Vi Bilägares forum

Dagens trafikhändelse.

Dagens trafikhändelse.

En tråd vi kan släpa upp när det hänt nått i trafiken vi vill berätta, utan att öppna en ny tråd för just den händelsen.

Åkte på E4/E20 söder ut mellan Sth o Södertälje i morse, 3 filer och ganska tät trafik, men det rullade på i 100.
När man närmar sig Södertälje blir högerfilen avfart, en bil som ligger där kommer plötsligt på att den ska rakt fram, slår på blinkersen och svänger i samma rörelse, utan att notera att det ligger en bil bredvid. Den bilen väjer ut åt vänster, där kommer en bil i 150 som får tvärnita, bilen bakom i mittenfilen tvärnitar också, bilen som bytt fil väjer tillbaka, där har en taxi sett sin chans att komma förbi men får tvärnita när bilen väjer tillbaka, en lastbil bakom taxin får göra samma sak. Vet inte varför, men bilen som väjde ut till vänster ställer sig också på bromsen, så plötslig är det helt stopp på vägen, och jag hör hur det bromsas längre bak.
Men inget hände och sakta rullar det på igen, men det var milimetrar från en masskrock.
Huvudansvarig var givetvis bilen som bytte fil utan koll, men om övriga hade haft lämplig avstånd till farten, och en bil inte hållt 150 när övriga höll 100 i den täta trafiken, hade det inte behövt vara så nära en krock.

På hemvägen kom jag ikapp en bil med släp, en XC70 med en Renault Trafic på släpvagnen !!!!, Den låg i mittenfilen då släpet började svänga/vobbla, det var nerförsbacke, såg hur bromsljusen tändes, men den vobblade bara mera, bil och släp var över i båda höger och vänster, for fram o tillbaka som en handske, men slutade innan det gick helt över styr. Jag körde försiktigt om ekipaget, och till min förvåning såg jag att föraren satt och pratade i telefonen, inte mot örat, utan höll telefonen framför munnen och pratade väl troligtvis med högtalarfunktionen.

Uppdaterat: 2018-09-24 22:18

Kommentarer

Det var lite märkligt.
Fånen hade tydligen fått spel!
Blev kallad till ett möte när jag skrev, klickade spara, slog ihop fånen och gick.

Uppdaterat: 2023-09-20 21:12
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Kul att ha någon sorts rekord även om det är lika onödigt som att nå 100 på någon sekund.
Det var ett riktigt jobb att rensa, måste ske inlägg för inlägg.
Kanske var onödigt, men jag är rädd att det kunde bli en utmaning.

Uppdaterat: 2023-09-20 21:23
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag hamnade bakom en Skoda/VW-pickis idag på E18. Stötdämparen på vänster bak hade nog ingen funktion längre. Rätt som det var började hjulet studsa frenetiskt och såg ut att komma i självsvängning. Klart fascinerande!

Uppdaterat: 2023-09-25 20:34

Låter spännande.

Uppdaterat: 2023-09-26 07:18

Jisses, det måste varit en spännande framfart.
Har viss egen erfarenhet av "stötdämparlöst"...
Skulle åka till Falköping och köpa mig en slit och släng kombi (många år sedan nu), en Volvo 145.
Den skulle vara rostfri och "i bra skick" tyckte bondsonen som sålde. Väl där, jodå, rostfri, förvånande rostfri och det var inte kört gödsel i bak heller så det var ett klart plus men, att växellådan bara funkade på 2an och 4an "hade han glömt att skriva". Visst, "dålig värme" fick jag även veta. Tog en liten tur på grusvägen och insåg att det var en högst vinglig historia. Ok, dåliga stötdämpare har man ju haft men, nja, den kändes "GUNGIG".
Det blev ett magnifikt prutande och affär.

Hemåt på landsvägen och kompisen låg bakom och garvade så han nästan dog. När vi kom hem frågade han, "blev du inte åksjuk"?? Den var rejält otäck redan runt 50 och E20 hem i 75 var nog där man odlade nerver av stål. Det gungade alltså friskt. Backade in bilen i garaget för att se vad jag köpt och det är klart den var vinglig. Snedstaget som höll bakaxeln satt där men inte bra, det rörde sig, men vad värre var, båda stötdämparna bak var AV. Det hade nog varit bättre att ta den på släp.

Det blev bil av den efter några garagekvällar. Bytte växellåda (köptes för 100:-) och fick även igång Overdrivelådan (lös kabel till reläet) som satt i bilen vid köpet. Glädjande nog var inte värmepaketet trasigt utan det var den berömda kranen så vintern blev dräglig.

Uppdaterat: 2023-09-26 09:01
/Hilife

Har Google Maps blivit markant sämre senaste månaderna eller är det bara jag som använder det mycket nu i stadstrafik och den alltid varit lika dålig på det?

Kanske har nämnt att jag har ett extrajobb där jag levererar saker i stadsmiljö och behöver då Google maps/navigation hela tiden, men den är skitdålig på stadstrafik. Den föreslår att jag ska ta två kvarters omväg för att köra till en adress som man helt lagligt kan göra genom en mycket närmre väg.

Har kört samma sträcka om och om igen, men den verkar liksom aldrig lära sig av att jag kör en annan väg varje gång den föreslår en mycket sämre väg.

Andra adresser så föreslår den helt tokiga vägar på alla möjliga sätt och vis, som att man ska köra genom en uppsatt bom över en väg som funnits där minst 5 år. Innan dessa 5 år så gick det säkert köra där, men varför uppdaterar inte Google sina kartor? T.o.m. min inbyggda navigering i bilen via TomTom som jag senast uppdaterade i våras via USB vet att man inte kan köra på de ställen som Google föreslår.

Ett annat ställe jag kör på ibland är i ett nytt bostadsområde. Det var färdigbyggt år 2021 och till det skapades en ny väg. Än idag år 2023 så tror Google maps att jag är ute och åker på en gräsmatta och att den vägen inte finns som har funnits i minst 2 år.

Tyckte Google maps var bra en gång i tiden, men nu blir man ju rädd över hur fruktansvärt dåligt uppdaterad den är. Är det ingen hos Google som några gånger per år uppdaterar kartor? Tydligen inte.

Uppdaterat: 2023-09-26 20:27
- Peugeot e-208 GT 2022

Tillägg. Den föreslår gärna att jag ska köra på gator i centrum där alla fordonstrafik är förbjuden och varit det mycket länge. Bara gångtrafikanter och möjligen cyklister får färdas där.

Uppdaterat: 2023-09-26 20:29
- Peugeot e-208 GT 2022

bejje, har du jämfört med Waze?

Uppdaterat: 2023-09-27 08:35
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Nej, faktiskt inte, men jag hade velat. Problemet är bara att adresserna står i företagets app och man får sedan klicka på navigering där. Den frågar då vilken av de installerade navigeringsapparna man vill använda och bland annat både Google maps och Waze finns att välja, men inget händer när jag väljer Waze, så det kanske är medvetet från företagets sida, vad vet jag, men den vägrar i alla fall använda Waze.

Skulle så klart kunna göra det ändå om jag manuellt knappar in adressen i Waze, men för varje gång jag gör det, så förlorar jag i så fall lite tid och det vill man inte göra.

Uppdaterat: 2023-09-27 08:45
- Peugeot e-208 GT 2022

bejje, ta den tiden en gång för att se om det blir någon bättring.
Då kan du ju gå vidare och begära en ändring.

Uppdaterat: 2023-09-27 08:54
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre
saabnisse skrev:

bejje, ta den tiden en gång för att se om det blir någon bättring.
Då kan du ju gå vidare och begära en ändring.

Ja absolut, det kan jag testa någon enstaka gång för att se om den klarar av det bättre. Eller jag kan rentutav göra det på fritiden utan stress för att se vilken väg den föreslår.

Har du koll på om de bygger sin navigering på någon annan tillverkares navigering eller om de sköter det helt själva?

Uppdaterat: 2023-09-27 10:34
- Peugeot e-208 GT 2022

Det är lite lustigt att Waze som ägs av Google är så mycket bättre än Google Maps.

Uppdaterat: 2023-09-27 11:13

bejer, läs här:
https://www.waze.com//wiki/Sweden/Huvudsida

Uppdaterat: 2023-09-27 18:36
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Wase ägs av Google, funktionen blir mer o mer lik Google Maps för varje uppdatering.
Om den navigerar annorlunda vet jag inte.

Uppdaterat: 2023-09-27 20:12

Var på väg nu på morgonen till byn/samhället för att fixa lite gott frukostbröd. Det är gott om vilt i vår kommun, t.o.m så gott om vilt att kommunen varnar med stora skyltar när man åker in i kommunen för den stora viltfaran. Så det kom inte som någon överraskning att det klev ut en älg framför bilen. Det var ljust och ett ställe där det är öppet på båda sidorna av vägen, så jag(och mötande trafik) såg älgen i mycket god tid. Vi stannade från båda körfälten och tittade på när älgen i lugn och ro traskade över vägen. Den var inte rädd, hade inte bråttom utan stannade på vägen och kollade lite på oss. Undrade säkert vad vi var för några märkliga ting på vägen. Kan konstatera att det är stora djur, vill inte ha in en sådan i vindrutan.

Uppdaterat: 2023-09-28 08:38

Var med om nått liknande för en månad sen, men bilen framför såg inte älgen som sprang förbi precis framför huven på bilen, när älgen var förbi tändes bromsljusen och och bilen stannade !!!
Jag bara tänkte, var tittar folk nån stans när de kör ?? det var helt öppet och älgen stod kanske 10 meter från vägen.

Uppdaterat: 2023-09-28 12:54

I fredags blev det en sen Stockholms 65 mils resa och hamnade på essingeleden vid 5 tiden på väg till söderort.
Såg ut som vanligt med tätaste trafiken fram till Farsta. .
Tog chansen och bytlånade bil med dotterns 17 fabia och hon fick ta E-Niron över helgen.
Måste säga att skönt att slippa planera laddning och skönt att ta bensträckare där man känner för det.
Och skönt att köra Fabian där man sitter betydligt mycket skönare och betydligt mer avslappnad körning och kan kliva ur bilen med fräsch rygg.
Ett annat plus att resan blev lite billigare jämfört med el laddning.

Uppdaterat: 2023-10-01 08:56
Mina tidigare bilars förbrukningar på spritmonitor.. https://www.spritmonitor.de/en/detail/836524.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/756137.html https://www.spritmonitor.de/en/detail/1120549.html

Dags att köpa en Octavia igen, mso 1000 ? Du har ju inte varit speciellt nöjd med de andra bilar du ägt...

Uppdaterat: 2023-10-01 09:11

Ja den där e-Niron verkar vara den dummaste bilaffär du hittat på.
Förstår inte hur du tänkte, eller var det bara ett för stunden lågt pris som hägrade. För långt innan du leasade det där härket hade du dömt ut det fullständigt 🤣

Uppdaterat: 2023-10-01 09:20
saabnisse skrev:

Otäck upplevelse.
Fanns där ingen aVfart som du kunde svänga in på och släppa förbi stollen?

Du är verkligen tjatig saabnisse.

Uppdaterat: 2023-10-02 11:50
Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.
Hackenbush skrev:

saabnisse skrev:
Otäck upplevelse.
Fanns där ingen aVfart som du kunde svänga in på och släppa förbi stollen?

Du är verkligen tjatig saabnisse.

Ligger verkligen de 35 inläggen kvar i din burk?
De är ju raderade sedan länge.

Uppdaterat: 2023-10-02 13:07
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Jag ser också många likadana inlägg - dock inte räknat dem...
Edit: Efter en snabbkoll så tror jag att det är 8 identiska inlägg - med viss reservation...:)

Uppdaterat: 2023-10-02 13:12
Pi skrev:

Om min hastiga räkning stämmer så blev det runt 35 ggr på samma inlägg...:)

Jag räknade inte heller, men utgick från din räkning.
Men ligger de verkligen kvar, det är ju länge sedan de blev raderade, 2023-09-20!

Uppdaterat: 2023-10-02 13:16
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

I min pc försvann 34 inlägg direkt, när du raderade. Kanske omstart behövs?

Uppdaterat: 2023-10-02 14:06
saabnisse skrev:

Hackenbush skrev:
saabnisse skrev:
Otäck upplevelse.
Fanns där ingen aVfart som du kunde svänga in på och släppa förbi stollen?
Du är verkligen tjatig saabnisse.

Ligger verkligen de 35 inläggen kvar i din burk?
De är ju raderade sedan länge.

Du raderade på sidan 95 men alla i slutet på sidan 94 är kvar.

Uppdaterat: 2023-10-02 17:34

Kändes som att en sida missats och så är det antagligen.

Uppdaterat: 2023-10-02 19:22

Japp, då var sju till raderade.
Slarvigt att missa dem

Uppdaterat: 2023-10-02 20:35
Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

Läste om ett helt nytt problem på vår lokala FB grupp.
En som åker vår färja tidigt på morgnarna bad fok att stänga av ljuset på bilarna.
Först är det irriterande att ha bilar tätt bakom/framför med ljuset på, dessutom ska ljuset vara avstängt på en färja.
Då berättar en att det inte går att stänga av ljuset på hans elbil, DRL och bakljus tänds när man är i bilen, enda sättet enligt han var att kliva ut igen och låsa den.
Vad det var för bil framgick inte.

Uppdaterat: 2023-10-04 07:35

På XC40 Recharge kan man göra på lite olika sätt för att stänga av ljuset när bilen står still. Lättaste är att trycka på parkeringsknappen P, den lägger också i handbromsen. Då kan man öppna förardörren, då stängs halvljuset av. Sedan är det bara att stänga dörren igen.
Eller så stänger man av hela bilen m.h.a av infotaimentsystemet under Reglage finns en funktion Stäng av bilen. Då stängs bilen av helt och hållet, vill man sätta på bilen igen är det bara att trycka på valfri knapp på instrumentbrädan eller öppna förardörren. Då kommer bilen igång igen.

Uppdaterat: 2023-10-04 15:28

Teslan är två tryck på skärmen för att stänga av ljuset helt, Mercan är några hack på ett vred för att släcka.
Tror Rikards inlägg mer handlade om nån som skyllde på det för att slippa ta tag i det....

Uppdaterat: 2023-10-04 15:32
Gaston skrev:

Teslan är två tryck på skärmen för att stänga av ljuset helt, Mercan är några hack på ett vred för att släcka.
Tror Rikards inlägg mer handlade om nån som skyllde på det för att slippa ta tag i det....

Mycket möjligt, jag ska försöka få reda på vilken bil det handlar om.

Uppdaterat: 2023-10-04 17:10

Råkade ut för en rätt otäck grej häromdagen på väg hem från jobbet.
Hade hämtat frun vid hennes jobb vid Centralen i Gbg och åkte ut på E45. Enormt med trafik och köer. Jag måste byta ut till ytterfil norrut. Jag ska byta men det går inte för min fil rullar just då EXTREMT långsamt och ytterfilen rullar i 80. Då kommer det en linjebuss i filen innanför mig och lägger sig jämsides, ingen blinker, inget. Vips skär han ut i min fil. Jag tutar, jag har inget manöverutrymme. Han kör, nu är det nära på riktigt. Jag tutar ihållande. Han kör, damn, han mosar mig hinner jag tänka. Då ser jag lastbilen bakom, antagligen fattar han vad som är på väg att hända så han bryter ut i ytterfilen och signalerar på bussen, samtidigt kan jag får jag utrymme att byta iväg från bussen. Bussen ligger kvar i den filen jag bytt ut från och farten ökar och kön lättar lite så han gasar på. Jag kör förbi bussen på utsidan, tittar in, tutar ilsket. Han gör en gest med handen (typ, jag skiter väl i dig).

Det kunde gått illa på riktigt. Vilken idiot. Är ju löjligt men är nästan religiöst tacksam över föraren i lastbilen bakom som räddade ut mig men lika förbannad över idioten i bussen. Hur tänkte han? Om nån trillar framför bussen på vintern och inte kan ta sig upp, kör han över dem då trots att nån skriker att han ska stanna?

Man kan nog raljera över dåliga bussförare och att Västtrafik antagligen skrapar kistbotten efter förare, inte bra förare utan förare, men, det lämnar jag därhän, hoppas dock att denna bussförare hittar ett annat jobb mycket snart...

Uppdaterat: 2023-10-05 16:28
/Hilife

Störst-går-först mentaliteten är läskig, särskilt när man har med buss och lastbil att göra. man har inget att sätta emot, det är bara att försöka flytta på sig snabbt som katten.

Bussförare står inte högt i kurs hos mig. Vi har en trefilig väg in/ut mot stan, där det är 100km/tim. Den tredjefilen är en bussfil. På morgonen och kvällen är det mycket trafik som ska förflytta sig in/ut mot/från stan. Bussarna har en spärr, så de går inte fortare än max 90km/tim. Tror ni de ligger i bussfilen! Nej, då ska de ligga i en av de andra två filerna och stoppa trafiken, tvinga trafik ut i ytterfil för att komma om bussen. Blir ofta situationer som kan vara lite farliga när trafiken är lite hetsig på morgon och kväll.
Längre in mot stan när det börjar bli kö, först då kör bussarna i bussfilen när de blir hindrade i sin framfart.
Hur sjukt är inte det. Kan bussföraren inte tänka eller planera sin framfart som alla andra ska göra!

Uppdaterat: 2023-10-05 17:26

I morse önskade jag att jag hade haft en dashcam monterad. Jag kom ifatt en buss som låg bakom en mopedbil. Eftersom vägen svänger där och det finns en avfart är det breda spärrfält för att inte locka till omkörning. Lika förbannat kör bussen om med samtliga hjul på spärrfältet. Jag trodde den skulle klippa refugen, men det rök mest damm. Precis när den hade passerat mopedbilen svängde den in på en busshållplats och stannade.
Jag väntade till efter nästa spärrområde innan jag passerade mopedbilen.
Här var det om nån undrar:
https://maps.app.goo.gl/TZyEyiebVugLjWR2A

Uppdaterat: 2023-10-06 10:24

Jag har märkt att när man ligger bakom en mopedbil eller A-traktor, verkar det som om trafikreglerna är satta ur spel. Har själv legat och väntat på att heldragen linje skall sluta innan jag kör om. Men då blir bakomvarande förare skogstokiga, antingen tutar de eller helt sonika drar om lik förb...at. Det kan vara övergångsställe eller skymd sikt eller vad som helst, inget stoppar vissa förare när det är en mopedbil eller A-traktor före.

Uppdaterat: 2023-10-06 16:19

Fredagar rullar det på in till stan på morgonen, 2 filer 80 km/h där höger är bussfil.
När jag åkte i morse var en mopedbil påväg in till stan, den låg i vänster som den ska, alla vanliga bilar ink mig själv körde om i bussfilen, kändes lite fånigt.

Uppdaterat: 2023-10-06 22:27

Även den bästa kan göra fel ;)
Jag hämtade min båtvagn, bara en enkel upptagningsvagn.
Gled iväg i 30 men kom ikapp några ryttare på vägen, så jag fick åka lugnt en stund bakom innan de vek av och jag kunde gasa på igen. I denna veva ringde telefonen, svarade och hjälpte en kund med ett problem några minuter. När jag lagt på kom jag ikapp en kö med en EPA.....då slog det mig, båtvagnen !!! Jag hade ökat till 70 efter ryttarna och hålt det tills nu, vagnen varken syns eller känns bakom skåpbilen.
Vägen tillbaka med båten på vagnen gick lugnare, den både syns och känns.

Uppdaterat: 2023-10-13 19:55

Idag trodde jag att jag skulle bli av med vänster framskärm. Jag åkte från Gränby i Uppsala i riktning mot Stenhagen och begränsningen går från 90 till 70 och sen tillbaka till 90. Precis efter att jag kommit in på 90-sträckan bytte en Honda Jazz till min fil. Hur det inte gick åt skogen vet jag inte. Jag tutade irriterat, men det var efter att bilen redan hade missat färdigt.

Uppdaterat: 2023-10-13 20:08

Jag har skrivit förr om våran väg till stan som breddas, och den kalabalik det medfört i många år.
det är 9 km och inkluderar 3 broar.
Den ena bron ska de inte bredda alls nu, utan när förbifarten är klar om 8 år eller nått.
En av de andra broarna har de bökat med i flera år, den borde vara enkel att bredda, låg, platt och kort, men det ska ta flera år till.
Den 3e bron är klar och skulle öppna nu i höst, de asfalterade tillfarterna förra veckan, så allt ser helt klart ut. Men bron klarar tydligen inte de tekniska specifikationerna och måste byggas om, det beräknas ta 2 år till.
Som grädde på moset har fakturan på det hela ökat drastiskt till 1,9 miljarder !!!!!!!
Helt sinnessjukt.
I lokalblaskan har det efterfrågats en tillfällig gång och cykelbro, ett trafikljus för den trafiken ställer till det väldigt mycket nu, Trafikverket svarar att det skulle kosta för mycket.
Då ska vi ha i minne att Drottningholms golfklubb på 80 talet bekostade en bro när tävlingen Scandivavian Masters gick där för att inte störa trafiken, och den bron användes en vecka, behovet nu är 2-3 år, troligtvis längre.

Uppdaterat: 2023-10-14 00:25

Det borde gå att låta försvaret bygga en tillfällig bro som övning.

Uppdaterat: 2023-10-14 10:05

Jag ringde till tisdagens arbetsplats och frågade om jag behövde vinterdäck.
"Ja, det kom 20 cm igår, och ska komma 20-30 till i helgen"
Kan inte minnas att jag någonsin satt på vinterdäck i oktober.

Uppdaterat: 2023-10-14 13:43

Jag gjorde det en gång när jag fick min nya bil runt 20/10 - då tyckte jag att dom lika gärna kunde leverera den med vinterhjulen (dubbfria) på. Men jag tror att jag skiftar kommande vecka så är det gjort - för behovet kommer garanterat.

Uppdaterat: 2023-10-14 14:14

Jag la på i torsdags då jag ska köra till norra Jämtland nästa vecka en sväng. Annars lägger jag sällan på innan mitten av november.

Uppdaterat: 2023-10-14 15:14
Gaston skrev:

Jag la på i torsdags då jag ska köra till norra Jämtland nästa vecka en sväng. Annars lägger jag sällan på innan mitten av november.

Jag ska till södra Lappland.

Uppdaterat: 2023-10-14 18:28

Pratade med en kollega häromdagen som bor på Hisingen och hon förfärades över att folk körde som "idioter" (måste vara ett bred beskrivning 🙄) i bussfilerna ut mot främst Volvo osv. Vad menar du frågade jag. Tydligen hade hon blivit "omkörd" på insidan i bussfil i vad hon upplevde som dubbel fart mot egna hastigheten (det är 80kmt på den leden mot Volvo). Det lät ju rätt våldsamt kan jag tycka och det var visst mycket vanligt, främst när folk ville hem på eftermiddagen men även på mornarna. Polisen har tydligen annat att göra så det bevakas inte nämnvärt berättade hon. Jag frågade om det var köer eftersom det var privattrafik i bussfilerna men, nej, det rullade ju bevisligen i 80 i de vanliga filerna men visst, det gick inte mycket fortare än så.

Kör aldrig därute själv, kanske nån gång per år när kör till "öarna" (Hönö/Öckerö/Björkö) men det låter rätt livsfarligt. Frågan, är det vanligt i Stockholm och Malmö?

Det är väl kanske ett nytt "beteende" eftersom det är noll risk att åka fast. Böterna lär väl bli saftiga om konstaplarna råkar ha tid att jaga ikapp kan man misstänka...

Uppdaterat: 2023-10-19 16:15
/Hilife

Vinterdäcken åker på i början av oktober för mig, kör dubbfritt så det fungerar bra och kör inte heller jämt utan åker ofta tåg.
Även på våren så låter jag de som måste byta bort dubben göra det klart så slipper man välja dåliga tider. 😊

Uppdaterat: 2023-10-19 16:59
*Robban

Igår åkte vintersulorna på för min del. Hustruns bil kommer att få äran nån av de närmaste dagarna (dubbfritt på båda).

Uppdaterat: 2023-10-19 17:42

Just landat på ett hotell i Gävle, tanken var att åka hela vägen hem idag, men en Skoda som dammade förbi på 2 filigt lyckades inte träffa rätt när det blev en fil igen, fällde 36 pinnar på vajerstaketet, och jag fick vänta en timme innan räddningstjänsten mfl städat upp.
Så efter drygt 80 mil och en timme i kö gav jag upp och svängde in på Scandic.
Vinterdäcken inkörda och utprovade på riktig vinterväg i Lappland, de funkade fint i år oxå.
Inte kollat tiden, men uppskattar att jag laddat bilen i 9 minuter på de 185 mil jag åkt sen i tisdags morse.

Uppdaterat: 2023-10-19 18:14

Hur svårt kan det vara att blinka ??
Står i en korsning vid rött och ska svänga vänster, det är 2 filer åt alla håll.
3 bilar i mötande vänster blinkar vänster, i höger ser jag bara den första bilen av 6, men den blinkar inte, vilket jag tolkar att den ska åka rakt fram.
Åker ut i korsningen när det blir grönt, en långtradare åker efter.
Ingen av de 6 bilarna i högern blinkade, men alla svängde höger, jag väntade givetvis i tron om att de skulle åka rakt fram. Om de blinkar kunde jag ju åkt och tagit vänsterfilen, de som svängde tog ju högern.
När jag väl kommer iväg har det slagit om igen, den stackars långtradare står tvärs över korsningen med tutande bilar från 2 håll.

Uppdaterat: 2023-10-31 16:22

Rikard - inträffar tyvärr varje gång jag skall åka ut ifrån vårt bostadsområde - inga rödljus men en rondell men 90 % av trafikflödet ifrån typ 1 håll. Så blinkersanvändningen är inte dålig - den är nästan obefintlig ! Dessa trafikanter tänker uteslutande på sig själva och har ingen som helst vilja att hjälpa andra !

Uppdaterat: 2023-10-31 16:29