Bör man leva som man lär?

334 inlägg 0 nya

Jag håller med om att det är idiotiskt att trycka på bromsen när man startar motorn.
På S90 är det ju så, men på den "gamle" alltså 9-5an, räcker det ju att hålla ner bromsen när man flyttar spaken från P-läget!
Lite O.T. är det lite kul att startvredet på S90 är placerat där startnyckeln placeras på Saab!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

.

Idag var det dags för tredje servicen på 13 månader av min Optima. Den här gången förärades jag en Cee'd 1,4 att transportera mig med under dagen. Om den har jag inget positivt att skriva. Cementblandare med framdrivning...

Verkstaden kunde ju gott klämt fram en Niro PHEV som lånebil, eller kanske en Soul till och med?

Power to the people

Sist gjorde jag missen att be om en Subaru XV eftersom jag funderade på en sån till hustrun. Nu tänkte jag att jag kunde få bli överraskad.

Borde man leva som man lär?

Det borde man väl men ingen gör det ju ändå så ... ; )

Helsingborgstjej med smak för Alfa Romeo som till vardags jobbar för https://moneyarcher.com/se/

Samma dag som bilen var på service fick jag brev om att den skulle in för en återkallningsåtgärd. Givetvis hade de inte gjort den när bilen ändå var där. Jag bokade tid idag och frågade om de hade nån lånebil. Det hade de inte, men jag kunde få hyra en Ceed eller en Niro. Det tänker jag inte utsätta mig för.
Inte utan att man längtar tillbaka till VW-ägandet och Möller Bil i Uppsala där de gjorde allt för att hålla mig nöjd.

Bilcentrum lånar inte ut bilar för att man servar sin bil hos dem utan man får hyra bil om det behövs vilket har gjort att jag slutat serva min bil hos Bilcentrum för jag vill inte spä på kostnaden för service med att hyra en bil och Bilcentrum för mig ligger helt fel. Däremot har jag Autoexperten ca 5 minuters gångväg från jobbet så det blir att serva bilen där istället (servicen är dessutom billigare där).

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Återkallning borde falla in i kategorin Garanti. I så fall kan du kräva lånebil.

Håller med X - lånebil är ett absolut krav i sådana fall. Men det får man även vid vanlig service hos Möllers här i stan - dock inte hos Kia vilket även vi observerat.

Fick du lånebil vid service men inte vid återkallning? Det var märkligt... Tvärtom hade låtit rimligare.

Nej, vid de två första servicetillfällena fick jag lånebil, men tredje gången tog de 250 kronor för det. Egentligen ingen hög kostnad, men att betala för att köra en bullrig småbil när det är biltillverkarens fel att jag inte kan ta mig dit jag ska känns fel. Dessutom är bilen köpt på samma ställe från början.

Jag frågade KIA centralt om det verkligen är meningen att jag ska behöva betala för att de har levererat en obrukbar bil och efter några dagar återkom verkstaden med beskedet att de hade ordnat så jag får en lånebil när jag lämnar in den. Får väl ha med hörselkåpor ifall de förser mig med en Picanto eller Ceed.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.