Vi Bilägares forum

Volvo, elbilar och laddhybridet inom ett par år!

Volvo, elbilar och laddhybridet inom ett par år!

Mycket intressant intervju i ämnet.
Drt kommer att gå fortare än ni anar med elbilsomställningen.
http://www.svd.se/volvo-lanserar-stor-och-liten-elbil-2019--till-lagpris/om/naringsliv:motor

Uppdaterat: 2016-07-24 20:18

Kommentarer

Mackarna är ju redan förberedda, har hur mycket mat och fika som helst inklusive möblemang.
Ytan är nog inget större problem.
Induktiv laddning är på gång också, då behövs ju endast en parkeringsplats, du behöver inte gå ur bilen om du inte vill, betalning sker genom trådlös kommunikation.

Vätgas är superkorkat!

Uppdaterat: 2016-07-22 22:36

junkers, spelar ingen roll, du kommer inte ifrån problemet med att det blir för dåligt flöde med bilar som kan tanka om det tar 30 min. Hela grejen med elbilar bygger på att man kan tanka hemma.

Vad gäller kunskap så vet jag att folk som kan nåt inte har nåt behov av att trycka ner andra. Därför ignorerar jag trollet i fortsättningen, måste svida nåt oerhört. Dock kan jag tycka det är lite gulligt att jag är en sån viktig person för trollet. En av dom viktigaste i trollets liv uppenbarligen.

Det är också känt att skatteuttaget är för högt idag på bensin- och dieselbilar och alla som har lite koll inser att staten måste få in sina pengar från trafiken oavsett hur man tankar. Det kommer alltså inte hålla att elbilar subventioneras så hårt som idag, men detta är helt elementärt. Så fort elbilar blir riktigt vanliga (om det kommer ske, vilket inte är helt givet) så kommer skatterna "anpassas" (dvs höjas kraftigt), var så säkra. Den som inte ser detta är blåögd, för att säga det snällt.

Uppdaterat: 2016-07-22 23:18

Mmmmm och internet är en fluga...
Och vem behöver en touchskärm på telefonen, nä det är knappar som gäller...

Uppdaterat: 2016-07-22 23:31

Vem har påstått att elbilen är en fluga som kommer blåsa över?

Inte säkert dock att elbilen kommer dominera totalt och det kan dessutom ta längre tid innan den blir vanlig i trafiken än man tror.

Själv ser jag en stor potential för elbilen utanför storstäder och även för dom som har möjlighet att ladda hemma i storstäder. Vätgas tror jag kommer och då kommer bli populära i storstäderna som ett alternativ till elbilen.

Ytterligare alternativ kommer förmodligen också, enda man vet säkert om framtiden är att man inte vet nåt säkert.

Man ska komma ihåg också att det finns många gamla bilar i trafik som är rejält törstiga på fossila bränslen (främst då bensinbilar) så ett viktigt steg är ju att få ner den förbrukningen rejält. Icke laddbara hybrider tror jag är första steget där för många, kan innebära en halvering i förbrukning eller mer.

Som läget är nu så är bensinen dock för billig för att göra dom modernare alternativen riktigt intressanta för många. Givet ett fortsatt lågt oljepris många år framåt, vad ska man då göra? Politiskt menar jag att det blir svårt att lägga så mycket mer skatt på bensin och diesel. Alliansen har inget intresse att höja och vänsterblocket måste ta hänsyn till sina basväljare, arbetarklassen. Vi är även med i EU och måste ta hänsyn till skattenivåer i andra länder. Så det enda som kan få fart på alternativen som läget ser ut nu är ett oljepris som sticker kraftigt norrut och då måste det nog dessutom handla om nivåer vi inte sett förut.

Uppdaterat: 2016-07-23 00:00

Al skriver: ”En elbil har dock inte motsvarande marginalkostnader som en Prius eller motsvarande lortgris, och behöver därför heller inte faktureras för kostnader som den inte ger upphov till.” Tillåt mig garva! Hur naiv är du egentligen? Vidstige slår huvudet på spiken och har helt rätt i sin slutsats att statsmakten kommer att göra allt i sin makt att bibehålla denna underbara mjölkkossa som bilismen utgör.Kilometerskatt på elbilar kommer att införas, bara en tidsfråga. I Sverige betalar vi in drygt 58 miljarder till statskassan i särskilda bilskatter varje år och räknar man även med de generella skatterna uppgår bilskatterna till totalt närmare 100 miljarder per år. Av dessa går mindre än en fjärdedel tillbaka i form av väginvesteringar och vägunderhåll. Så bilister subventionerar mycket annat i samhället....Jag garanterar att statsmakten ALDRIG kommer att slakta sin mjölkkossa OAVSETT om elbilar tar över gatorna och oavsett vilket parti(er) som har makten. Benjamin Franklin var en klok man: “In this world nothing can be said to be certain, except death and taxes.”

Uppdaterat: 2016-07-23 07:48

Ja och man ska inte underskatta problematiken med skatteuttag. Just nu är alltså elbilen en rejäl förlustaffär för staten. Det håller förstås inte om den blir vanlig, då höjer man nån befintlig skatt för elbilen eller hittar på en ny. Problem då kan bli en backlash, där elbilen blir mindre attraktiv och konventionella bilar åter mer ekonomiskt attraktiva förhållandevis.

Det är bara att räkna, alla känner till att bränslekostnaden är en förhållandevis liten del av kostnaden på en ny bil trots det stora skatteuttaget på fossilt. Värdeminskningen är störst. Moderna bensinbilar eller dieselbilar ligger idag kring 0,5 liter fossilt bränsle per mil. Det ska mycket till innan bränslekostnaderna blir ett stort problem då och det är ju bekvämast att använda för dom flesta liksom mest flexibelt.

Uppdaterat: 2016-07-23 08:29

Instämmer till fullo Vidstige. Ett konkret och färskt exempel är solcellsenergin i Spanien. Statsmakten lovade guld och gröna skogar till folk som investerade i solcellsanläggningar. Man ”garanterade” att de som investerade i solcellsanläggningar skulle erhålla en specifik tariff för sin elproduktion. Folk tog banklån och investerade i solcellsanläggningar. Vad hände sedan? Jo, den Spanska staten ändrade villkoren hastigt och lustigt över en natt. Det visade sig att privatpersoner kunde konkurrera ut statlig elproduktion och därmed förlorade staten många sköna miljoner Euro i skatteintäkter. Att stackars medborgare blev skuldsatta för livet, med statens goda minne, var irrelevant i sammanhanget.... Kuggfråga: vad tror ni hände när kreti och pleti smäller upp solceller på taken i Sverige? Naturligtvis kommer man att beskatta privat elproduktion.

Uppdaterat: 2016-07-23 09:18
c k skrev:

Skribenten "AL" är verkligen en genuin pedagogisk auktoritet inom såväl statistisk som ekonomisk teori som vi ALLA inte ska förakta eftersom han har enkom ett gott syfte i allt han skriver.

Århundradets mest komiska kommentar. Och har man ett gott syfte beter man sig inte nedlåtande mot sina medmänniskor.

Men det ska vara ett troll att försvara ett annat troll, jösses. Kanske samma skribent bakom tangenterna...

Uppdaterat: 2016-07-23 11:43
Shogun skrev:

Vidstige och Knauer håller helt med. Bensin och diesel kommer också att ersättas med vätgas till bränslecellbilar, alltså elbilar. Vi väntar nu bara på utbyggnaden av infrastrukturen, tyvärr ligger Sverige efter andra länder där.

En central fråga här är dock hur det ska gå till att bensin och diesel ersätts. Målet med fossilfritt 2030. Skattefrågan är central.

Även dessa nya laddhybrider behöver tanka då och då.

Man ska tänka på att det även finns andra hänsyn som t.ex. alla motorcyklar, ska folk tvingas skrota dom redan om 14 år? Säljs ju dessutom nya hela tiden utan några speciella egenskaper vad gäller miljö. Har en själv rätt ny som drar ca 0,5 liter bensin per mil...

Uppdaterat: 2016-07-23 11:49

Det är väl ändå så att alla NYA fordon ska vara fossilfria?

Uppdaterat: 2016-07-23 12:30

Ja och hur löser man det om det fortfarande går att tanka fossila fordon för rimliga pengar? Förbud på vad gäller nybilsförsäljning av fordon som kan tanka fossila bränslen i Sverige? Knappast troligt att det går att genomföra utan ett gemensamt beslut i EU och det lär aldrig hända 2030.

Enda partiet riksdagen som kan tänka sig kraftiga höjningar av bränsleskatter (möjligen undantaget V) är MP och dom krymper.

Ser inte det hända politiskt.

Uppdaterat: 2016-07-23 12:54

På 8 år kommer fordonsflottan till hälften vara fossilfri om man inte tar hänsyn till allt som säljs till det datumet. Jag gissar på 75%!

Uppdaterat: 2016-07-23 13:16

c k: huruvida "Al" är en pedagogisk auktoritet eller ej kan jag inte uttala mig om då jag är ny här på forumet. Däremot avskyr jag skribenter som utövar härskarteknik och idiotförklarar andra människor, i synnerhet när komplexa frågor diskuteras och där det är uppenbart att det inte finns ett svar som är antingen svart eller vitt. Skämmes ta mig fan!

Uppdaterat: 2016-07-23 14:23
junkers skrev:

På 8 år kommer fordonsflottan till hälften vara fossilfri om man inte tar hänsyn till allt som säljs till det datumet. Jag gissar på 75%!

Jag tror dina siffror är extremt optimistiska, vet inte vad du får det ifrån.

Vad som skulle behövas för att nå dit är en revolution när det gäller batteriteknik i kombination med att oljepriser når nivåer vi aldrig sett tidigare. En högst osannolik kombination på så kort tid.

Som jag sa, politiskt kan man inte göra så mycket mer i Sverige än vad vi redan ser.
Och den lilla skattehöjning på fossilt bränsle politikerna vågar sig på då och då ätas ändå snabbt upp av att bilarna blir allmänt snålare överlag, alltså då de fordon som tankar bensin eller diesel. Egentligen kan man säga att dom skattehöjningar vi ser bara är för att försöka bibehålla dom intäkter till statskassan man får från personbilar. Politikerna har dessutom inte några pengar att slösa med, dom är låsta ekonomiskt och det finns många andra utgiftsområden som är mer angelägna nu och framöver än att subventionera elbilar mera.

Uppdaterat: 2016-07-23 14:45

Hmm, jo man ser ju vem som försöker provocera här, starta bråk och trycka ner folk, jösses.
En person som dominerat Vi bilägare dom senaste åren med sina mobbarfasoner, även en lång period då jag inte ens skrev här.
Som går fullständigt banans i tråden om Mazda 3 och tar äran för saker andra sagt för länge sedan inkl mig.
Det går inte att vinna över troll, men själv är jag mest fascinerade över att en sån viktig och kunnig person (enl hen själv) slösar bort sitt liv på att diskutera med amatörer som jag, även så när jag inte ens vill diskutera mer...
Ännu märkliga är den grupp anhängare som trollet haft med sig. Mobbaren drar till sig svaga människor som lyder hen blint, för att sen i grupp trycka ner alla "motståndare".
Ja sen har vi ju det troliga att mobbaren har flera nick.
Sjukt är bara förnamnet.
Klart jag blir ett mål för troll, jag säger ifrån, diskuterar gärna sak och skriver ofta.
Dom dras till sånt, det är naturligt tyvärr.

Uppdaterat: 2016-07-23 15:46

Al, siffrorna har jag tagit från rapport 836 (2015) där Statens Väg- och Transportforskningsinstitut på uppdrag av regeringen har beräknat kostnaderna för de olika transportslagen. Den torra rapporten kan laddas ner här:

http://www.vti.se/sv/publikationer/samkost-redovisning-av-regeringsuppdrag-kring-trafikens-samhallsekonomiska-kostnader

VTI skriver i sin rapport att biltrafiken är kraftigt överbeskattad och betalar in dubbelt så mycket till samhället jämfört med vad som kan motiveras av dess samhällsekonomiska kostnader. VTI har tagit hänsyn till transportslagens så kallade externa effekter som olyckor, slitage av infrastruktur, hälsofarliga emissioner, buller och klimatpåverkan. VTIs slutsats var att de modeller som ligger till grund för dagens beräkning av trafikslagens kostnader är gamla och felaktiga då de inte har tagit i beaktande den positiva utvecklingen inom trafiksäkerheten som inneburit kraftigt minskade kostnader för samhället i form av färre olyckor, omkomna och svårt skadade. Enligt de modeller som används är denna kostnad hela x10 högre än det verkliga talet. Samtidigt är tung trafik och tågtrafik kraftigt subventionerad.

Pudelns kärna är dock följande: personbilstrafiken är en stor inkomstkälla för staten. Låt oss för enkelhetens skull anta att att staten får in ca 75 miljarder SEK per år (drygt 10% av statens totala intäkter). Jag påstår att staten kommer att säkerställa att denna inkomskälla hålls intakt, även om hela bilflottan blir elektrisk. Därför är ditt påstående att ”en elbil har dock inte motsvarande marginalkostnader som en Prius eller motsvarande lortgris, och behöver därför heller inte faktureras för kostnader som den inte ger upphov till. Därför skall den givetvis inte heller beskattas lika hårt som en Prius.”, helt orimligt. Staten skiter fullständigt i alla faktiska kostnader det har redan VTIs rapport visat...Det kommer att införas en kilometerskatt (eller annan beskattning), allt annat lika.

Uppdaterat: 2016-07-23 15:49
Vidstige skrev:

junkers wrote:På 8 år kommer fordonsflottan till hälften vara fossilfri om man inte tar hänsyn till allt som säljs till det datumet. Jag gissar på 75%!
Jag tror dina siffror är extremt optimistiska, vet inte vad du får det ifrån.
Vad som skulle behövas för att nå dit är en revolution när det gäller batteriteknik i kombination med att oljepriser når nivåer vi aldrig sett tidigare. En högst osannolik kombination på så kort tid.
Som jag sa, politiskt kan man inte göra så mycket mer i Sverige än vad vi redan ser.
Och den lilla skattehöjning på fossilt bränsle politikerna vågar sig på då och då ätas ändå snabbt upp av att bilarna blir allmänt snålare överlag, alltså då de fordon som tankar bensin eller diesel. Egentligen kan man säga att dom skattehöjningar vi ser bara är för att försöka bibehålla dom intäkter till statskassan man får från personbilar. Politikerna har dessutom inte några pengar att slösa med, dom är låsta ekonomiskt och det finns många andra utgiftsområden som är mer angelägna nu och framöver än att subventionera elbilar mera.

Från det datumet som endast fossilfria fordon får säljas så kommer det att säljas 350000 bilar per år, på 8 år har det då sålts mer än 2,5 miljoner fossilfria bilar och lika många fossilbilar har skrotats. Dessutom så kommer det ju redan från nu och fram till det datumet att säljas många fossilfria bilar (som kommer att vara kvar i trafik då de är relativt nya) svårare än så är det inte, enkel matteövning.

Uppdaterat: 2016-07-23 16:25

junkers, 2030 är ett mål, jag kan inte se att det kommer bli verklighet och att man t.ex kommer kunna förbjuda försäljning av personbilar som går på bensin eller diesel.

Uppdaterat: 2016-07-23 17:13

Vi får väl se...

Uppdaterat: 2016-07-23 17:15

Kanske år 2020 som vill sälja begagnad bensin och diesel kan vara kraftigt värdeminskning eller skrota bil efter många satsa på elbilar.

Uppdaterat: 2016-07-23 17:45
Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

Det hade ju varit relativt enkelt att få till en praktiskt taget fossilfri fodonsflotta utan att införa några subventioner.
E85 hade ju kunnat vara huvudbränsle och utan att göra något åt dess nuvarande pris hade skatten på bensin kunnat höjas med ca 4-5:- litern och då hade de flesta med bensinfordon gått över till etanolen eftersom plånboken styr mer än miljötänket för de flesta.
När det gäller diesel är det svårare, men förmodligen hade man kunnat straffa ut fossildiesel för att lyfta fram miljödieseln.
Och så ska vi ju inte glömma gasen som är det mest miljövänliga fordonsbränsle som finns.
Nu har ju, som väl är, inte mupparna mycket att säga till om i regeringen och i nästa val kanske de försvinner helt.
Men jag förstår Vidstige, det kommer inte att spela någon roll vad vi driver våra bilar med, skatten kommer man alltid att se till att vi får betala, även om man straffar ut alla gamla fossiler kommer man att se till att få ihop till bortfallet på de miljövänliga.

Uppdaterat: 2016-07-23 18:26
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
MVH AL skrev:

Vidstige wrote:c k wrote:
Skribenten "AL" är verkligen en genuin pedagogisk auktoritet inom såväl statistisk som ekonomisk teori som vi ALLA inte ska förakta eftersom han har enkom ett gott syfte i allt han skriver.
Århundradets mest komiska kommentar. Och har man ett gott syfte beter man sig inte nedlåtande mot sina medmänniskor.
Men det ska vara ett troll att försvara ett annat troll, jösses. Kanske samma skribent bakom tangenterna...
Säger mannen som är iblandad i 99% av alla konflikter här på sidan och som fått sitt konto avstängt och ändrar nick lika ofta som vi andra byter kalsonger....-)
Men att aktivt söka konflikt och förstöra för alla andra är kännetecknande inom radikala rörelser. Så värst liberalt är det däremot inte:-)
Garvar igen:-)
MVH AL

Ja vad skall man säga? Trycker så klart på gilla knappen. Det känns gött när huvudtrollet får på svansen.

Uppdaterat: 2016-07-23 18:45
Det är inte lätt att vara enögd, för då har man dubbelt så svårt att se sanningen!

Bra då är snart trollen på ca 5 signaturer samlade, c_k, christer_1 och Ege.
Undrar bara vad SiggeNn tog vägen men lär väl inte behöva vänta för länge.
Ege är förmodligen nån gammal bekant som härjat friskt idag och förstört några trådar med meninglöst dravel.

Vad man slås av som vanligt är att trollen ALDRIG debatterar med varandra, vad kan det bero på...

Uppdaterat: 2016-07-23 19:16
saabnisse skrev:

Det hade ju varit relativt enkelt att få till en praktiskt taget fossilfri fodonsflotta utan att införa några subventioner.
E85 hade ju kunnat vara huvudbränsle och utan att göra något åt dess nuvarande pris hade skatten på bensin kunnat höjas med ca 4-5:- litern och då hade de flesta med bensinfordon gått över till etanolen eftersom plånboken styr mer än miljötänket för de flesta.

E85 produktionen räcker inte till ett sånt scenario och igen, när folk kör på E85 med dagens skatter så får staten inte in tillräckligt.
Vad som händer är också att om folk tvingas tanka E85 så kommer dom snart skaffa dieselfordon istället.
E85-satsningen var ett dyrt fiasko och det bästa nu vore förmodligen att man la ner det helt.

Uppdaterat: 2016-07-23 19:22
Vidstige skrev:

junkers, frågan är dock om dom siffrorna stämmer.
Är ju liksom inte nåt som syns i priset när du köper en Tesla Model S och företaget går ändå med förlust.
Mycket snack skulle jag säga från elbils-ivrarna.
Finns ju inga hyfsat billiga bilar att köpa som har räckvidd för 50 mil.
Möjligt att storskalig massproduktion kan ändra detta men återstår alltså att bevisa.

Tesla har hög vinstmarginal på Model S, en av de högsta i industrin, men de pengarna används till att utveckla nya modeller, bygga batterifabrik, bygga ut laddnätverk, bygga ut kapaciteten i fabriken. Man ska ju öka produktionen från förra året 50.000 bilar till 500.000 bilar om två år. Ett företag i sån extrem expansion kan inte gå med vinst, en företagsekonomisk självklarhet.

Uppdaterat: 2016-07-23 20:01
Raywave

Vidstige skrev:
E85 produktionen räcker inte till ett sånt scenario och igen, när folk kör på E85 med dagens skatter så får staten inte in tillräckligt.
Vad som händer är också att om folk tvingas tanka E85 så kommer dom snart skaffa dieselfordon istället.
E85-satsningen var ett dyrt fiasko och det bästa nu vore förmodligen att man la ner det helt.[/

Dumheter, det finns ingen teknisk begränsning att producera etanol eller metanol och att. bilägare skulle gå över till diesel är ju också lätt att skatta bort.
Men eftersom jag själv mestadels kör ett gammalt bensintörstigt fossil så hoppas jag verkligen att ingen inom regeringen läser det här och får konstiga ide'er.
Men helt givet är ju att ju fler elbilar det blir kommer skatten att höjas på de fossila!
Och detta kommer att fortsätta tills elbilen blir i majoritet, då jädrar ska ni få se på elskatt!

Uppdaterat: 2016-07-23 20:33
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

saabnisse, det ska mycket till om Sverige ska producera lika mycket etanol som den bensin som idag används.

Dessutom är E85 ett sämre bränsle med mindre energiinnehåll.

Inte säker på att skatten på bensin och diesel kommer höjas till att elbilen är i majoritet, tror inte det går politiskt.

Tror inte heller elbilen kommer bli i majoritet, den är för dålig för det som den ser ut nu.

Det som möjligen kan rädda målet att inte sälja bilar som går på bensin och diesel år 2030 är vätgasbilen.

Bränsleceller är nyckeln och mycket möjligt att den tekniken kommer slå elbilen i popularitet i längden.
Största fördelen för konsumenten är att slippa långa laddtider, då blir den gångbar i städerna.

Uppdaterat: 2016-07-23 20:46

Men Vidstige, du läser som vanligt inte det som skrivs eller vill inte ta åt dig det!
Jag skrev etanol eller metanol och det finns inga problem med att tillverka tillräckliga mängder. Visst är det ett sämre bränsle och det var ju därför jag skrev att det måste skilja rejält i pris för att man ska välja det.
Men jag tror inte heller på en så stor skattehöjning på fossilt bränsle så det skulle gynna andra bränsletyper, det vore ett politiskt självmord.
Men vätgas som fordonsbränsle anser jag vara en återvändsgata, ingen infrastruktur, ingen erfarenhet av livslängd och servicekostnader och oerhört dyra fordon.
Där har en gammal elbil, t.o.m. om den skulle ha blyaccar för energilagring en fördel.
Enkel, känd teknik!

Uppdaterat: 2016-07-23 20:59
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

luktar etanolfordon illa.
Man tillsätter flera olika ämnen i etanolen, färgämne och kräkmedel (isobutanol).
Jag tycker är ingen ide att ha framtid med etanol.
Bättre med bensin/hybrid, vätgas och elbilar håller med utveckling :-)

Uppdaterat: 2016-07-23 21:09
Min nuvarande Fabia https://www.spritmonitor.de/en/detail/990314.html Dåvarande Astra https://www.spritmonitor.de/en/detail/858751.html

Förstår dig så väl, Audi!
Men det är tråkigt då någon slutar skriva, det känns alltid som en förlust och om det beror på oegentligheter är det ännu tråkigare, då är det ju ett tecken på att dumheten segrar och får fortsätta!

Uppdaterat: 2016-07-23 21:21
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
MVH AL skrev:

Vidstige wrote:Bra då är snart trollen på ca 5 signaturer samlade, c_k, christer_1 och Ege.
Undrar bara vad SiggeNn tog vägen men lär väl inte behöva vänta för länge.
Ege är förmodligen nån gammal bekant som härjat friskt idag och förstört några trådar med meninglöst dravel.
Vad man slås av som vanligt är att trollen ALDRIG debatterar med varandra, vad kan det bero på...

Det man kan notera är en återkommande och frekvent förekomst av vanföreställningar som präglar dina inlägg. Det är därför du gång om vartannat hamnar i konflikt med olika signaturer. Lär du dig bara att skilja på egna fantasier och vad som verkligen står, så skulle vi slippa mängder av konflikter här i trådarna.
Och detta nya påfund att kalla folk för troll visar knappast på några djupare ambitioner att diskutera sak.
MVH AL

Det AL påvisar är skälet till att jag inte skriver i dessa spalter numera.

Uppdaterat: 2016-07-23 21:15
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
saabnisse skrev:

Förstår dig så väl, Audi!
Men det är tråkigt då någon slutar skriva, det känns alltid som en förlust och om det beror på oegentligheter är det ännu tråkigare, då är det ju ett tecken på att dumheten segrar och får fortsätta!

Tack saabnisse, men jag ledsnade efter påhoppen i trådarna om min A6 och fruns Skoda. Kaptens orerande var en mild västanfläkt mot det som någon annan gjorde. Och ja, det är trist att folk och fä ska tvingas till tystnad p.g.a. påhopp.

Uppdaterat: 2016-07-23 21:28
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
saabnisse skrev:

Men Vidstige, du läser som vanligt inte det som skrivs eller vill inte ta åt dig det!
Jag skrev etanol eller metanol och det finns inga problem med att tillverka tillräckliga mängder.

Jag läser det du skriver och lyssnar, du behöver inte vara otrevlig.
Jag undrar fortfarande om det går att producera i tillräckliga mängder i Sverige och vad det skulle kosta.

saabnisse skrev:

Men vätgas som fordonsbränsle anser jag vara en återvändsgata, ingen infrastruktur, ingen erfarenhet av livslängd och servicekostnader och oerhört dyra fordon.

Nja, det är en våldsam utveckling av bränsleceller nu och på sikt kan dom mycket väl bli billigare att producera än elbilar.

Uppdaterat: 2016-07-23 21:29
Audi A5 SB skrev:

Tack saabnisse, men jag ledsnade efter påhoppen i trådarna om min A6 och fruns Skoda. Kaptens orerande var en mild västanfläkt mot det som någon annan gjorde. Och ja, det är trist att folk och fä ska tvingas till tystnad p.g.a. påhopp.

Sicket skitsnack. Du ville att dina trådar skulle vara fria från kritik mot dom fordon du har medan det ska vara ok att kritisera Toyota och andra märken i andra trådar. Gör dig inte oskyldig, du erkände själv att du retades så mycket du kunde och du drogs till alla bråk. Utan bråk så tappade du intresset att skriva, därför slutade du. Förmodligen var alla ämnen uttömda också.

Men bra att du är så tydlig med "påhopp på dina bilar". Den var bra, var i forumreglerna är det förbjudet att kritisera bilar? Dessutom överdriver du, jag kritiserade inte nämnvärt dina bilar. Jag sa nånting om fälgar i din tråd om A6, du gick fullständigt banans. Du får väl se vad jag har fått för kommentarer i trådar om min bil, exempelvis Prius. Det får man ta.

f.ö. är vi snart uppe nu i fem signaturer. Och som jag sa, dom debatterar inte sak och aldrig med varandra.

Uppdaterat: 2016-07-23 21:34

Som man brukar säga - "det är sällan ens fel om två träter"... Kanske dags att fundera över det, Vidstige...

Uppdaterat: 2016-07-23 21:37

Pi, varför istället inte kommentera mitt svar till dig i tråden? Sakfrågan alltså, väntade på ett svar på det.

Uppdaterat: 2016-07-23 21:39

Läser inte vartenda inlägg och du skriver så många så det är inte lätt att hinna med, Vidstige. Men du tycks ha en förunderlig förmåga att hitta "troll" i var och varannan signatur. Därav min senaste kommentar. F ö så är det inte du som bestämmer vilka av alla dina inlägg som vi övriga skall svara på.

Uppdaterat: 2016-07-23 21:43
Vidstige skrev:

Audi A5 SB wrote:
Tack saabnisse, men jag ledsnade efter påhoppen i trådarna om min A6 och fruns Skoda. Kaptens orerande var en mild västanfläkt mot det som någon annan gjorde. Och ja, det är trist att folk och fä ska tvingas till tystnad p.g.a. påhopp.

Sicket skitsnack. Du ville att dina trådar skulle vara fria från kritik mot dom fordon du har medan det ska vara ok att kritisera Toyota och andra märken i andra trådar. Gör dig inte oskyldig, du erkände själv att du retades så mycket du kunde och du drogs till alla bråk. Utan bråk så tappade du intresset att skriva, därför slutade du. Förmodligen var alla ämnen uttömda också.
Men bra att du är så tydlig med "påhopp på dina bilar". Den var bra, var i forumreglerna är det förbjudet att kritisera bilar? Dessutom överdriver du, jag kritiserade inte nämnvärt dina bilar. Jag sa nånting om fälgar i din tråd om A6, du gick fullständigt banans. Du får väl se vad jag har fått för kommentarer i trådar om min bil, exempelvis Prius. Det får man ta.
f.ö. är vi snart uppe nu i fem signaturer. Och som jag sa, dom debatterar inte sak och aldrig med varandra.

Vi tar det igen: "Gör dig inte oskyldig, du erkände själv att du retades så mycket du kunde och du drogs till alla bråk. Utan bråk så tappade du intresset att skriva, därför slutade du."

Så, var har jag gjort det? Du kan väl vänligen länka till det. Om du inte kan det - så ljuger du.

F.ö. så gick Deeds (tack så mycket) in och raderade dina in lägg i bägge trådarna ovan. Kanske en fundering att fundera på - typ.

Uppdaterat: 2016-07-23 21:51
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Pi, eftersom du anklagade mig om min politiska hållning så svarade jag. Hade hoppas att mitt svar klargjorde. Det finns ungefär 5 signaturer som är riktigt troll här, så hur får du det till var och varannan? Dom flesta av dom fem är tydliga och som även du skulle kalla troll.

Sen är det så när man debatterar, det blir två olika sidor. Dom flesta människor har en tendens att bara gilla ja-sägare, dom som är på samma sida. Du och jag debatterar ofta emot varandra, då vi har lite olika åsikter. Jag respekterar ändå dig och tycker du för det mesta har vettiga åsikter.

Vad gäller svara är det förstås lika för alla, man behöver inte svara på nåt. Men när man börjat en sakdiskussion och dessutom kommit med anklagelser så är det brukligt att svara. Därför undrade jag om du sett mitt svar, annars var ju svaret helt bortkastat. Det handlade alltså om vänsterblocket som sitter vid makten och att dom måste ta hänsyn till arbetarklassen och dom med sämre ekonomi i samhället. Därför kan dom inte höja bensinskatten. Alliansen å andra sidan har inget större intresse att höja bensinskatten (jag står på alliansens sida och även då i den frågan). Hoppas det klargjorde frågan.

Uppdaterat: 2016-07-23 21:57
MVH AL skrev:

Ja så då har vi alltså ytterligare en konflikt med Vidstige inblandad. Det är många nu, alla med en gemensam nämnare! Alltid lika oskyldig till råga på allt!
Audi; jag tycker det är trist att du låter dumheten och vanföreställningarna segra. Men jag förstår dig, det tar för mycket tid och energi att hålla på med pajkastningen. ViB tycks stå handfallena mot denna skribent, som inte ens lär sig från varningar och avstängningar. Skamligt är förnamnet.
MVH AL

Ja, det är ju f-n att det ska behöva vara så här. Det är inte konstigt att man tröttnar.

Uppdaterat: 2016-07-23 22:04
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.
Audi A5 SB skrev:

Vi tar det igen: "Gör dig inte oskyldig, du erkände själv att du retades så mycket du kunde och du drogs till alla bråk. Utan bråk så tappade du intresset att skriva, därför slutade du."
Så, var har jag gjort det? Du kan väl vänligen länka till det. Om du inte kan det - så ljuger du.
F.ö. så gick Deeds (tack så mycket) in och raderade dina in lägg i bägge trådarna ovan. Kanske en fundering att fundera på - typ.

Nja, han behöll mitt inlägg om fälgarna då det handlade om sak och dessutom var konstruktivt. Grejen var att du inte ville att jag skulle få skriva nåt i din fina tråd, inte ett ord. Du äger inte forumet, du äger inte trådarna. Sen skrev du skit i mina trådar, och det ska vara ok alltså.

Du har pratat om att du retas ja, ska jag spara dina gamla inlägg? Verkar absurt.
Du gillar bråken, har sett det tidigare.
Då intresserar du dig, då skriver du, då är du aktiv.
När vi diskuterar sak på forumet då och då, nej, då bryr du dig inte.
Du behöver en fiende, jag ska tydligen vara din fiende.
Och om jag är den värsta fienden i ditt liv, då har du verkligen inga fiender.

Vad ger denna diskussion? Du utgör dig för att vara ett lamm, oskyldigt drabbat av mig. Vad har jag då gjort, kallat dig fula saker? Knappast.

Vad gjorde du? Skrev personliga fula påhopp, kallade mig SD etc etc. Du är banne mig inte oskyldig på nåt sätt.

Vad som är värre är att du från början genomskådade AL, för vad han är, en bluff. Sen backade du och blev världens polare med honom och sa aldrig nånsin emot honom i sak i något. Jag tycker sånt är läskigt, du har väl ändå egna åsikter och din värld kan väl knappast kretsa kring mig. Du har bara fått en hangup på mig. Sista tiden sysslade du med ständig förföljelse av mig, i varje tråd jag skrev, skulle du komma med nån kommentar. Jag ignorerade dig, du fortsatte. AL gör likadant nu. Det är att trolla, inget annat.

Nu kommenterar jag inte dina dumheter mer.

Skriv nåt i sak, eller skit i det. Detta är ett forum om bilar!

Uppdaterat: 2016-07-23 22:06

Kan bara konstatera dina åsikter, Vidstige. F ö var även alliansen rätt duktiga på detta med årliga bränsleskattehöjningar om jag inte minns helt fel.
Fast att "vänsterblocket" inte skulle kunna höja bränsleskatten m h t "arbetarklassen" tror jag faktiskt inte riktigt på - det har väl historien om inte annat visat.

Uppdaterat: 2016-07-23 22:07

Pi, jag tycker det var mycket tydligt att S var oroliga för hur den nya skattehöjningen på bensin skulle tas emot av väljarna. Det klart är det impopulärt bland S väljare när bensinskatten höjs. Så absolut är det svårt för dom att höja så mycket, så då kvarstår problemet. Man kan inte höja så mycket så att alternativen blir intressantare. Just nu är både laddhybrider och elbilar rätt ointressanta ekonomiskt för dom flesta, och dessutom sämre bilar för dom flesta. Detta trots dom stora subventioner dom får.

Uppdaterat: 2016-07-23 22:13
Vidstige skrev:

Audi A5 SB wrote:
Vi tar det igen: "Gör dig inte oskyldig, du erkände själv att du retades så mycket du kunde och du drogs till alla bråk. Utan bråk så tappade du intresset att skriva, därför slutade du."
Så, var har jag gjort det? Du kan väl vänligen länka till det. Om du inte kan det - så ljuger du.
F.ö. så gick Deeds (tack så mycket) in och raderade dina in lägg i bägge trådarna ovan. Kanske en fundering att fundera på - typ.

Nja, han behöll mitt inlägg om fälgarna då det handlade om sak och dessutom var konstruktivt. Grejen var att du inte ville att jag skulle få skriva nåt i din fina tråd, inte ett ord. Du äger inte forumet, du äger inte trådarna. Sen skrev du skit i mina trådar, och det ska vara ok alltså.
Du har pratat om att du retas ja, ska jag spara dina gamla inlägg? Verkar absurt.
Du gillar bråken, har sett det tidigare.
Då intresserar du dig, då skriver du, då är du aktiv.
När vi diskuterar sak på forumet då och då, nej, då bryr du dig inte.
Du behöver en fiende, jag ska tydligen vara din fiende.
Och om jag är den värsta fienden i ditt liv, då har du verkligen inga fiender.
Vad ger denna diskussion? Du utgör dig för att vara ett lamm, oskyldigt drabbat av mig. Vad har jag då gjort, kallat dig fula saker? Knappast.
Vad gjorde du? Skrev personliga fula påhopp, kallade mig SD etc etc. Du är banne mig inte oskyldig på nåt sätt.
Vad som är värre är att du från början genomskådade AL, för vad han är, en bluff. Sen backade du och blev världens polare med honom och sa aldrig nånsin emot honom i sak i något. Jag tycker sånt är läskigt, du har väl ändå egna åsikter och din värld kan väl knappast kretsa kring mig. Du har bara fått en hangup på mig. Sista tiden sysslade du med ständig förföljelse av mig, i varje tråd jag skrev, skulle du komma med nån kommentar. Jag ignorerade dig, du fortsatte. AL gör likadant nu. Det är att trolla, inget annat.
Nu kommenterar jag inte dina dumheter mer.
Skriv nåt i sak, eller skit i det. Detta är ett forum om bilar!

Jo då kunde du inte belägga det du skrev - du ljög. Men det är ju inte ovanligt.

Här kommer vad Deeds skrev i tråden om vår Skoda: "Tråden rensad! Denna tråd handlar om Audis nya Fabia. Sjukt onödigt inlägg från dig Vidstige som resulterade i detta trams! Inte ett inlägg till från dig i denna tråd tack! Inte ens ett försvar eller ett "någon annan började i en annan tråd" osv. Nu handlar denna tråd om den gröna lilla bilen!"

Uppdaterat: 2016-07-23 22:16
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and beat you with experience.

Hm, nu tog visst personförföljelsen nya dimensioner. Sjukt.

Uppdaterat: 2016-07-23 22:22

Tror resten av oss har missat något, vad pratar ni om?

Uppdaterat: 2016-07-23 22:27
– Har du sett den nya filmen om lastbilar? – Nä, men jag har sett trailern.

Ok, [redigerat av redaktionen], ska bli intressant att få reda på vem du är då.
Undrar vad stämningen innehåller, måste vara att jag kallade dig en bluff på ett anonymt forum.
Förresten vet jag fler som tycker det här, ta med dom också.

Uppdaterat: 2016-07-27 20:04

Är nog också lika "tom i bollen" som Benny i detta ärende...

Uppdaterat: 2016-07-23 22:29

Liksom Ege, som fömodligen inte får vara här.

Uppdaterat: 2016-07-23 22:39

Sandlåda nivå på forumet her nå

Uppdaterat: 2016-07-23 23:54