdaterat: 2016-09-11 06:40