Bör man leva som man lär?

454 inlägg 0 nya

Jag håller med om att det är idiotiskt att trycka på bromsen när man startar motorn.
På S90 är det ju så, men på den "gamle" alltså 9-5an, räcker det ju att hålla ner bromsen när man flyttar spaken från P-läget!
Lite O.T. är det lite kul att startvredet på S90 är placerat där startnyckeln placeras på Saab!

Varje Saab är värd att vårdas och bevaras, sådana bilar görs inte längre

.

Idag var det dags för tredje servicen på 13 månader av min Optima. Den här gången förärades jag en Cee'd 1,4 att transportera mig med under dagen. Om den har jag inget positivt att skriva. Cementblandare med framdrivning...

Verkstaden kunde ju gott klämt fram en Niro PHEV som lånebil, eller kanske en Soul till och med?

Power to the people

Sist gjorde jag missen att be om en Subaru XV eftersom jag funderade på en sån till hustrun. Nu tänkte jag att jag kunde få bli överraskad.

Borde man leva som man lär?

Det borde man väl men ingen gör det ju ändå så ... ; )

Helsingborgstjej med smak för Alfa Romeo som till vardags jobbar för https://moneyarcher.com/se/

Samma dag som bilen var på service fick jag brev om att den skulle in för en återkallningsåtgärd. Givetvis hade de inte gjort den när bilen ändå var där. Jag bokade tid idag och frågade om de hade nån lånebil. Det hade de inte, men jag kunde få hyra en Ceed eller en Niro. Det tänker jag inte utsätta mig för.
Inte utan att man längtar tillbaka till VW-ägandet och Möller Bil i Uppsala där de gjorde allt för att hålla mig nöjd.

Bilcentrum lånar inte ut bilar för att man servar sin bil hos dem utan man får hyra bil om det behövs vilket har gjort att jag slutat serva min bil hos Bilcentrum för jag vill inte spä på kostnaden för service med att hyra en bil och Bilcentrum för mig ligger helt fel. Däremot har jag Autoexperten ca 5 minuters gångväg från jobbet så det blir att serva bilen där istället (servicen är dessutom billigare där).

Regel 1: Jag har alltid rätt. Regel 2: Om jag någon gång skulle ha fel träder regel 1 i kraft.

Återkallning borde falla in i kategorin Garanti. I så fall kan du kräva lånebil.

Håller med X - lånebil är ett absolut krav i sådana fall. Men det får man även vid vanlig service hos Möllers här i stan - dock inte hos Kia vilket även vi observerat.

Fick du lånebil vid service men inte vid återkallning? Det var märkligt... Tvärtom hade låtit rimligare.

Nej, vid de två första servicetillfällena fick jag lånebil, men tredje gången tog de 250 kronor för det. Egentligen ingen hög kostnad, men att betala för att köra en bullrig småbil när det är biltillverkarens fel att jag inte kan ta mig dit jag ska känns fel. Dessutom är bilen köpt på samma ställe från början.

Jag frågade KIA centralt om det verkligen är meningen att jag ska behöva betala för att de har levererat en obrukbar bil och efter några dagar återkom verkstaden med beskedet att de hade ordnat så jag får en lånebil när jag lämnar in den. Får väl ha med hörselkåpor ifall de förser mig med en Picanto eller Ceed.

Idag är Optiman inlämnad pga återkallningen och jag fick låna en Ceed dieselkombi av förra årets modell. Hur sjutton kan man stå ut med en bil som skakar så mycket vid rödljusen? Autostart/stopp hade varit en välgärning. Förarstolen har en utbuktning i ryggstödets nederdel så det känns som att ha ett knä i ryggen konstant.
De hade tänkt förse mig med en Picanto, men fick veta hur långt jag skulle under dagen och gav mig en Ceed av barmhärtighet.

Lite olika filosofi jfr den Möller-verkstad jag gör service på. Där har jag nästan undantagslöst fått en "bättre" bil än den jag själv kör - inbillar mig att orsaken är att de vill få en köpsugen på nåt nytt, bättre och dyrare...:) Och ändå brukar jag påpeka att jag inte behöver nån stor bil eftersom jag för det mesta bara skall köra korta sträckor medan min bil är inne för service.
Intressant med Mäkinens upplevelse av ryggstödet i Ceed - det har jag inte reflekterat över men jag har å andra sidan inte provsuttit så många sådana heller. Annars stämmer beskrivningen bra på många Opel-stolar...:)

Hade jag drivit verkstaden tillsammans med en bilförsäljning hade jag också i så stor utsträckning som möjligt fått kunderna att känna sig omhändertagna när de lämnar in bilen. I det här fallet borde de ha försett mig med en Optima SW eller Stinger (eller kanske en Insignia...) och inte en torktumlare. Man blir ju inte sugen på att köpa en Ceed direkt.

Verkstaden Pi servar hos verkar ha en sund filosofi. Så behåller man sina kunder och många byter säkert upp sig till en bättre/dyrare bil nästa gång tack vare detta. Omvänt, får man allt för obekväma lånebilar, eller ingen alls, så kan ju det vara en anledning till att byta märke nästa gång...

Ceed har jag bara suttit i helt kort i bilhallen och jag klev snabbt ur. Den var ruskigt obekväm. Hoppas verkligen att nya Ceed får bättre stolar, för Kia kan ju. Jag sitter bra i Optima, Sportage och Niro. Har inte suttit i övriga... Men stolar där man konstant har ett knä i ryggen undviker jag, liksom dom som använder en skärande vire som svankstöd. Det är dumsnåla lösningar. Folk som köper dessa bilar måste ha väldigt okänslig rygg...

Ceed runt MY 2011 var en pina för mig att köra - inte p g a svankstödet utan p g a den för mig mycket obekväma vinkeln/stödet (obefintligt) för "gasbenet".

Minns inte exakt vad det var som störde mig med stolen i Ceed. Minns bara att den var allmänt obekväm, så jag klev snabbt ur. Det var nog både ryggstöd och sittdyna som kändes fel för mig, vad jag minns...

Knäet i ryggen gick att justera. Det sitter en knapp för det på sidan av sittdynan som jag trodde var till stolsvärmen, men de knapparna sitter ju inte vid stolen.

Lägg till ny kommentar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.